Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 _Comunicaţii 26.09.2018 10:21:39
DIGI-INVESTORS' DAY-DECLARAȚII / Conducerea Digi speră ca prețul pe acțiune să „captureze” creșterea companiei din ultimul an
București (MEDIA EXPRES) / 26 sep 2018 / Serghei Bulgac, CEO Digi Communications a spus că speră ca prețul pe acțiune să captureze evoluția companiei în ultimul an, de la lansarea pe piața de capital de la Bursa din București, cu o creștere de 9% în venituri și EBITDA, în cadrul primei ediții a Digi Investors' Day, desfășurată la 26 septembrie 2018 la Radisson Blue.

Afirmația a fost făcută în prima parte a evenimentului structurat în trei părți, despre strategie, despre piețele din străinătate și ultima parte dedicată întrebărilor și răspunsurilor.

Directorul Executiv Digi Communications a spus că Digi / RCS&RDS este operatorul numărul unu din România, un operator local, o companie 100% românească, o companie de succes pe piața locală și în regiune.

În 25 de ani am reușit să ajungem pe locul trei în Europa ca mărime, între operatorii principali de cablu, tradiționali, după Altice și Liberty Global. Suntem operatorul numărul unu din România în servicii fixe, cu o prezență în tot spectrul de cablu, internet, telefonie fixă și mobilă, avem canale proprii de televiziune și radio și oferim servicii de DVB-T.

Bulgac a mai spus că România reprezintă 75% din rezultatele companiei. „Urmează Ungaria, unde nu avem însă telefonie mobilă, la care lucrăm intens, și o vom lansa cât de curând”. În piețele din Spania și Italia compania are peste 1,3 milioane de abonați telefonie mobilă și internet mobil, în principal pentru populația română din cele două țări. În total, Digi are 14,5 milioane de unități de venit, cu peste 5 milioane de abonați.

Ne bazăm integral pe infrastructura proprie, a mai spus directorul Digi, am adoptat primii fibra optică la nivel european pentru peste 90% din abonați și suntem operatorul cu cea mai nouă și mai dinamică rețea de telefonie din mobilă.

Am realizat investiții de peste 2 miliarde în infrastructură în toate piețele noastre, în ultimii ani având clientul în centrul preocupărilor, cu prețurile cele mai accesibile care ne aduc creșterea cea mai mare față de restul pieței.

Bulgac a mai vorbit despre istoricul Digi, care a plecat de la o rețea din Brașov, anii 90 au fost o perioadă de creștere și consolidare, s-au construit rețele, s-au achiziționat, în anii 2000 a devenit operator de telefonie fixă, internet, mobil și spre sfârșitul anilor 2000 compania a oferit prima televiziune - Digi Sport. Apoi s-a extins în Ungaria, Slovacia, Cehia, Croația, unele rețele fiind deja vândute.

„De un an suntem listați la Bursa de Valori București, dar este o diferență între Digi / RCS&RDS și ceilalți operatori Altice și Liberty Global, care au fost crescuți pe piețele de capital, în vreme ce noi ne-am dezvoltat organic, achizițiile au avut un aport de 10-25% în creșterea noastră, vorbind istoric. Piața de capital a apărut în istoricul nostru târziu și aici evoluția prețului pe acțiune dorim să captureze evoluția companiei, cu o creștere de 9% în venituri și EBITDA”.

Digi are peste un 1,4 milioane de familii care folosesc serviciile fixe și mobile, unde compania este numărul unu în România. „Viteza de creștere depășește restul pieței în servicii fixe, avem o creștere financiară robustă, o marjă de profitabilitate de 38% EBIDTA, iar gradul de maturare a datoriilor de aproximativ 2% ne plasează ca o companie puțin îndatorată dacă ne uităm la piața de cablu în general”.

Digi Investors' Day 2018 este un eveniment înregistrat care va fi disponibil online la adresa https://www.digi-communications.ro/en/events, unde sunt publicate și prezentările susținute de reprezentanții companiei.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.