×

Programe TV -- Data și ora publicării: 05.10.2018 10:59:09

FILMBOX PREMIUM-KNIGHTFALL-PREMIERĂ / FilmBox Premium difuzează ”Knightfall” din 6 octombrie



București (MEDIA EXPRES) / 5 oct 2018 / FilmBox difuzează serialul istoric regizat de Don Handfield și Richard Rayner ”Knightfall” (”Templierii”) despre căutarea Sfântului Graal, în 10 episoade, filmat în Cehia și Croația și care a avut premiera în Statele Unite în decembrie 2017.

Primele două episoade din ”Knightfall” (”Templierii”) sunt difuzate sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 21:00, la FilmBox Premium, seria continuând în fiecare sâmbătă de la aceeași oră.

Acțiunea începe odată cu căderea cetății Acra, ultima redută a templierilor în Ținutul Sfânt, unde s-a pierdut și Sfântul Graal. Ani mai târziu, apar indicii privind locul în care s-ar putea afla Graalul, indicii care îi trimit pe templieri - conduși de cavalerul Landry (interpretat de Tom Cullen) - într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi pocalul pierdut al lui Hristos. Serialul prezintă bătăliile templierilor din Ținutul Sfânt, încleștările cu Regele Franței și evenimentele tenebroase care au dus la desființarea Ordinului Templierilor într-o vineri, 13, a anului 1307 - o dată care a devenit sinonimă cu ghinionul.

Anul acesta, pe 13 august, producătorii serialului au anunțat că vor filma o nouă serie, iar distribuția pentru sezonul al doilea va fi completată de Mark Hamill (Luke Skywalker, Star Wars). Filmările pentru primul sezon nu au fost lipsite de surprize neplăcute: în timpul scenelor trase la Praga, decorul a ars într-un incediu cauzat de o țigară nestinsă.

Tom Cullen, Jim Carter și Julian Ovenden, parte din distribuția acestui serial, au jucat cu toții și în ”Downton Abbey”. De această dată, povestea este una reală, istoricul englez Dan Jones oferindu-și sprijinul în realizarea serialului. ”Când istoria te duce într-o direcție, iar arta dramatică în cealaltă, ce alegi? Noi am ales în primul rând istoria”, explică unul dintre creatorii acestui serial, Richard Rayner.

”Am făcut foarte multă muncă de cercetare pentru a mă pregăti pentru acest rol”, a recunoscut și actorul Padraic Delaney care îl interpretează pe Gawain, cel mai mare spadasin al Ordinului Templier.

”Knightfall (Templierii) este despre loialitate, curaj, încredere, prietenie”, este descrierea făcută de un alt actor, Ed Stoppard, pe care îl vom în rolul Regelui Philip al IV-lea al Franței.

Un nume important din distribuția ”Knightfall” (”Templierii”) este cel al lui Jim Carter care joacă rolul Papei Bonifaciu al VIII-lea, un om cald care acționează ca o forță stabilizatoare, incoruptibilă, într-o lume medievală coruptă. ”Să joci alături de un actor precum Jim Carter, care este de mai multe ori nominalizat la premiile Emmy este cu adevărat provocator și motivant”, a declarat Tom Cullen.

Cullen este cel care-i dă viață lui Landry du Lauzon, un frate mai mare al Cavalerilor Templieri și un veteran al Cruciadelor, un cavaler nobil, curajos și captivant. ”Acest proiect a fost un vis devenit realitate. Ceva la care am visat de când eram copil. Am crescut cu filme precum Robin Hood, iar astfel de filme m-au influențat enorm. Așa că atunci când am citit scenariul pentru Knightfall (Templierii) a fost ca și cum mi-am văzut visul cu ochii. E incredibil că fac parte dintr-un proiect ca acesta”, a spus Tom Cullen.

Actorul recunoaște însă că dimensiunile acestui rol și responsabilitatea de a juca într-un astfel de serial l-au speriat foarte tare. De altfel, a fost nevoie de foarte multe antrenamente pentru ca totul să fie cât mai real. ”Un francez uimitor, Cedric Proust, a condus echipa de cascadori. Ne-am dorit să fim la un nivel foarte înalt și el ne-a ajutat. Personal, am făcut aproape 3 luni de antrenament fizic și am participat și la un boot camp de două săptămâni și jumătate. În cadrul acestui program am făcut antrenamente pe circuit și lupte, am călărit, ne-am antrenat cu sabia și am lucrat în sala de forță. Când am început filmările propriu-zis, am continuat cu antrenamentele în momentele libere, foarte puține de altfel, filmam câte 14 ore pe zi și aveam foarte multe scene de luptă. Să lucrez la acest serial a reprezentat o experiență completă deoarece echipa și-a dorit ca totul să fie cât mai autentic și real, iar luptele sunt absolut incredibile. Sunt foarte mândru de toți actorii din această producție, am făcut o treabă excelentă”, a concluzionat Tom Cullen.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL