×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 26.09.2018 10:21:39

DIGI-INVESTORS' DAY-DECLARAȚII / Conducerea Digi speră ca prețul pe acțiune să „captureze” creșterea companiei din ultimul an



București (MEDIA EXPRES) / 26 sep 2018 / Serghei Bulgac, CEO Digi Communications a spus că speră ca prețul pe acțiune să captureze evoluția companiei în ultimul an, de la lansarea pe piața de capital de la Bursa din București, cu o creștere de 9% în venituri și EBITDA, în cadrul primei ediții a Digi Investors' Day, desfășurată la 26 septembrie 2018 la Radisson Blue.

Afirmația a fost făcută în prima parte a evenimentului structurat în trei părți, despre strategie, despre piețele din străinătate și ultima parte dedicată întrebărilor și răspunsurilor.

Directorul Executiv Digi Communications a spus că Digi / RCS&RDS este operatorul numărul unu din România, un operator local, o companie 100% românească, o companie de succes pe piața locală și în regiune.

În 25 de ani am reușit să ajungem pe locul trei în Europa ca mărime, între operatorii principali de cablu, tradiționali, după Altice și Liberty Global. Suntem operatorul numărul unu din România în servicii fixe, cu o prezență în tot spectrul de cablu, internet, telefonie fixă și mobilă, avem canale proprii de televiziune și radio și oferim servicii de DVB-T.

Bulgac a mai spus că România reprezintă 75% din rezultatele companiei. „Urmează Ungaria, unde nu avem însă telefonie mobilă, la care lucrăm intens, și o vom lansa cât de curând”. În piețele din Spania și Italia compania are peste 1,3 milioane de abonați telefonie mobilă și internet mobil, în principal pentru populația română din cele două țări. În total, Digi are 14,5 milioane de unități de venit, cu peste 5 milioane de abonați.

Ne bazăm integral pe infrastructura proprie, a mai spus directorul Digi, am adoptat primii fibra optică la nivel european pentru peste 90% din abonați și suntem operatorul cu cea mai nouă și mai dinamică rețea de telefonie din mobilă.

Am realizat investiții de peste 2 miliarde în infrastructură în toate piețele noastre, în ultimii ani având clientul în centrul preocupărilor, cu prețurile cele mai accesibile care ne aduc creșterea cea mai mare față de restul pieței.

Bulgac a mai vorbit despre istoricul Digi, care a plecat de la o rețea din Brașov, anii 90 au fost o perioadă de creștere și consolidare, s-au construit rețele, s-au achiziționat, în anii 2000 a devenit operator de telefonie fixă, internet, mobil și spre sfârșitul anilor 2000 compania a oferit prima televiziune - Digi Sport. Apoi s-a extins în Ungaria, Slovacia, Cehia, Croația, unele rețele fiind deja vândute.

„De un an suntem listați la Bursa de Valori București, dar este o diferență între Digi / RCS&RDS și ceilalți operatori Altice și Liberty Global, care au fost crescuți pe piețele de capital, în vreme ce noi ne-am dezvoltat organic, achizițiile au avut un aport de 10-25% în creșterea noastră, vorbind istoric. Piața de capital a apărut în istoricul nostru târziu și aici evoluția prețului pe acțiune dorim să captureze evoluția companiei, cu o creștere de 9% în venituri și EBITDA”.

Digi are peste un 1,4 milioane de familii care folosesc serviciile fixe și mobile, unde compania este numărul unu în România. „Viteza de creștere depășește restul pieței în servicii fixe, avem o creștere financiară robustă, o marjă de profitabilitate de 38% EBIDTA, iar gradul de maturare a datoriilor de aproximativ 2% ne plasează ca o companie puțin îndatorată dacă ne uităm la piața de cablu în general”.

Digi Investors' Day 2018 este un eveniment înregistrat care va fi disponibil online la adresa https://www.digi-communications.ro/en/events, unde sunt publicate și prezentările susținute de reprezentanții companiei.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL