Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Radio 19.07.2018 10:26:07
EUROPA LIBERĂ-RELANSARE / Radio Europa Liberă își reia activitatea în Bulgaria și România din decembrie 2018
București (MEDIA EXPRES) / 19 iul 2018 / Radio Europa Liberă / Radio Liberty (RFE / RL) a anunțat intenția de a relansa serviciile de știri în Bulgaria și România în încercarea de a consolida peisajul mediatic din ambele țări, potrivit unui comunicat difuzat la Washington.

Radio Europa Liberă a funcționat în Bulgaria și România înainte de aderarea acestora la Uniunea Europeană și NATO, până în 2004 în Bulgaria și până în 2008 în România.

Președintele RFE / RL, Thomas Kent, a declarat că știrile vor fi realizate de jurnaliști locali, pentru a contribui la dezvoltarea presei libere, vor promova valorile și instituțiile democratice și vor răspunde întrebărilor cu privire la locul ambelor țări în NATO, în UE și în alte organizații occidentale. “Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente, locale și cu societatea civilă", a mai spus Thomas Kent.

În comunicat se mai arată că oficiali guvernamentali, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea privind dezinformarea, corupția și diviziunea socială, care le subminează sistemele politice.

Activitatea vizibilă public va începe din decembrie 2018, când RFE / RL va oferi rapoarte și analize multimedia în limbile bulgară și română și va colabora cu mass-media locale pentru a susține proiectele existente care promovează responsabilitatea publică și dezvăluie știrile false.

RFE / RL are birouri în Balcani în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. De asemenea, are un serviciu în limba română pentru Republica Moldova.

RFE / RL se bazează pe rețele de reporteri locali pentru a furniza știri și informații corecte către 26 de milioane de persoane în 25 de limbi și în 20 de țări în care libertatea mass-media este restricționată sau unde o presă profesională nu s-a dezvoltat pe deplin. Videoclipurile sale au fost vizionate de peste 1,5 miliarde de ori pe Facebook și pe YouTube în 2017. RFE / RL este o companie media independentă editorial, finanțată de Congresul SUA, prin intermediul unui consiliu pentru radiodifuziune al guvernatorilor (Broadcasting Board of Governors).

Coordonarea Radio Europa Liberă este realizată prin biroul de la Praga (Joanna Levison, levisonj@rferl.org) și Washington (Martins Zvaners, zvanersm@rferl.org, tel:+1.202.457.6948).
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.