×

Revista presei -- Data și ora publicării: 05.10.2018 13:55:24

REVISTA PRESEI / 5 oct 2018 /



„Săptămâna Spațiului Cosmic” la Discovery Channel
FilmBox Premium difuzează din 6 octombrie serialul istoric ”Knightfall”
Televiziunile care au intrat în grila RCS&RDS
Audiențele televiziunilor muzicale în luna septembrie 2018
Lege nouă pentru televiziuni. Noi limite de publicitate
Poziționare sau nu? Digi 24, campanie de referendum cu preoți. Postul nu comentează
Sâmbătă, 6 octombrie, Marina Almășan dă startul unui nou sezon „Femei de 10, Bărbaţi de 10”
Filme inspirate de personaje şi evenimente reale, în fiecare vineri la TVR 1
TVR 3 anunţă un program bilunar dedicat Academiei Române
Revine filmul care ne-a marcat copilaria
Microsoft deschide primul laborator de tehnologii cloud din România la Universitatea de Vest Timişoara
Giani Kiriță și Ionuț Sugacevshi, din nou la Exatlon. Ce rol vor avea
Discovery Channel dezvăluie misterele cosmosului în „Săptămâna Spațiului Cosmic”
Luni se fac primele eliminări la „Gospodar fără pereche”
ANCOM avertizează: Furnizorii de servicii poștale, obligați să trimită autorităților mai multe informații privind livrarea transfrontalieră de colete



...



„Săptămâna Spațiului Cosmic” la Discovery Channel

Pentru a sărbători reușitele omului în descoperirea spațiului cosmic, Discovery Channel va difuza, între 8 și 14 octombrie, o săptămână întreagă de emisiuni sub titlul generic „Săptămâna Spațiului Cosmic”, ca parte din campania Discovery Channel „Nu înceta să fii curios”, care se va desfășura și în mediul digital și în spațiile publice în perioada următoare, informează Media Expres. Din aceeași campanie va face parte și noul sezon al emisiunii „Goana după aur”, care va avea premiera în România marţi, 16 octombrie, de la ora 21:00, notează Media Expres. Printre principalele emisiuni din „Săptămână Spațiului Cosmic” se numără: „NASA: 60 de ani de călătorii spațiale”, care prezintă dintr-o perspectivă nouă instituţia istorică datorită căreia au fost posibile cele mai curajoase proiecte ale omenirii; „NASA: Cazuri neelucidate”, despre cele mai misterioase cazuri gestionate de agenția spațială; „Partea întunecată a Soarelui”, despre trecutul şi viitorul Soarelui, precum şi despre efectele sale asupra Pământului; și „Secretele misiunilor spațiale”, în care eroii principali sunt astronauți care au scăpat cu bine din situații-limită în timpul misiunilor. „NASA – 60 de ani de călătorii spațiale”, în regia lui Rory Kennedy – câștigătoare a unui premiu Emmy și nominalizată la Oscar, are premiera în România duminică, 14 octombrie, de la ora 22:00. Documentarul prezintă cele mai importante programe și realizări ale agenției spațiale americane în cei 60 de ani de activitate.
https://www.forbes.ro/saptamana-spatiului-cosmic-la-discovery-channel-127519

FilmBox Premium difuzează din 6 octombrie serialul istoric ”Knightfall”

Luna octombrie aduce la FilmBox un serial istoric regizat de Don Handfield și Richard Rayner - ”Knightfall” (”Templierii”). Primele două episoade din ”Knightfall” sunt sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 21:00, la FilmBox Premium. Acțiunea începe prin căderea cetății Acra, ultima redută a templierilor în Ținutul Sfânt, unde s-a pierdut și Sfântul Graal. Ani mai târziu, apar indicii privind locul în care s-ar putea afla Graalul, indicii care îi trimit pe templieri – conduși de cavalerul Landry (interpretat de Tom Cullen) – într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi pocalul pierdut al lui Hristos. De la bătăliile lor din Ținutul Sfânt, până la încleștările cu Regele Franței și evenimentele tenebroase care au dus la desființarea Ordinului Templierilor într-o vineri, 13, 1307 – o dată care a devenit sinonimă cu ghinionul – povestea cavalerilor templieri nu a fost în întregime cunoscută… până acum. ”Knightfall” (”Templierii”) are 10 episoade, a fost filmat în Cehia și Croația și a avut premiera în Statele Unite pe 6 decembrie 2017.
https://www.forbes.ro/filmbox-premium-difuzeaza-din-6-octombrie-serialul-istoric-knightfall-127514

Televiziunile care au intrat în grila RCS&RDS

Abonații RCS&RDS la televiziunea prin satelit au parte de o veste bună. Canalele scoase din grilă în urmă cu șase ani au fost reintroduse de săptămână aceasta. Televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel şi Zu Tv ai intrat în grila Digi Tv Satelit. În aprilie 2012, compania RCS&RDS anunţa că nu mai difuzează posturile Antena 1 şi Antena 3 pe platforma Digi TV, întrucât suma solicitată de Antena Group pentru preluarea prin satelit a celor două televiziuni este de neacceptat. Aproximativ 1,1 milioane de abonaţi erau afectaţi de decizia grupului.Numărul celor care mai au abonament la Digi Satelit este de 564.000. Digi|RCS &RDS a înregistrat o scădere a numărului de clienţi la serviciul de televiziune prin satelit de la trimestru la trimestru. Această scădere este explicată prin faptul că utilizatorii renunţă la acest serviciu pentru fibra optică. “Televiziunea prin satelit va scădea ca penetrare în rândul consumatorilor pentru că este o tendinţă clară către fibra optică. Noi cel puţin vrem să mergem cu reţeaua de fibră către tot mai mulţi consumatori. De aceea vedeţi o creştere a televiziunii prin cablu şi o scădere a televiziunii prin satelit. Televiziunea prin satelit va rămâne doar în locurile unde nu vom putea ajunge cu fibra optică. Îl vedem ca un serviciu suplimentar”, a declarat pentru apital Valentin Popoviciu, vicepreşedintele companiei. Pe 18 iulie 2018, Digi|RCS &RDS a anunţat ca a încetat litigiile cu societăţile din grupul Antena, cu care a semnat un contract de retransmisie.
https://www.capital.ro/televiziunile-care-au-intrat-in-grila-rcsrds-asteptarea-a-fost-lunga.html

Audiențele televiziunilor muzicale în luna septembrie 2018

Cele 10 televiziuni cu programe muzicale (populară, pop, manele, dance, rock), cuprinse în sistemul național de măsurare a audienței TV, au avut o cotă totală de piață, la nivel național, de 3,72%, în luna septembrie. În mediul urban, cota de piață a fost de 2,76% (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. Asta înseamnă că 2,76% dintre orășenii care s-au uitat la televizor, în septembrie, au urmărit unul dintre programele muzicale dintr-un total de 64 de televiziuni. ETNO TV, televiziune de muzică populară și petreceri, a avut o audiență medie de 51.000 de telespectatori pe minut, la nivel național, fiind cea mai urmărită televiziune de pe această nișă. În clasamentul general al audienței naționale, ETNO TV ocupă locul 15, înaintea unor televiziuni precum B1 TV, Pro Cinema, Digi24 și AXN. Majoritatea telespectatorilor acestei televiziuni provin din mediul rural. Pe locul secund în topul nișei muzicale se află o altă televiziuni de muzică populară, Favorit TV, cu o medie națională de 25.000 de persoane pe minut (toată ziua). Televiziunea de muzică pop cu cea mai bună poziționare pe acest segment este Kiss TV, cu un rating mediu de 13.000 de persoane pe minut (toată ziua). Și în mediul urban, Kiss TV are cel mai bun rating dintre televiziunile cu muzică pop, având 6.000 de orășeni pe minut (toată ziua). Televiziunile Magic TV și Rock TV au intrat recent în sistemul național de măsurare a audienței TV. Magic TV are câte 1.000 de telespectatori pe minut, atât pe național cât și în urban, în timp ce măsurătorile pentru Rock TV n-au indicat încă vreun telespectator, cifrele aflându-se în marja de eroare a sondajului.
https://www.forbes.ro/audientele-televiziunilor-muzicale-luna-septembrie-2018-127508

Lege nouă pentru televiziuni. Noi limite de publicitate

Parlamentul European a votat noua legislație pentru serviciile mass-media audiovizuale care prevede reguli noi pentru publicitate. Noile reguli vor defini limite de publicitate şi vor impune o cotă maximă de 20% publicitate în perioada de difuzare zilnică între orele 6.00 şi 18.00, oferind difuzorului flexibilitatea de a-şi adapta perioadele de publicitate. Pentru a spori diversitatea culturală şi a promova conţinutul european, 30% din conţinutul programelor de canale TV şi platformelor de video la cerere va trebui să fie european. Legislaţia revizuită nu se aplică doar grupurilor media tradiţionale, ci şi platformelor de video la cerere şi de partajare a materialelor video, precum Netflix, YouTube sau Facebook, şi celor de transmisii video în direct. Având în vedere că vizionarea de filme pe internet este una dintre activităţile favorizate de copii de timpuriu, noua legislaţie va include o mai bună protecţie a minorilor, inclusiv reducerea expunerii copiilor la publicitatea privind alimentele sau băuturile nesănătoase, interzicând publicitatea pentru tutun, ţigări electronice şi alcool în programele de televiziune pentru copii şi în platformele de partajare a materialelor video. Noile reguli vor interzice, de asemenea, orice conţinut care incită la violenţă, ură şi terorism, iar violenţa gratuită şi pornografia vor fi supuse celor mai stricte reguli. Platformele de partajare a materialelor video vor trebui, de asemenea, să reacţioneze rapid atunci când conţinutul este semnalat de utilizatori ca fiind dăunător.
https://www.capital.ro/lege-noua-pentru-televiziuni-noi-limite-de-publicitate.html

Poziționare sau nu? Digi 24, campanie de referendum cu preoți. Postul nu comentează

Campanie cu preoți la Digi24 chiar înainte de Referendum. Postul TV a difuzat în ultimele zile o serie de spoturi cu testimonale ale unor preoți despre familia tradițională. Paginademedia.ro a trimis astăzi o serie de întrebări postului Digi24. Care este scopul testimonialelor? Campania aprține Digi24? De doar clipuri cu preoți? au fost doar câteva dintre întrebări. Postul nu a dat niciun răspuns până la ora publicării acestui articol. Vom adăuga răspunsurile când le vom primi.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/campanie-referendum-digi-24

Sâmbătă, 6 octombrie, Marina Almășan dă startul unui nou sezon „Femei de 10, Bărbaţi de 10”

Din 6 octombrie, telespectatorii TVR 2 sunt aşteptaţi în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la “Femei de 10, Bărbaţi de 10”, pentru a cunoaşte români extraordinari. Marina Almăşan transformă „FEMEI DE 10, BĂRBAŢI DE 10”, emisiunea TVR 2 ajunsă la cel de-al şaselea sezon, în locul de întâlnire al faptelor bune. Din 6 octombrie, emisiunea va fi “avansată în grad”. “FEMEI DE 10, BĂRBAŢI DE 10” se va transmite în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, iar invitaţii Marinei Almăşan vor fi oamenii care au făcut lucruri memorabile, vedete, sau nu. Ei vor vorbi despre performanțe lor, dar şi despre poveştile din spatele momentelor în care s-au făcut remarcaţi. Printre eroii primei editii se vor număra Mihai Pazel Anton, un tânăr recordman în donările de sânge, care a salvat viața a sute de români, dar şi campioana noastră de Aur – Ana Maria Brânză, care își va lansa cartea pentru copii. Cu siguranţă îl vom aplauda pe „eroul cu făcăleț” de la Londra, Florin Morariu, românul care urmează să fie decorat curând de Regina Angliei pentru intervenția eroică într-un atac terorist, dar şi pe Ovidiu Ionescu, campionul nostru european la tenis de masă.
https://tvmania.ro/sambata-6-octombrie-marina-almasan-da-startul-unui-nou-sezon-femei-de-10-barbati-de-10-249671.html

Filme inspirate de personaje şi evenimente reale, în fiecare vineri la TVR 1

Poveşti inspirate de personaje şi evenimente reale - precum Che Guevara şi Malcolm X - care au avut un impact global vor putea fi urmărite, începând de vineri, la TVR 1. Biografia revoluţionarului argentinian Ernesto "Che" Guevara, de la răsturnarea regimului politic din Cuba până la luptele de gherilă pe care le-a condus în Bolivia (în producţiile „Che: The Argentine” şi „Che: Guerrilla”, cu Benicio Del Toro şi în regia lui Stephen Soderbergh), viaţa eroului sud-american Simon Bolivar, luptător împotriva colonialismului spaniol la începutul secolului XIX (în producţia Spania-Venezuela, 2013, „The Libertador”), povestea copilei care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, dar care a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului şi glasul unei întregi generaţii (în „Anne Frank”, cu Hannah Taylor-Gordon şi Ben Kingsley, bazat pe „Jurnalul Annei Frank") sunt câteva dintre istoriile transpuse cinematografic care pot fi vizionare din această toamnă la TVR 1.
https://www.news.ro/cultura-media/filme-inspirate-de-personaje-si-evenimente-reale-in-fiecare-vineri-la-tvr-1-1922400005002018100918517875

TVR 3 anunţă un program bilunar dedicat Academiei Române

TVR 3 va difuza din 6 octombrie un program bilunar dedicat Academiei Române, savanţilor şi activităţii lor ştiinţifice. Sâmbăta, de la ora 13.30, noul program bilunar prezintă un alt fel de eroi: savanţi aflaţi în bibliografiile ştiinţifice mondiale. Unii dintre ei sunt complet necunoscuţi publicului larg din România, chiar dacă activitatea lor ştiinţifică îi clasează printre cei care contribuie major la istoria şi dezvoltarea societăţii. Astfel, Academia Română aduce la Televiziunea Română o cronică modernă ce reflectă nu numai realizările de vârf ale cunoaşterii ştiinţifice şi culturale, ci şi personalităţile academicienilor. Emisiunea va reflecta şi relaţiile Academiei cu instutiţii ştiinţifice din lume şi evenimentele sale majore. Prima ediţie a noii emisiuni prezintă recentul eveniment organizat de Academia Română la jumătatea lunii septembrie, conferinţa internaţională „România şi evenimentele istorice din perioada 1914-1920. Desăvârşirea Marii Uniri şi Întregirea României”.
https://www.news.ro/cultura-media/tvr-3-anunta-un-program-bilunar-dedicat-academiei-romane-1922400004002018101718556194

Revine filmul care ne-a marcat copilaria

Cel puțin patru generații de români îi știu personajele. Mai mult, personajul central a devenit un fel de tipar al unei buni părți dintre români. Primul film a fost lasat în anii 70 și a fost vizionat, uneori obligatoriu, de milioane de elevi. În noiembrie 2018, la zeci de ani distanţă, apare partea a doua a lungmetrajului, şi este de aşteptat ca sălile de cinema să fie luate cu asalt. Moromeţii 2, cu Horaţiu Mălăele în rolul lui Ilie Moromete şi cu zeci de nume mari ale scenei în alte roluri se lansează pe 16 noiembrie. Pe 5 noiembrie , la premiera de gală va participa şi regizorul Stere Gulea, cel care a fost la cârma ambelor părţi ale filmului. Din distribuţie mai fac parte Dana Dogaru (Catrina Moromete), Răzvan Vasilescu (Cocoşilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moaşei), Florin Zamfirescu (Ţugurlan), George Mihăiţă (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan) şi Ion Caramitru (Directorul şcolii).
https://www.capital.ro/surpriza-mare-revine-filmul-care-ne-a-marcat-copilaria-toti-ii.html

Microsoft deschide primul laborator de tehnologii cloud din România la Universitatea de Vest Timişoara

Microsoft a deschis primul laborator în cloud din România în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, care poate fi folosit de studenţi, profesori şi cercetători, pentru procesul de predare sau proiecte de cercetare, cât şi pentru lansarea unor start-up-uri de tehnologie.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/microsoft-deschide-primul-laborator-de-tehnologii-cloud-din-romania-la-universitatea-de-vest-timisoara-17545441

Giani Kiriță și Ionuț Sugacevshi, din nou la Exatlon. Ce rol vor avea

Giani Kirită și Ionuț Sugacevshi, concurenți în primul sezon, revin în competiția Exatlon, de la Kanal D. Însă, de această dată cei doi nu vor concura. Ei intră în emisiune din postura de antrenori, anunță reprezentanții postului. Vor antrena echipele pentru care au concurat cu un sezon în urmă: Kiriță la Faimoși și Ionut Sugacevshi la Războinici. Reamintim că Giani Kiriță prezintă de luna trecută Vulturii de noapte, o nouă emisiune din grila Kanal D, alături de Victor Slav și Cătălin Cazacu.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/giani-kirita-si-ionut-sugacevshi-din-nou-la-exatlon

Discovery Channel dezvăluie misterele cosmosului în „Săptămâna Spațiului Cosmic”

Între 8 și 14 octombrie 2018, Discovery Channel difuzează o săptămână întreagă de documentare despre realizările extraordinare ale omenirii în descoperirea spațiului cosmic. Pentru a sărbători reușitele omului în descoperirea spațiului cosmic, Discovery Channel va difuza, între 8 și 14 octombrie, o săptămână întreagă de emisiuni fascinante și documentare care ne pot ajuta să înțelegem mai bine de unde venim, încotro ne îndreptăm și care e locul nostru în Univers.
https://tvmania.ro/discovery-channel-dezvaluie-misterele-cosmosului-in-saptamana-spatiului-cosmic-249691.html

Luni se fac primele eliminări la „Gospodar fără pereche”

Competiția între potențialele gospodine trece la un nou nivel, luni, la „Gospodar fără pereche!” Alin Bobină, Dan Dicu, Dorin Nacreală și frații Boar trebuie să decidă cu cine vor să meargă mai departe în competiție. Eliminările vor fi surprinzătoare și vor aduce multe lacrimi, dar și răsturnări de situație. Tomiță Stănilă are parte de o mare surpriză, chiar de ziua lui! Anamaria Prodan Reghecampf va da startul eliminărilor! Ea merge în vizită la fiecare dintre gospodari pentru a vedea cum s-au acomodat, ce părere și-au făcut despre fete, dar și pentru a vedea pe cine vor elimina din competiție.
https://tvmania.ro/luni-se-fac-primele-eliminari-la-gospodar-fara-pereche-249682.html

ANCOM avertizează: Furnizorii de servicii poștale, obligați să trimită autorităților mai multe informații privind livrarea transfrontalieră de colete

Furnizorii de servicii de livrare de colete au obligația, începând din 2019, de a transmite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) atât numărul coletelor manipulate pe teritoriul României, cât și pe cel al coletelor primite și expediate în Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, precum și cifra de afaceri generată de aceste servicii. Astfel, obligațiile furnizorilor de servicii poștale, stabilite prin normele de aplicare, prevăd că furnizorii de servicii poștale autorizați în România vor trebui să transmită ANCOM caracteristicile și descrierea serviciilor de livrare de colete și termenii și condițiile generale pentru serviciile de livrare de colete pe care le furnizează, arată Agerpres.
https://www.profit.ro/must-read/ancom-avertizeaza-furnizorii-de-servicii-postale-obligati-sa-trimita-autoritatilor-mai-multe-informatii-privind-livrarea-transfrontaliera-de-colete-18559890

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL