×

Programe TV -- Data și ora publicării: 18.06.2018 13:22:21

DIGI-ANTENE-PAY-TV / Digi dă un semnal pozitiv pentru trecerea Antenelor la statutul de televiziuni cu plată



București (MEDIA EXPRES) / 18 iun 2018 / RCS & RDS va continua să transmită televiziunile Antena Group ca stații pay-tv, ca urmare cu tarif pe abonat plătit către Antene, deîndată ce televiziunile vor ieși din regimul must-carry, potrivit unui comunicat difuzat de compania mamă a RCS & RDS, Digi Communications N.V., la 18 iunie.

Digi a anunțat prin comunicat că a ajuns la un acord cu Antena Group pentru stingerea tuturor litigiilor din trecut, unul dintre principalele subiecte aflate în dispută fiind pretenția Antenelor de a primi bani de la distribuitorul de televiziune, în condițiile păstrării calității de televiziuni libere la retransmisie în lista must-carry.

Digi este compania mamă a holdingului RCS & RDS, unul din liderii pieței de distribuție TV și furnizor de telecomunicații în România și Ungaria și furnizor de servicii mobile în Spania și Italia. Digi Communications a realizat în 2017 venituri de 916,55 milioane euro, în urcare cu 8,76% față de cele de 842,75 milioane euro din exercițiul financiar precedent.

Antena TV Group SA și Antena 3 SA sunt entitățile prin care sunt operate televiziunile Antena 1, Antena 3, Happy Channel, Antena Stars și Zu TV, toate aflate în prezent în lista must-carry publicată de Consiliul Național al Audiovizualului pentru anul 2018. Antena TV Group și Antena 3 au avut afaceri de aproape 70 de milioane de euro în 2017 și un profit de 6,2 milioane de euro.

Televiziunile Antena Group și alte canale și servicii media ale companiei pot fi recepționate online prin serviciul Antena Play, cu un abonament de 10 lei pe lună, cu TVA inclus.

Reprezentanții Antena Group nu au comentat până la difuzarea acestei informații pe marginea unei posibile renunțări la statautul de must-carry.

Reamintim că principalul grup concurent de media din România, Pro TV, a renunțat la must-carry în 2013, publicând o listă de tarife cu reduceri semnificative pentru cei mai mari operatori de cablu. Antena Group a încercat o mișcare similară în 2014 dar nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu RCS, care deține peste jumătate din distribuția TV din România și fără de care o astfel de măsură ar fi dus la pierderea semnificativă a audienței.

Pro TV a raportat în România în 2017 pentru toate televiziunile sale venituri din taxe pe abonat de peste 44 de milioane de dolari.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL