×

Radio -- Data și ora publicării: 19.07.2018 10:26:07

EUROPA LIBERĂ-RELANSARE / Radio Europa Liberă își reia activitatea în Bulgaria și România din decembrie 2018



București (MEDIA EXPRES) / 19 iul 2018 / Radio Europa Liberă / Radio Liberty (RFE / RL) a anunțat intenția de a relansa serviciile de știri în Bulgaria și România în încercarea de a consolida peisajul mediatic din ambele țări, potrivit unui comunicat difuzat la Washington.

Radio Europa Liberă a funcționat în Bulgaria și România înainte de aderarea acestora la Uniunea Europeană și NATO, până în 2004 în Bulgaria și până în 2008 în România.

Președintele RFE / RL, Thomas Kent, a declarat că știrile vor fi realizate de jurnaliști locali, pentru a contribui la dezvoltarea presei libere, vor promova valorile și instituțiile democratice și vor răspunde întrebărilor cu privire la locul ambelor țări în NATO, în UE și în alte organizații occidentale. “Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente, locale și cu societatea civilă", a mai spus Thomas Kent.

În comunicat se mai arată că oficiali guvernamentali, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea privind dezinformarea, corupția și diviziunea socială, care le subminează sistemele politice.

Activitatea vizibilă public va începe din decembrie 2018, când RFE / RL va oferi rapoarte și analize multimedia în limbile bulgară și română și va colabora cu mass-media locale pentru a susține proiectele existente care promovează responsabilitatea publică și dezvăluie știrile false.

RFE / RL are birouri în Balcani în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. De asemenea, are un serviciu în limba română pentru Republica Moldova.

RFE / RL se bazează pe rețele de reporteri locali pentru a furniza știri și informații corecte către 26 de milioane de persoane în 25 de limbi și în 20 de țări în care libertatea mass-media este restricționată sau unde o presă profesională nu s-a dezvoltat pe deplin. Videoclipurile sale au fost vizionate de peste 1,5 miliarde de ori pe Facebook și pe YouTube în 2017. RFE / RL este o companie media independentă editorial, finanțată de Congresul SUA, prin intermediul unui consiliu pentru radiodifuziune al guvernatorilor (Broadcasting Board of Governors).

Coordonarea Radio Europa Liberă este realizată prin biroul de la Praga (Joanna Levison, levisonj@rferl.org) și Washington (Martins Zvaners, zvanersm@rferl.org, tel:+1.202.457.6948).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL