×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 10.07.2018 10:30:07

Ședinţa CNA de marți, 10 iulie 2018



București (MEDIA EXPRES) / 10 iul 2018 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Gubernat a anunțat că poate rămâne în ședință doar până la ora 13.00.
Rusu a observat că subiectul cu mitingul PSD nu trebuie discutată cu celeritate dând impresia că CNA acționează la ordinele PSD.
Gubernat a spus că s-a autosesizat și CNA a părut de multe ori că acționează la ordinele PNL.
Popescu a propus o suplimentare cu Ordonanță de urgență cerere de aviz venită între timp, după licențe eventual. VOT OZ: Unanimitate.

I. Concurs de acordare licență audiovizuală digitală, multiplex local ROU021-Timișoara, Canal 27: S.C. NOVA MEDIA SRL Timișoara pentru Tele Europa Nova TV, cu modificare sediu social
Reprezentantul televiziunii a spus printre altele că "scăpăm de cablu". Emisia digitală este viitorul, pe radio și TV. În Ungaria a pornit mai devreme, sunt 25 de posturi gratis recepționate în Timișoara.
MUX propriu, sunt primii care intră.
Mai sunt și alții care vor să intre pe MUX? a întrebat Gubernat. Le dăm repede digitale.
Mai sunt în zonă facebooktv, Primăria Timișoara de exemplu, a răspuns.
Trebuie să vină să își ia licență, a spus Gubernat.
VOT - unanimitate.

II. Solicitări prelungiri valabilitate licențe audiovizuale:

1. S.C. RCS&RDS SA pentru Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Sport 4, cu modificarea licenţei audiovizuale şi solicitări licenţe audiovizuale pentru difuzarea pe satelit a serviciilor de programe Digi Sport 2, Digi Sport 3 şi Digi Sport 4 și prelungire licență audiovizuală pentru Pro FM din Târgu Mureş
Renunță la canale secundare și cere licențe pentru Digi Sport 2, 3 și 4.
VOT în bloc - Unanimitate.

2. S.C. ABC PLUS MEDIA SA Oradea pentru Naţional FM din Beiuş
Prelungire - VOT unanimitate.
Somație propusă de Herjeu pentru nerespectarea grilei de program, motivată prin concedii de reprezentantul radioului.
Doar 5 voturi, Tufeanu, Gabrea și Rusu au votat împotrivă.
Scrisoare de atenționare, clarificări - unanimitate.

3. PATRIARHIA ROMÂNĂ-ADMINISTRAŢIA PATRIARHALĂ (Bucureşti) pentru Radio Trinitas din Hârşova
Teodor Gradinaciu, director de programe.
VOT - unanimitate.

III. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. TELEMOLDOVA SRL Iaşi pentru Telemoldova Plus din Piatra Neamţ (TV-C) – modificarea localitatăţii pentru care este acordată licenţa audiovizuală, extindere zonă de difuzare, siglă şi structură serviciu de programe şi pentru Telemoldova Plus (TV-D) – modificare siglă şi structură serviciu de programe
MUX Canal 36 Iași.
Modificarea localității de la Piatra Neamț la Iași.
Prin cablu județe Harghita și Covasna - renunță la ele, se extinde TL BR CT IL BZ CL, unifică grilele cu pp 92,1, retransmise Prima TV Iași 7,89, 29.8 informare, 13,7 educative...
Mențiune - deține subredacții în Piatra Neamț, Bacău, Suceava - Ana Sound, Tulcea - Le Franc SRL - Hotel Rex, Constanța - Digital Fashion Producțion.
Frăsilă explică că la Galați și Slobozia vor fi alte studiouri.
Tele Moldova emite digital terestru prin Radio M Plus. MUX autorizate doar Buzău Iași Baia Mare și TImișoara. Ne-am gândit la o asociere să primim programe. Mai e canal 41 cu 9 canale publice.
VOT (după punctul ulterior)- UNANIMITATE.

2. BISERICA PENTICOSTALĂ SFÂNTA TREIME Bistriţa pentru Radio Bistriţa – modificare format de principiu şi a structurii serviciului de programe
Generalist solicită tematic religios.
Modifică structura, pp 64, alți p 30, 6 retransmise RRA,
informare 2 și educative 2 cultural 2.
Nu mai deține alte licențe. În Bistrița sunt 14 licențe.
Vasile ?Trifan? Tofean - principalul promotor, om de afaceri, un post de radio mi-o schimbat sensul vieții. Pot să schimb sensul vieții multor oameni.
Ca să nu fie comercial îl facem de confesiune evanghelică.
Din Bistrița mergeam spre Cluj cu o problemă de afaceri, sunat telefon problemă acasă. Mă întorc pentru familie sau mă duc pentru bani? Era un radio care citea din Biblie. Viața omului... Ceva m-o zguduit. Mi-am dat seama că comercialul îi un nimic. Dacă obiectivul meu de viață sunt numai banii eu sunt un nimic. Mi-am rememorat viața, am valori în mine ținute sub obroc. Sunt valori culturale și spirituale. La 50 de ani. Am fost sportiv, pînă în 90 societatea mi-a dat o atitudine de competiție și învingător. În 90 am început business-ul. Dacă mori n-ai nicio valoare, în urma mea banii se împrăștie.
De ce nu ați făcut de la început? a întrebat Gabrea.
De 5 ani preluat radioul.
Radioul trebuie susținut financiar. După ce am cumpărat am făcut o echipă. Trebuie să avem un punct de sprijin. Este necomercialul. Comercialul te predispune la a face rost de bani și atunci distorsionezi adevărul, bunele intenții.
Susținere financiară de la oamenii de afaceri evanghelici propsperi.
Câți enoriași sunt? a întrebat Gubernat.
10% din populația Bistriței, 8.000.
Nelu Repede managerul general Rombat Bistrița - proiect de șase milioane de euro cu un liceu. 20 de oameni care renunță la o mașină de 30.000 de euro și ăia sunt banii.
Nu facem conținut de tip prozelitism. Nu chemăm la o doctrină religioasă. Am ajuns la un nivel civic înțeleg că dacă prin radio se redescoperă nu am nevoie să vină într-o sală plină de lumină, să rămână une îi să lumineze acolo. Temele religioase vor fi general creștine.

VOT - Tufeanu Herjeu împotrivă, ceilalți PENTRU.

3. S.C. KELET INFO SRL Gheorgheni – modificare acţionariat, modificare structură servicii de programe Feny TV şi IX FM din Gheorgheni şi modificare denumire Radio Fun FM din Izvoru Mureşului
Geza renunță 55 - le preia d-na Godgyai Edi. Fără acordul CNA.
Reprezentanta - monitorizare în februarie. Denumirea radioului Fun FM în IX FM - oricum retransmite și schimbarea de acționariat, Hodgyay Geza și doamna Edit erau soț și soție, în divorț, au uitat să ceară acordul CNA-ului. Știa că doamna se ocupă.
VOT - (după ...) unanimitate.

4. S.C. SELMACO INTERNATIONAL SRL Cluj-Napoca pentru Napoca FM – modificare structură serviciu de programe
Solicită 95,4% retransmisie Radio Guerrilla, o oră pe zi program local. În Cluj sunt 23 de licențe audiovizuale.
Lupta noastră e inegală cu stațiile locale ale rețelelor naționale. Radio Napoca FM preluăm parte din Radio Guerrilla. Cu studiile de audiență, profilul ascultătorilor aproape identic cu Napoca FM. Studii superioare, venituri peste medie, statut social ridicat. Suntem pe aceeași nișă ca muzică, programul local nu va suferi pentru că facem multe intervenții de la București cu caracter local. Pe lângă radioul clasic în eter derulează campanii sociale și pe zona Clujului. Guerrilla Camp - 30 de tineri startup - birouri, logistică, calculatoare, mașini etc.
Gabrea a observat că e aproape retransmisie 100%. De ce nu ați luat 60%? Mai e puțin și avem al doilea Guerrilla.
Un interval orar important este matinalul. Pe lângă acesta multe din intervențiile de la București se vor focusa către Cluj-Napoca - festivaluri de film, teatru, carte, concerte. O spunem noi sau o spun colegii de la București e totuna.
Herjeu a spus că e jignitor ce ne spuneți pentru clujeni. Ați făcut o rețea și un radio. Radioul îl dați pe altă cale decât cea corectă. Aș prefera de la cei ca dumneavoastră că încercați să ne convingeți de lucruri de care nu putem fi convinși. Sacrificați un radio local pentru o rețea. Clujul nu are radio local. Este unul în limba maghiară, a observat Orsolya/Gubernat. Clujul rămâne fără radio local, dar în schimb cu 22 de rețele. Cât nu există unul local, nu am să votez. Sunteți al treilea sau al patrulea radio din țară pe care Guerrilla îl preia în felul acesta cu 90% din program.
Fiind rețea are putere mai mare, am zis, calitatea programelor.
Audierile continuă.
VOT (după Cromtel...) - Borsos Gubernat Rusu Popescu Cristea doar 5 voturi pentru, ceilalți împotrivă. Or să revină, a spus Popescu.

5. S.C. VOICE MEDIA CENTER SRL Satu Mare pentru City Radio din Râşnov – modificare amplasament staţie la Braşov-Vf. Tâmpa cu modificarea frecvenţei
A avut acord prealabil pentru mutarea pe Vf. Tâmpa. ANCOM alocă 88,4 în loc de 88,5. În 12 iunie a primit aprobarea prelungirii termenului de punere în funcțiune cu 6 luni.
Audierile Continuă.
VOT - (după Cromtel...) - Gabrea Borsos Gubernat Rusu Popescu Cristea pentru 6 voturi, a trecut, restul împotrivă.

6. S.C. FS PRODUCTION SRL Miercurea Ciuc pentru Radio Fun FM din Miercurea Ciuc, Fun FM Radio din Gheorgheni, Retro Radio din Miercurea Ciuc – modificare structură serviciu de programe.
Audierile continuă în lipsa cvorumului.
VOT - (după Cromtel...) - se verifică ceva, nu s-a votat în seria de după Cromtel.
Administratorul FS Production audiat la ora 12.30. Am închis studioul din Gheorghieni și retransmitem de la Miercurea Ciuc. Orașele sunt apropiate, sunt singurele locale atente la ce se întâmplă pe plan local. Audiența destul de mare. Colaborăm cu autoritățile. Datoriile pe care trebuie să le plătim acestor interesanți colectori de drepturi încep să de vină din ce în ce mai imposibile.
Fun FM de la Izvorul Mureșului tot al Dvs. a fost? a întrebat Herjeu.
Da.
Care e diferența între Retro și FUN? a întrebat Herjeu.
Fun până la 40 de ani, Retro difuzează muzica anilor 70-80.
Herjeu a comentat că crește cultural la Fun unde e mai puțin interes.
Fun trebuie să preia și de la Gheorghieni, de aceea, sunt și știrile de la Retro.
VOT - unanimitate.

7. S.C. INFINIT TV SRL Iaşi pentru Infinit TV Iaşi – modificare siglă
Audierile continuă.
VOT - (după Cromtel...) - unanimitate.

IV. Cedări licențe audiovizuale

1. S.C. CROMTEL PROD-IMPEX SRL Rădăuți către S.C. CROMTEL MEDIA GROUP SRL Rădăuţi pentru Cromtel TV Cromtel Info din Rădăuţi, cu modificarea structurii serviciului de programe
PP 100, informare de la 25,27 acum 51, avea 5 educative acum la fel, 13 culturale acum 10, reluări 168 de ore pe săpt, cu 105 ore program local și reluări, acum 135,5 program local incluziv reluări restul videotext. Modificare zonă difuzare, era aprobată local acum solicită regional SV NT si BT. În distribuitori AKTA TELEKOM NEXTGEN RCS UPC și rețele mai mici. Informații inclusiv pentru rețeaua UPC.
Reprezentant - acum 4 ani am venit pentru licență. Am crescut, am câștigat trofee festivaluri documentare. Suntem urmăriți și pe online, emisiunile informative și transmisiunile în direct sunt cerute și în alte județe. Zilele orașelor. Tele 9 și Tele Rădăuți au dispărut. Suntem full HD 24 și 24. Lăsați-ne să creștem mari. Facem studiouri teritoriale în cele 2 județe cu câte minimum 2 angajați fiecare.
Tufeanu a spus că cedarea e pe o societate cu același grup, acționar același Hrincescu. Canalul secundar e doar cu infotext.
Discuții
Herjeu - sunt susținuți financiar de rețeaua de cablu.
VOT - unanimitate. Se votează în urmă.

2. S.C. TOPRO CONSULTING SRL com. Troianul, jud. Teleorman către S.C. IMPACT ADVERT SRL Roşiori de Vede pentru Radio Impact din Roşiori de Vede
Audierile continuă.
VOT - (după Gheorghieni) - unanimitate.

3. S.C. MANSAT SRL Sibiu către S.C. GOSPODĂRIRE COMUNALĂ LOCALĂ RĂŞINARI SRL Răşinari, jud. Sibiu pentru Info Mansat din Răşinari - cu modificarea licenţei audiovizuale
PP 100, 25 informare, 24 ore exclusiv videotext, informări fundal sonor radio Eveniment Sibiu.
Info Mansat în Info Rășinari, difuzare prin RCS RDS.
Bucur Bogdan administrator Gospodărire - capital de stat acționar unic Comuna - preluare pentru că a fost apreciat și urmărit, după preluare Mansat de către RCS RDS.
Herjeu a întrebat dacă transmit ședințele consiliului local. Trebuie să modificați modificarea programului. Nu transmitem momentan. Să vedem cum funcționează întâi. Creștem informarea despre evenimentele culturale și sportive.
VOT - (după Topro) - unanimitate.

V. Retrageri licențe audiovizuale
Prezentarea listei de la Biroul Licențe nu s-a auzit pe transmisia online.
Licențe expirate pe 26 iunie. Intrarea în emisie.
Tufeanu a propus constatarea expirării licențelor. 26 iunie a fost marți. Solicitarea a fost depusă tot marți. Miercuri nu am avut ședință pe 28, dar era oricum expirată de drept. Maria Radio a depus pe 27 iunie. E bătaie de joc.
Herjeu a spus că nu se poate imputa CNA că nu a avut ședințe. Notificare ANCOM 9 mai, la aproape un an de la licență. Radio Maria Erdely.
Gubernat a spus că unii au depus în termen. Blocăm licențele cel puțin un an dacă le retragem. În perioadele de vară am mai aprobat.
Care sunt depuse până să expire? a întrebat Popescu.
Termenul a fost 27 de intrare în emisie, au emis? a spus Tufeanu. Trebuie să constatăm că licențele sunt expirate de drept.
Gabrea a propus aprobarea la toate cele trei și să le dăm o somație.
VOT - propunere Tufeanu retragere - Tufeanu pentru, ceilalți împotrivă.
VOT - acordare prelungire cu somație - Gabrea, Borsos, Gubernat, Rusu, Popescu, Cristea 6 pentru, Tufeanu Herjeu Împotrivă.
Nu am votat pentru că după primul concurs a existat un consens să nu mai aprobăm prelungirile, a explicat Herjeu. Eu am rămas consecvent.

Retrageri la cerere și retrageri în urma deciziei ANCOM prezentate pe ecran.
Un VOT la acest punct nu s-a auzit decât parțial și incomplet pe transmisia online -
VOT la cereri - unanimitate.
VOT Info Total Press - ca urmare a deciziei ANCOM - unanimitate.

VI. Solicitări prelungiri termene intrare în emisie

VII. Decizii de autorizare
Pro FM - ... etc. Nu se aude clar explicația BLA.
VOT - unanimitate.

VIII. Adrese:
Adresele nu se votează, CNA ia act.

1. nr. 5415/08.06.2018 de la S.C. ON AIR STUDIO SRL - cu privire la modificarea grilei de program Itsy Bitsy Bucureşti în perioada 18 iunie-2 septembrie 2018 cu păstrarea structurii aprobate a serviciului de programe

2. nr. 5452/11 și 15.06.2018 de la SRTV - cu privire la grilele de program de vară ale TVR 1, TVR 2, TVR 3, Studiouri teritoriale

3. nr. 6597/29.06.2018 de la SRTV - cu privire la difuzarea în direct în perioada 10-14.07.2018 pe Canalul TVR 2 a finalei Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor.

4. nr.6695/03.07.2018 de la MTVA Budapesta – cu privire la prelungirea termenului de liberă retransmisie pe teritoriul României a programelor M1, M2, M4, M5 și Duna Wprld, în perioada 01.09.2018 – 31.08.2019
CNA ia act.

Se discută adresă SUPLIMENTAR PE ORDINEA DE ZI
Proiect de OUG care modifică legea 504/2002 în zona de digital a explicat Popescu și la care ni se solicită avizul cu celeritate.
Reprezentant SNR în fața CNA a explicat - memorandum Guvern, grup de lucru, forma actuală în marea majoritate articole au fost propuse de CNA de partea juridică și ultimele modificări de către ANCOM. SNR și-a dat acordul. Ministerul Justiției a explicat de ce e urgent.
Are 2 aspecte - pune pe picior de galitate platformele terestre cu celelalte platforme pe cablu, iptv, satelit. Pă platforma terestră trebuia să iei un acord de la CNA, chiar dacă erau din UE. Licență. Ca să nu facem discriminare, ați observat de unde apărea problema. ANCOM pentru că existau probleme tehnice de verificarea acoperirii, ca să poată modifica licența aveau drept de modificare au specificat și în legea CNA. Aceste două aspecte sunt avute în vedere.
Ciobanu de la juridic a spus că Petre Dincă i-a spus că există dublu regim juridic operator și distribuitor, pentru cei din România care primesc licență digitală și distribuitori de servicii pentru cei care vin dinafară. Ciobanu a spus că cei din România trebuie să facă dosar iar cei de afară vin pur și simplu pentru că au licență în țara mamă. Pe cablu nu le mai dăm altă licență, intră pur și simplu.
Odată îl analizăm ca operator de MUX, a spus Ciobanu, și în funcție de asta îl analizăm ca distribuitor de servicii. Cel care vine dinafară îi dau regim juridic al celui care retransmite. Erau operatori de MUX și distribuitori de servicii - două entități diferite. Un radiodifuzor din RO va trebui să obțină licență audiovizuală digitală ca să intre pe multiplex.
Popescu a spus că dacă nu dăm posibilitatea canalelor străine să intre pe multiplexuri, nu devin rentabile. OUG rezolvă această problemă, a spus Popescu.
Herjeu a întrebat de ce e diferit operatorul de MUX față de cablist.
Operatorul de MUX poate să introducă doar deținătorii de licență digitală, a răspuns Ciobanu.
Ce se întîmplă cu must-carry în MUX? a întrebat Gubernat.
SNR - MUX 1 - integral TVR. Celelalte, 2 și 4 au o capacitate de 40 de programe adunată. Pentru a construi un model comercial ca și cablu sau satelit trebuie să permitem intrarea celorlalți din străinătate. Dacă TVR dă HD ocupă patru canale SD.
Stăm de patru ani de zile, am pierdut dintr-un business case.
Chiriță - problema este diferența dintre retransmitere și emitere. Pentru emitere în România se folosește resursa națională de frecvențe, CNA decide cum se populează. CNA renunță la decizia cum se exploatează aceste resurse. Afacerea a fost pornită greșit. La primul caiet de sarcini pentru primul MUX - i-am explicat că nu se face retransmisie ci emisie. Marinescu a înlocuit cu termenul de difuzare, acum șase ani. Caietul de sarcini al MUX nu conține cuvântul retransmisie, ci difuzare. Soluția pentru dânșii ar fi să primească în structura de emițătoare care transmit prin primă emisie - programele străine pot veni să ceară licență de emisie în România. Radiodifuzorii români nu intră pentru că nu se justifică economic, dacă se reduc costruile sau le fac zero pentru străini și le mențin pentru operatorii din România? Fără licență dacă vin, vin ca programe retransmise.
CNA nu este interesat de bani, nici în cablu, a spus Gubernat. Doriți să protejăm cabliștii? l-a întrebat Gubernat pe Chiriță.
Chiriță a spus că CNA renunță la decizia de a hotărî cine intră pe resursele limitate ale României.
Vor fi obligați să plătească 4% din venituri drepturi de autor. Apare o altă problemă.
Cei care vin în cablu vin în virtutea liberei circulații în Europa, dar ca retransmise, nu ca emisie în România, a mai spus Chiriță. Românii primesc licență, sunt sub supraveghere CNA etc., iar vin străinii și vin în condiții preferențiale.
Tufeanu a spus că licențierea în România este necesară la televiziunile noi. Pro TV-ul însă nu are nevoie. Dacă emite oriunde în Europa are voie să emită și aici. Ar trebui să se scoată obligativitatea posturilor care deja au licență să obțină una în plus pentru emisia pe MUX.
George Chiriță a spus că se crează o combinație imposibilă în virtutea legislației și tratatelor internaționale. Soluția ar fi ca televiziunile străinte interesate să intre în digitală să ceară licență de la CNA. V-am propus să scurtați licențierea și nu ați făcut-o.
Popescu a spus că e doar un aviz, Guvernul își asumă și vedem ce se întâmplă.
Da, dar un aviz cu toate problemele care se generază, și sunt probleme de drepturi de autor, de competiție cu canalele Românești etc., a insistat Chiriță.
Vorbim de pay TV, a observat reprezentantul SNR. Asta-i tot.

Popescu a supus proiectul de OUG la VOT - UNANIMITATE.

Ședința s-a suspendat în jurul orei 13:36 (Gubernat și Borsos au ieșit din sală).

IX. Adresele: nr. 6341/22.06.2018 de la Guvernul României - Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și nr. 6802/05.07.2018 de la Ministerul Culturii - propunere legislativa pentru modificarea si completarea art. 26.1 din Legea audiovizualului – cu pdv al SJR;

nr.5055/25.05/12.06.2018 de la de la Guvernul României - Ministerul pentru Relația cu Parlamentul – referitoare la modificarea Legii audiovizualului- privind produsele homeopate - cu pdv al SJR.

X. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate:

1. Antena 3, B1 TV, Realitatea TV – emisiuni difuzate în perioada 08.01 – 13.01.2018 – autosesizarea nr.441/18.01.2018 și reclamațiile nr.285/15.01.2018 și nr.347/16.01.2018 – RELUARE VOT.

2. România TV:

1. Emisiunea Știrile România TV, edițiile difuzate pe 22.01.2018, 11.02.2018 – reclamațiile nr.838, 838REV/05.02.2018, respectiv 29.05.2018, nr.1035/12.02.2018

2. Stiri, Editie speciala din data de 12-13.01.2018 reclamatia nr.347/16.01.2018

3. Emisiuni difuzate pe data de 12.05.2018 – autosesizare și 24 de reclamații

3. B1 TV:

1. Emisiunea Se întâmplă acum difuzată pe pe data de 15.02.2018 - autosesizare și ediția din 03.05.2018 - reclamatiile nr. 3977/08 și 10.05.2018.

2. Emisiunea Breaking news difuzată pe data de 12.05.2018 – reclamația nr.4383/14.05.2018

4. Antena 1 - emisiunea Observator difuzată pe data de 12.05.2018 - reclamația nr.4383/14.05.2018

5. Antena 3:

1. Emisiunea Sinteza zilei difuzată pe data de 14.02.2018 – 149 de reclamații și autosesizare

2. Emisiunea Știri difuzată pe data de 24.03.2018 – reclamația nr.2659/26.03.2018

6. Nașul TV – emisiuni difuzate în perioada 12 – 19.03.2018 – reclamația nr.2468/20.03.2018

8. Realitatea TV - emisiuni de Știri și dezbatere difuzate pe data 15.04.2018 – reclamațiile nr.3383/18.04.2018 și nr.3543/24.04.2018

9. TVR 1, Antena 3, B1 TV, România TV – emisiuni difuzate pe data de 14.03.2018 și emisiuni difuzate pe 27 și 28.03.2018 (România TV) – 23 de reclamații și autosesizare

B. Rapoarte noi:

1. Antena 1, Antena 3, Digi 24, Kanal D si Pro TV - emisiuni difuzate in perioada 20.12.2017-05.01.2018 reclamatia nr. 127/09.01.2018.

2. RFI - emisiunea Conversatii difuzata pe data de 20.01.2018 - reclamatia nr. 492/22.01.2018

3. Digi 24 - emisiunile România 24 difuzată din data de 14.03.2018 și Știri difuzată pe data de 15.06.2018 - reclamațiile nr. 2347/15.03.2018 și nr. 6188/18.06.2018.

4. Realitatea TV, PRO TV, TVR 1, Digi FM, Europa FM – emisiuni difuzate în perioada 08 – 11.06.2018 – autosesizare și reclamații.

5. B1 TV – emisiunea Lumea lui Banciu difuzată pe data de 10.06.2018 – reclamația nr.5605/11.06.2018.

6. România TV:

1. Emisiuni de știri difuzate pe 22 și 23.06.2018 – reclamația nr.6628/02.07.2018

2. Emisiunea Ediție de seară difuzată pe data de 11.01.2018 – reclamația nr.289/15.01.2018

7. Realitatea TV – emisiunea Dimineața de știri difuzată pe data de 14.03.2018 – reclamația nr.2445/19.03.2018

8. Kanal D:

1. Emisiunea Wow Biz difuzată pe data de 11.01.2018 – reclamațiile nr.1758/26.02.2018 și nr.2445/19.03.2018;

2. Emisiunea Exatlon difuzată în perioada ianuari – aprilie 2018 - 571 de reclamații

9. PRO TV:

1. Promo pentru filmul Omul cu masca de fier difuzat pe data de 14.01.2018 – reclamația nr.274/15.01.2018;

2. Serialul Las Fierbinți difuzat pe data de 13.01.2018 – reclamațiile nr.270, 271, 272/15.01.2018

3. Emisiunea Știrile PRO TV difuzată pe data de 17.01.2018 – reclamația nr.588/25.01.2018

10. Pro Gold – respectarea programului de difuzare pentru serialul Ținutul răzbunării din 15.01.2018 – reclamația nr.354/16.01.2018.

11. Antena Stars – emisiunile Star matinal și Răi da buni difuzate pe data de 17.01.2018 – reclamația nr.432/18.01.2018.

12. Mooz Dance – videoclipul Looking for love difuzat pe data de 11.01.2018 – reclamația nr.213/11.01.2018

XI. Discuții privind propunerile de modificare a Codului de reglementare în audiovizual și punct de vedere al SJR referitor la adresa cu nr. 4709/18.05.2018.

XII. Rapoarte ale Directiei Control si Digitalizare:

A. Rapoarte reportate:

1. Magic FM Târgu- Mureș - autosesizare cu raport inspector

2. Televiziunea Arad – reclamația nr. 3714/02.05.2018

3. Fresh FM - raport inspector și adresa nr. 4096/09.05.2018 de la Fresh FM SRL

4. Lyl TV Sistem Borcea – raport al inspectorului

5. BMC Sec-Tel SRL – raport al inspectorului

6. Soti Cable Neptun – reclamația nr.693/30.01.2018 și raport al inspectorului

7. Iași Tv Live- reclamația nr. 1048/12.02.2018

8. RTT Brașov – 12 reclamații.

XIII. Diverse.

În jurul orei 16.00 CNA a difuzat următorul

Comunicat de presă

10.07.2018

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să aplice câte o somație publică societăților Jazz Media SRL pentru Jazz Radio din Brașov și Sibiu și Maria Radio Erdely SRL pentru postul Maria Radio din Toplița pentru nerespectarea dispozițiilor art. 12 alin. (3) din Decizia CNA nr. 277/2013 [„În situaţii justificate, titularul unei licenţe audiovizuale poate solicita prelungirea termenului de 12 luni prevăzut la art. 57 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, în condiţiile prevăzute în acelaşi articol. Cererea de prelungire va fi însoţită de documente care să susţină solicitarea şi trebuie transmisă în termenul prevăzut la alin. (2) lit. b)”].

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitarea societății NOVA MEDIA SRL Timișoara pentru Tele Europa Nova TV de acordare licență audiovizuală digitală, multiplex local ROU021-Timișoara, Canal 27.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

------------------------------------------
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL