×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 14.09.2018 04:19:56

Ședinţa CNA de joi, 13 septembrie 2018



București (MEDIA EXPRES) / 13 sep 2018 / Ședința a fost condusă de Răsvan Popescu (vicepreşedinte), cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos şi Laura Georgescu (preşedinte).

Ordinea de zi/ Discuții:
Consiliul a votat ordinea de zi, fără a-i aduce modificări. Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc între orele 10:00 şi 15:00, însă din cauza traficului care a fost restricţionat în zona centrală a capitalei (a avut loc un ceremonial militar dedicat Zilei Pompierilor), mai mulţi membri au întârziat, iar şedinţa a început la 10:55.

I. Solicitare prelungire licență audiovizuală: SC FS PRODUCTION SRL (Miercurea Ciuc) pentru Fun FM Radio din Gheorgheni.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a prelungit licenta Fun FM Radio din Gheorgheni cu unanimitate de voturi: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos.

Radioul din Gheorgheni cu program integral în limba maghiară retransmite 100% programul Radio Fun FM Miercurea Ciuc cu 20% producţie proprie şi 80% producţii ale altor producători (cu 4% programe de informare, 1% educative, 1% culturale). Licenţa ar fi expirat pe 26 septembrie.

Solicitarea a fost susţinută de asociatul principal al societăţii, Aron Peter Hajdu, care a declarat în cadrul şedinţei că au avut probleme în a menţine din punct de vede financiar staţia din Gheorgheni, însă în ultimii ani au găsit soluţiile necesare şi consideră că ascultătorii de acolo au nevoie de serviciul lor şi că îl ascultă cu drag.

Gabriel Tufeanu l-a întrebat pe Hajdu de ce nu există deloc producţie proprie în Gheorgheni, iar acesta a reamintit Consiliului că în urmă cu două luni au solicitat desființarea studioului din Gheorgheni din motive economice. „Plus că zona este destul de mică. Ştirile, problemele sunt aceleaşi. Ştirile locale ale staţiei Radio Fun FM Miercurea Ciuc conţin şi informaţii din Gheorgheni”, a adăugat acesta.

Societatea nu are datorii la stat; deţine două licenţe audiovizuale (Radio Fun FM în Miercurea Ciuc şi Gheorgheni), conform informaţiilor CNA.
Acţionarii societății FS Production SRL sunt: Aron Peter Hajdu - 95% şi Gheorghe Flaviu Ştirbu - 5%.
În Gheorgheni sunt acordate șapte licenţe pentru radio (1 local – IX FM Gheorgheni).

II. Retragere licență audiovizuală.

CNA a decis retragerea licenţelor:
– Impuls Tv din Cluj-Napoca (TV-C obţinută de SC Adway Direction SRL pe 28 februarie 2017) – pentru nesolicitarea deciziei de autorizare audiovizuală.
Radiodifuzorul nu a solicitat nici autorizarea studioului, nici prelungirea cu încă şase luni a termenului de intrare în emisie (pe 28 august a expirat termenul de intrare în emisie, având în vedre prelungirile de 12 + şase luni acordate).

– Reghin Tv din Reghin (SC PR Davidson SRL) – pentru expirarea valabilităţii licenţei audiovizuale.
Valabilitatea licenţei audiovizuale (nouă ani) a expirat pe 3 septembrie. Radiodifuzorul nu a solicitat prelungirea acesteia și conform constatării inspectorului CNA, postul a încetat emisia în acea zi.

– Prima Tv din Constanța (SC Prima Broadcasting Group SRL) – la cerere.
Societatea a solicitat retragerea licenței audiovizuale deoarece nu a reușit reintrarea în emisie după notificarea întreruperii acesteia pentru 90 de zile (12 iunie – 9 septembrie).

Întrebat de ce nu se mai pune în funcţiune, Noni Mazilescu (reprezentantul Prima Broadcasting Group la CNA), a spus: „Nu mai facem investiţii acolo... aparatura e căzută (...) Nu se mai justifică, în general, staţiile locale”.

III. Avize de retransmisie (modificări, retrageri).

CNA a aprobat, în unanimitate, modificarea a 17 avize de retransmisie, la solicitarea a 14 societăţi; a retras două avize ca urmare a încetării dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice și încă unul, la cerere.

SC Broadcast Media SRL (A8091/21.06.2016 - Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinţi) a modificat adresa staţiei cap de reţea; SC Gliga Comimpex SRL (A6957/30.07.2013-Reghin, jud. Mureş) a renunţat la o localitate în judeţul Mureş, iar restul societăţilor au avut modificări privind numărul total de programe retransmise (analogic/ digital).

Membrii Consiliului au decis retragerea unor avize de retransmisie în baza art. 7(b) din Decizia CNA nr. 72/2012 („Avizul de retransmisie se retrage – ca urmare a încetării dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice, dispusă prin decizie a preşedintelui ANCOM, în condiţiile legii”) pentru:

– SC Semitech SRL, Bacău (CUI 1424970)
A8009/ 20.10.2015 (HEAD-END: Rusi-Ciutea, judeţul Bacău)

– SC Clik One Romania SRL, Iasi (CUI 25251652)
A8068/ 10.05.2016 (HEAD-END: Podu Iloaiei, judeţul Iaşi).

SC Rom Servallsat SRL, Valea Largă (CUI 31285790) a solicitat retragerea avizului A7845 (HEAD-END: Valea Largă, judeţul Mureş), acordat la data iniţială 22 iulie 2014. Consiliul a aprobat solicitarea, potrivit art. 7(c) din Decizia CNA nr. 72/2012: „Avizul de retransmisie se retrage – la cererea titularului”.


IV. Adrese:
1. nr. 7690/06.08.2018 de la VODAFONE ROMANIA SA - cu privire la retragerea avizului de furnizare servicii media audiovizuale la cerere pe care îl deţine şi punct de vedere cu privire la aplicarea Deciziei CNA nr. 320/2012 în legătură cu Aplicaţia mobilă de conţinut audiovizual.

CNA a retras companiei Vodafone, la cererea acesteia, avizul pentru 4GTV, obţinut pe 10 septembrie 2016.
Potrivit reprezentanţilor companiei, Vodafone urmează să lanseze, într-o săptămână, o aplicaţie de mobil sub denumirea Vodafone Tv, prin care va furniza conţinut tv (în principal filme; fără publicitate), şi pentru care Vodafone nu consideră că necesită aviz.

După mai multe discuţii şi reinvitarea reprezentanţilor Vodafone de mai multe ori în sală, CNA a retras, la solicitarea companiei de telefonie mobilă, avizul deţinut pentru serviciul (mixt) media audiovizual la cerere 4GTV care funcţionează pe site-ul 4gtv.vodafone.ro (cu acces restricţionat). Societatea va renunţa la furnizarea serviciului media audiovizual la cerere la sfârşitul lunii septembrie, potrivit adresei transmise în august către CNA.

În ceea ce priveşte solicitarea unui punct de vedere cu privire la aplicarea Deciziei CNA nr. 320/2012 (privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere) în legătură cu aplicaţia mobilă de conţinut audiovizual, membrii au fost de acord cu transmiterea următorului răspuns: „Aşa cum aţi descris dumneavoastră proiectul, Consiliul consideră că veţi avea nevoie de aviz”.

La şedinţa publică discuţiile au avut loc cu Lucian Crăciun (manager juridic), Anca Enescu şi Vlad Cercel (avocaţi).

Serviciul care urmează a fi lansat în curând constă în furnizarea de conţinut tv pe telefon/ tabletă, prin intermediul unei aplicaţii; „în principiu filme” a declarat Crăciun.

El a afirmat că reprezintă un „accesoriu” al serviciilor lor de comunicaţii electonice şi va putea fi accesat în baza abonamentului (în funcţie de tipul abonamentului - inclus în acesta sau accesibil printr-o taxă suplimentară).

În solicitarea transmisă la CNA, dar şi în susţinerea punctului de vedere în cadrul şedinţei, reprezentanţii Vodafone au subliniat că aplicaţia mobilă cu versiune web „nu poate fi accesată prin intermediul unui browser de internet şi nu are asociat un site web, aşa cum este definit la articolul 1(f) din Decizia CNA 320/ 2012”: „(1) În sensul prezentei decizii, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii: f) site web - grup de pagini web multimedia, conţinând texte, sunete, imagini în mişcare, cu sau fără sunet, informaţii sau mesaje de orice natură, accesibile pe internet, şi care sunt conectate între ele prin aşa-numite hiperlinkuri”.

Decizia 320 poate fi accesată aici: http://www.cna.ro/Decizie-nr-320-din-29-mai-2012,5314.html

„Compania noastră apreciază că un principiu pe care vrea ca angajaţii să-l îmbrăţişeze este acela al simplităţii. Adică să nu facem lucruri care nu sunt necesare. Asta, dincolo de a discuta cu ce ne-ar deranja să facem un lucru (solicitarea avizului – n.red) care oricum ar fi acceptat. Ideea este să nu facem nimic în plus faţă de ceea ce este necesar pentru că viaţa oricum este complicată”, a susţinut Lucian Crăciun, la începutul discuţiei.

Potrivit Departamentului Juridic al CNA, faptul că nu exita un site web nu înseamnă că serviciul respectiv nu se face tot prin reţele de comunicaţii electronice. De asemenea, au menţionat că această aplicaţie nu se încadrează nici la excepţiile Deciziei 320, prevazute la articolul 2(3).

„Un element central prezent în Decizia 320 este un site web. Acest site web trebuie să se regăsească în formularul de notificare pe care Vodafone ar trebui să-l transmită pentru obţinerea avizului de furnizare, termenul se regăseşte în proiectul editorial, în proiectul tehnic, în conţinutul avizului de furnizare emis de CNA, în registrul furnizorilor de pe pagina de internet a CNA, unde putem observa că serviciile autorizate în prezent deţin site web, inclusiv Vodafone în situaţia actuală. Pe de altă parte Vodafone vrea să îmbunătăţească experienţa de consum a utilizatorilor, iar pentru ei e mult mai simplu să acceseze o aplicaţie existentă în propriul telefon. Deci nu este vorba despre o lipsă de deranj în îndeplinirea unor obligaţii legale”, a argumentat avocatul Vlad Cercel, care a adăugat că „în momentul de faţă, aşa cum este redactată Decizia 320, Vodafone este în imposibilitatea de a redacta o notificare care să îndeplinească cerinţele Deciziei”.

Gabriel Tufeanu s-a adresat reprezentanţilor Vodafone spunându-le că avizul acesta există astfel încât CNA să poată verifica conţinutul transmis prin aceste servicii: „Pe dumneavoastră nu cred că vă incomodează foarte tare. Noi ştim că o să transmiteţi conţinut legal, însă Bobâlcă Telecom ar putea transmite Hustler...”.

Radu Herjeu s-a întrebat „de ce să faci o desfăşurare de forţă” cu avocaţi pentru o notificare, un aviz în legătură cu care nici nu se pune problema refuzului... „De ce să nu ai aviz?”.

De asemenea, în timpul dezbaterilor dintre membrii, el a considerat că retragere avizului pe care îl deţin deja ar putea să-i facă să creadă că nu au nevoie de altul pentru noul serviciu.

Consiliul a rechemat în sala de şedinţe reprezentanţii Vodafone.

Vlad Cercel: „Scenariul pe care încercăm să-l evităm (...) nu e de o opoziţie faţă de a avea aviz de furnizare, ci este vorba despre o dorinţă firească ca la un moment în timp să nu ne regăsim în faţa domniilor voastre şi să discutăm cu privire la încălcarea de către Vodafone a dispoziţiilor Deciziei 320 (...) există o serie de articole în acesta decizie care fac referire la nişte obligaţii pe care furnizorul trebuie să le îndeplinească pe acel site web care în cazul nostru nu există”, cum ar publicarea unui text ca răspuns la o cerere de rectificare.

Herjeu a fost de părere că motivul lor este „ocolirea protecţiei minorilor, principalul motiv pentru care există această decizie”.

A mai avut loc o întrerupere a subiectului, trecându-se la alte puncte de pe ordinea de zi. Memebrii i-au sfătuit pe avocaţii Vodafone să se consulte şi să decidă dacă vor să-şi menţină solicitarea de retragere a avizului. Când au revenit în sală, aceştia au spus că acel aviz nu le mai va mai fi util întrucât „platforma viitoare e diferită”. Şi au adăugat că-şi doresc o lămurire practică despre cum pot fi îndeplinite acele obligaţii din Decizia 320 referitoare la site-ul web în cazul aplicaţiei mobile.

Decizia de retragere a avizului pentru 4GTV a fost luată cu unanimitate de voturi (Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos), iar decizia de a transmite răspunsul conform căruia este posibilă necesitatea unui aviz în cazul noului serviciu – a fost luată cu două voturi împotrivă (Radu Călin Cristea, Dorina Rusu).

După lansarea serviciului, CNA va verifica conţinutul transmis.

2. nr.8279/28.08.2018 de la SRTV - informare cu privire la grilele de toamnă pentru toate canalele, fără modificarea structurii serviciilor de programe.

Membrii au luat la cunoştinţă notificarea SRTv referitoare la grila de toamnă (pentru televiziunile TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi studiourile teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş) care va intra în vigoare în octombrie, fără modificarea structurii serviciului de programe

O noutate în grila de toamnă a TVR 1 este prezenţa unui Late Night Show (de luni până joi, 23:00-24:00), dar reprezentantul societăţii nu a putut dezvălui numele prezentatorului, spunând că deocamda „sunt discuţii”.

3. nr.7884/13.08.2018 - sesizare referitoare la modificarea acţionariatului SC MEDIA GRUP SRL/Sălăjeanul TV din Zalău – cu raport de constatare al DCD.

Consiliul a somat public societatea Media Grup SRL/ Sălăjanul (Zalău) pentru modificarea acţionariatului fără a informa CNA, cu nerespectarea articolului 54(2) din Legea audiovizualului, potrivit căruia: „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)” (cu termen de intrare în legalitate 15 zile).

Potrivit bazei de date a CNA acţionarii Media Grup SRL erau Ioana Sîntămărian (99%) şi Adrian Simion Lungu (1%), iar conform ONRC aceştia sunt Vasile Marius Coța (99,992) şi Marian Claudia Mihaela Ardelean (0,008%).

Verificarea acţionariatului a fost făcută în urma unei reclamaţii privind acesta modificare.

V. Decizii de autorizare.

Consiliul a aprobat noile decizii de autorizaţie cu somaţie publică pentru încălcarea articolului 12(2-a) din Decizia CNA Nr. 277/2013, următoarelor societăți:
• Transylvania Live Advertising SRL pentru Radio Turda din Turda;
• Euromedia Tv SRL pentru Radio Unu din Piatra Neamț;
• Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia - trei somații publice pentru Radio Reîntregirea din Alba Iulia, Târgu Mureș și din Zlatna.

„Titularul licenţei audiovizuale are obligaţia să solicite CNA eliberarea/modificarea deciziei de autorizare, conform formularului-tip prevăzut în anexa nr. 1, în următoarele condiţii: a) în termen de maximum 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM, în cazul difuzării pe cale radioelectrică terestră”, conform art. 12(2) din Decizia CNA Nr. 277 / 2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală, cu excepţia celor pentru difuzare în sistem digital terestru, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori.

Radio Turda are o mărire de putere şi emite în localitate şi pe o rază de 14 km. După acesta distanţă se recepţionează cu distorsiuni în limită a 32 de km în direcţia Lasus şi 25 de km spre Cluj Napoca; se recepţionează în condiţii bune pe aproape toată autostrada A3, între Vlahna şi Câmpia Turzii.

Radio Unu din Piatra Neamţ – mutarea amplasamentului staţiei, mărire de putere;

Radio Reîntregirea din Alba Iulia (mărire de putere de la 12 la 100 W, în prezent fiind în măsurători pentru 300 W), Târgu Mureş (de la 50 la 200 W şi din Zlatna (de la 50 la 200 W).

CNA a aprobat decizia de autorizare pentru Europa FM Zalău, a aprobat cererea de modificare a avizului pentru Europa FM Alexandria (mutarea amplasamentului din strada Libertăţii nr. 8, pe şoseaua Piteşti nr.1 – Alexandria; mărire de putere de la 1.08 la 13,5 kw).

Între orele 12:40 şi 13:35 a avut loc pauza de masă.
La revenirea din pauză s-a alăturat şedinţei şi Laura Georgescu.

VI. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - REPORTATE
1. Nașul TV – emisiuni difuzate în perioada 12 – 19.03.2018 – reclamația nr.2468/20.03.2018.

CNA nu a reuşit să someze televiziunea, intrunindu-se doar cinci voturi pentru propunerea lui Gabriel Tufeanu în baza articolului 81 din Cod, însă, la propunerea lui Radu Călin Cristea, cazul va fi trimis la ANAF.

Potrivit monitorizării, în timpul emisiunii „Nașul”, s-a difuzat un carton-anunț cu mesajul „Sprijiniți televiziunea liberă. Donații”, având enumerate numere de conturi Garanti Bank în lei, euro, dolari, unde se putea dona pe numele Moraru Victoria, dar şi un cont de paypal, cu adresa de mail a acesteia.

Anunţul a fost difuzat câte un minut, de mai multe ori în perioada 12-19 martie, dar pe 16 martie, cartonul a fost difuzat timp de două ore, de la ora 11:20 până la 13:29, în loc reluarea emisiunii Nașul (ediția din seara precedentă).

Reprezentantul tv a spus că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei erori tehnice.

„Anunţ umanitar, publicitate...ce-i asta?”, a întrebat Tufeanu. El a propus somarea pentru încălcarea articolului 81 din Codul CNA, referitor la nerespectarea programului anunţat. Sancţiunea a fost votată de cinci membri (Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Laura georgescu, Radu Herjeu).

„Ea nu face parte din program, nu face parte din publicitate...nu face parte din nimic... nu trebuia să fie pe ecran, dar nu e în nicio categorie prevăzută de lege”, a spus Răsvan Popescu.

Propunerea de trimitere la ANAF situaţiei a fost aprobată cu şapte voturi: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos). Dorina Rusu, Laura Georgescu au votat împotrivă.

Monica Gubernat a solicitat monitorizarea în continuare a programului.

2. Digi 24 - emisiunile România 24 difuzată din data de 14.03.2018 și Știri difuzată pe data de 15.06.2018 - reclamațiile nr. 2347/15.03.2018 și nr. 6188/18.06.2018.

Nu s-au constatat încălcări.

3. Kanal D:
1. Emisiunea Exatlon difuzată în perioada ianuarie – aprilie 2018 – 571 de reclamații.
2. Emisiunea Bravo ai stil difuzată în perioada 29.01 – 16.06.2018 – 103 reclamații.

Nu s-au constatat încălcări.

4. România TV:
1. Emisiunea Ediție de seară difuzată pe data de 12.02.2018 – reclamația nr.1591/21.02.2018.
2. Emisiunea News line difuzată pe data de 27.03.2018 – reclamația nr.2933/02.04/04.04.2018.
3.Emisiunile Breking news și România te vede difuzate pe data de 17.02.2018 – reclamația nr.1593/21.02.2018.

Nu s-au putut formula propuneri de sancţionare pentru emisiunile din februarie, întrucât a trecut termenul de şase luni, însă pentru cea din 27 martie Dorina Rusu a propus somarea în baza art. 40(5), care nu a fost susţinută de niciun membru.

Radu Călin Cristea i-a adus critici referitoare la faptul că propunerile sale obţin un singur vot. De asemenea, a criticat faptul că DNA a făcut reclamaţiile împotriva televiziunii, având în vedere „cazul Rarinca”.

Restul punctelor de pe ordinea de zi au fost amânate, întrucât şedinţa s-a terminat la ora 14:45.

5. Realitatea TV, PRO TV, TVR 1, Digi FM, Europa FM – emisiuni difuzate în perioada 08 – 11.06.2018 – autosesizare și reclamații.
6. Antena 1:
1. Emisiunea În puii mei difuzată pe 24.02, 03, 10 și 18.03.2018 – 6 reclamații.
2. Emisiunea iUmor difuzată pe 25.02.2018, 04 și 25.03.2018, 01.04.2018, 04 și 13.05.2018 – autosesizare și 6 reclamații.
3. Emisiunea Totul pentru dragoste difuzată pe 26, 27.02.2018, 02 și 19.03.2018 - 4 reclamații.
4. Emisiunea Asia Express difuzata pe data de 12.03.2018 reclamatia nr. 2229/13.03.2018.
5. Emisiunea Observator difuzată pe data de 15.03.2018 – reclamația nr.2416/19.03.2018.
7. Antena 3:
1. Emisiunea În gura presei difuzată pe 22.02, 01,16.03 și 22.06.2018 – 9 reclamații.
2. Emisiunea Sinteza zilei difuzată pe 22, 26 și 27.02.2018 - 7 reclamații; edițiile din 11,13.03.2018 – reclamatiile nr.2245 /13.03.2018, 2328/15.03.2018 și nr.2329/15.03.2018 și ediția din data de 15.03.2018 – reclamația nr.2545/21.03.2018.
3. Emisiunea Ediție specială difuzată pe data de 18.03.2018 – reclamația nr.2428/19.03.2018.
8. B1 TV:
1. Emisiunea Se intampla acum difuzata pe data de 16.07.2018, reclamatia nr. 7831/09.08.2018.
2. Emisiunea Seara milionarilor difuzată pe data de 16.03.2018 – reclamația nr.2376/16.03.2018.
9. Posturi TV si radio – spoturile publicitare: Durex difuzat în perioada mai - iunie 2018; Detrical difuzat în februarie 2018 și 01 – 11.03.2018; Orange difuzat in perioada 23.03-08.04.2018; No-SPA Forte difuzat in martie 2018; Colon Protect -TV - difuzat in martie 2018, RADIO difuzat ianuarie-aprilie 2018; Catena difuzat in luna aprilie 2018, Zacusca Capricii și delicii difuzat în perioada 1-18.03.2018; *Renarthro – difuzat în perioada 02 – 08.07.2018 – cu reclamații și pdv RAC.
10. Antena Stars:
1. Emisiunea Refresh by Oana Turcu difuzată pe data de 17.03.2018 – reclamația nr.3434/19.04.2018.
2. Emisiunea Star magazin difuzată pe data de 28.02.2018 – reclamația nr.2576/22.03.2018 și emisiunile Star magazin și Star matinal difuzate pe 26.04.2018 – reclamația nr.3640/27.04.2018.
11. PRO TV – emisiunea Românii au talent difuzată pe data de 16.03.2018 – reclamația nr.2418/19.03.2018.
12. TVR 1 - emisiunea Ediție specială difuzată pe data de 18.03.2018 – reclamațiile nr.2455 și 2455/1/19.03.2018.
13. TVR 2 – emisiunea Memorialul durerii difuzată pe data de 17.03.2018 – reclamația nr.2660/26.03.2018.
14. Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1 – emisiuni de știri difuzate pe data de 14.03.2018 – reclamația nr.2291/14.03.2018.
15. PRO TV, Realitatea TV, TVR 1, Europa FM, RFI – emisiuni de știri și dezbatere difuzate în perioada 18.06 – 26.06.2018 – autosesizare (nr.6490/27.06.2018).
16. Rock FM – emisiunea Morning glory difuzată pe data de 14.03.2018 – reclamația nr.2332/15.03.2018.
VII. Rapoarte ale Directiei Control si Digitalizare:
A. Roparte reportate:
1. Televiziunea Arad – reclamațiile nr. 3714/02.05.2018 și nr.5418/08.06.2018 și 5418 REV/14.06.2018.
2. Lyl TV Sistem Borcea – raport al inspectorului.
3. BMC Sec-Tel SRL – raport al inspectorului.
4.Soti Cable Neptun – reclamațiile: nr.10334/05.12.2017, nr.693/30.01.2018, nr.6698/03.07.2018, nr.6698REV/10.07.2018 și nr.7118/18.07.2018 și raport al inspectorului.
5.SRR Arad FM- cu raport inspector.
6.SRR Radio Timisoara – reclamația nr. 7615/02.08.2018 raport inspector.
7.SRR Radio Targu-Mures- reclamația nr. 7339/27.07.2018 cu raport inspector.
8.RTT Brașov – 17 reclamații.
9. NCN Cluj – 7 reclamații.
10. Next Gen Communications – rapoarte ale inspectorilor.
11.Akta Telecom - rapoarte ale inspectorilor.
12. Radio Napoca FM Cluj – raport al inspectorului.
13. Radio Nemere Sf. Gheorghe – raport al inspectorului.
B. Rapoarte noi:
1. TVR Cluj – reclamația nr.2422/19.03.2018
VIII. Diverse.


(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL