Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.10.2019
Data ultimei ştiri: 17.10.2019 13:55:13
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 _Legislaţie 09.10.2018 17:19:47
ARCA-SUBTITRARE OBLIGATORIE-CONTESTARE / ARCA se opune legii subtitrării obligatorii a filmelor la TV
București (MEDIA EXPRES) / 9 oct 2018 / Senatul a adoptat la 8 octombrie o modificare a Legii audiovizualului care introduce subtitrarea obligatorie a filmelor românești difuzate la televiziune, criticată însă de asociația televiziunilor, ARCA.

Într-o informare transmisă presei ARCA remarcă neclaritatea formulării articolului de lege care obligă televiziunile distribuite „în pachete digitale” să difuzeze producții cinematografice românești de scurt sau lungmetraj și documentare, care sunt produse după 1 ianuarie 2019, cu subtitrare.

Obligația suportării costurilor subtitrării revine producătorilor iar soluția tehnologică pentru punerea în aplicare trebuie să permită opțiunea de eliminare a subtitrărilor de pe ecran.

ARCA arată sub semnătura directorului executiv George Chiriță că dat fiind că legea nu se referă la filme și seriale de televiziune, care nu sunt filme (producții) cinematografice și având în vedere că în Legea cinematografiei filmul cinematografic este definit ca fiind cel care are ca destinație difuzarea în săli de cinema și că în această lege, ca și în Legea audiovizualului, se face o distincție clară între filme cinematografice și filme realizate pentru televiziune, rezultă că nu există obligația subtitrării pentru filmele și serialele de televiziune românești.

Directorul ARCA, George Chiriță, a declarat că la Comisia de cultură a Senatului fusese inițial adoptat un raport de respingere a legii cu argumentatia furnizata de ARCA cu referire la existența unor soluții de tehnologie privind subtitrarea automată a programelor audiovizuale. Plenul Senatului a solicitat însă Comisiei un raport suplimentar, raport prin care comisia și-a modificat abordarea”.

Potrivit tehnicii legislative, o lege intră în vigoare după adoptarea sa de către plenul Parlamentului, promulgarea de către Președintele României și publicarea acesteia în Monitorul Oficial.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.