×


Timp liber -- Data și ora publicării: 17.08.2018 16:01:18

VLAICU VODĂ-EVENIMENT-AUGUST / Satul românesc medieval își redeschide porțile în Piața ConstituțieiBucurești (MEDIA EXPRES) / 17 aug 2018 / Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, reia proiectul de pe agenda Centenarului Marii Uniri „Vlaicu Vodă”, de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru – producția-eveniment care readuce la viață satul medieval și tradiția populară românească, în Piața Constituției din București, în perioada 22 - 26 august 2018, între orele 10:00 și 22:30.

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, în intervalul orar 10:00 - 18:00. Accesul la spectacolul „Vlaicu Vodă” se face pe baza unei rezervări prealabile, pe website-ul https://www.bilet.ro/.

Spectatorii de toate vârstele sunt invitați să descopere cum se trăia în țara noastră în secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Vodă (Vladislav I), domn al Țării Românești între 1364 și cca. 1377.

După premiera din 7-10 iunie 2018, satul medieval își redeschide porțile în plin centru al Capitalei și în perioada 22-26 august, unde toți cei care îi vor trece pragul vor avea ocazia să îl exploreze, ca într-un decor de film și să participe la activități meșteșugărești străvechi specifice epocii. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meștesugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș) – reconstituite în mărime naturală –, zeci de muzicieni (instrumentiști, cor și ansamblu arhaic), alături de străjeri, călăreți, meșteșugari (olari, pielari, sculptori în lemn și țesătoare) vor recompune atmosfera fascinantă a satului medieval.


PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR DIN SATUL MEDIEVAL
PIAȚA CONSTITUȚIEI | 22 - 26 AUGUST 2018
10:30 - 12:00 - Ateliere
Prezentarea echipamentului militar
Olărit
Pielărie
Țesătorie
Jocuri medievale

12:30 - 14:00 - Ateliere
Pictură pe scuturi
Înghețată artizanală
Păpuși pe linguri de lemn
Dansuri medievale
Competiție între străjeri

14:30 - 16:00 - Ateliere
Olărit
Pielărie
Țesătorie
Păpuși pe linguri de lemn
Prezentarea echipamentului militar

16:30 - 18:00 - Ateliere
Pictură pe scuturi
Înghețată artizanală
Dansuri medievale
Jocuri medievale
Turnir


21:00: Spectacolul Vlaicu Vodă
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL