Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Editorial____ 25.06.2018 18:24:42
GERMANIA-PLATFORMĂ OTT-INIȚIATIVĂ / ProSiebenSat 1 și Discovery pun bazele unui Hulu german
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 25 iun 2018 / A venit și rândul Germaniei să anunțe o inițiativă de platformă de conținut online, de data aceasta asemănătoare cu Hulu, din SUA, datorită drepturilor sportive pe care le va deține, potrivit anunțului ProSiebenSat.1 și Discovery, care au spus că pun la un loc platformele 7TV și, respectiv, Eurosport Player, pentru a lansa în prima parte a anului 2019 o platformă de distribuție online.

Așa cum platforma Hulu a fost creată în SUA de mai multe televiziuni importante, inițiatorii ProSiebenSat1 și Discovery vor chema și televiziunile RTL, ARD și ZDF să se alăture platformei. Odată lansată inițiativa, Eurosport Player, de exemplu, nu va mai fi oferit ca un serviciu individual, potrivit Broadbandtvnews.com, care însă nu a citat Discovery, ci partenerul german.

Platforma va include transmisiuni live, conținut local, producții de la Hollywood și sport, va fi oferită gratuit prin finanțarea cu publicitate, dar va avea și o comopnentă fără publicitate, cu abonamente pentru pachete premium exclusive de filme și sport.

Încă nu se știe dacă platforma de streaming va fi supusă aprobării autorităților de reglementare din Germania, încercări anterioare făcute de RTL și ProSiebenSat.1 (proiectul Amazonas) și operatorii publici ARD și ZDF (proiectul Germany’s Gold) fiind însă blocate de Oficiul Federal împotriva Cartelurilor.

Anunțul public a fost făcut de Max Conze, CEO al ProSiebenSat.1 și David Zaslav, Președinte și CEO la Discovery.

Echipa care se ocupă de proiect este condusă de Alexandar Vassilev, fost executiv la Google și YouTube. Conze va conduce boardul proiectului iar Jean Briac Perrette, președinte și CEO Discovery Networks International fiind reprezentantul Discovery în acest consiliu.

ProSiebenSat.1 și Discovery Communications oferă împreună conținut pe platforma 7TV din octombrie 2017, atât streaming live cât și programe înregistrate cu conținut de pe televiziunile Sat.1, ProSieben, kabel eins, sixx, ProSieben Maxx, Sat.1 Gold, kabel eins doku, DMAX, TLC și Eurosport.

WELT (fostul N24), N24 Doku și Sport1 au realizat recent un contract pentru furnizarea de conținut pe aceeași platformă, și așteaptă în prezent acordul autorităților germane.

Media Expres a relatat în iunie despre o altă inițiativă similară în Franța, care să reunească televiziunile private și publice într-un operator online de conținut, iar în luna mai am relatat despre o alianță europeană a operatorilor publici din Franța, Germania și Italia (France Television, ZDF și RAI) destinată producției și difuzării de filme și seriale după modelul Netflix-Amazon.

În România, conținutul produs local este distribuit online cu abonament în principal pe platformele Antena Play (Antena 1 și televiziunile din grup), Voyo (Pro TV și televiziunile din grup) și DigiPlay (televiziunile aparținând RCS & RDS).
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.