×

Editorial -- Data și ora publicării: 25.06.2018 18:24:42

GERMANIA-PLATFORMĂ OTT-INIȚIATIVĂ / ProSiebenSat 1 și Discovery pun bazele unui Hulu german



// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 25 iun 2018 / A venit și rândul Germaniei să anunțe o inițiativă de platformă de conținut online, de data aceasta asemănătoare cu Hulu, din SUA, datorită drepturilor sportive pe care le va deține, potrivit anunțului ProSiebenSat.1 și Discovery, care au spus că pun la un loc platformele 7TV și, respectiv, Eurosport Player, pentru a lansa în prima parte a anului 2019 o platformă de distribuție online.

Așa cum platforma Hulu a fost creată în SUA de mai multe televiziuni importante, inițiatorii ProSiebenSat1 și Discovery vor chema și televiziunile RTL, ARD și ZDF să se alăture platformei. Odată lansată inițiativa, Eurosport Player, de exemplu, nu va mai fi oferit ca un serviciu individual, potrivit Broadbandtvnews.com, care însă nu a citat Discovery, ci partenerul german.

Platforma va include transmisiuni live, conținut local, producții de la Hollywood și sport, va fi oferită gratuit prin finanțarea cu publicitate, dar va avea și o comopnentă fără publicitate, cu abonamente pentru pachete premium exclusive de filme și sport.

Încă nu se știe dacă platforma de streaming va fi supusă aprobării autorităților de reglementare din Germania, încercări anterioare făcute de RTL și ProSiebenSat.1 (proiectul Amazonas) și operatorii publici ARD și ZDF (proiectul Germany’s Gold) fiind însă blocate de Oficiul Federal împotriva Cartelurilor.

Anunțul public a fost făcut de Max Conze, CEO al ProSiebenSat.1 și David Zaslav, Președinte și CEO la Discovery.

Echipa care se ocupă de proiect este condusă de Alexandar Vassilev, fost executiv la Google și YouTube. Conze va conduce boardul proiectului iar Jean Briac Perrette, președinte și CEO Discovery Networks International fiind reprezentantul Discovery în acest consiliu.

ProSiebenSat.1 și Discovery Communications oferă împreună conținut pe platforma 7TV din octombrie 2017, atât streaming live cât și programe înregistrate cu conținut de pe televiziunile Sat.1, ProSieben, kabel eins, sixx, ProSieben Maxx, Sat.1 Gold, kabel eins doku, DMAX, TLC și Eurosport.

WELT (fostul N24), N24 Doku și Sport1 au realizat recent un contract pentru furnizarea de conținut pe aceeași platformă, și așteaptă în prezent acordul autorităților germane.

Media Expres a relatat în iunie despre o altă inițiativă similară în Franța, care să reunească televiziunile private și publice într-un operator online de conținut, iar în luna mai am relatat despre o alianță europeană a operatorilor publici din Franța, Germania și Italia (France Television, ZDF și RAI) destinată producției și difuzării de filme și seriale după modelul Netflix-Amazon.

În România, conținutul produs local este distribuit online cu abonament în principal pe platformele Antena Play (Antena 1 și televiziunile din grup), Voyo (Pro TV și televiziunile din grup) și DigiPlay (televiziunile aparținând RCS & RDS).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL