Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 _Comunicaţii 23.10.2018 12:59:03
INTERLAN-NETCITY-PREȚURI / Operatorii solicită prețuri sub un euro pe abonat la NetCity
București (MEDIA EXPRES) / 23 oct 2018 / Un reprezentant al industriei de comunicații prin cablu a solicitat prețuri fundamentate pe costuri în cazul rețelei metropolitane NetCity din București, tarife aflate în consultare publică prin decizia ANCOM, caz în care acestea nu ar trebui să depășească un euro pe abonat, ca în Oradea, și nu 8 cum au fost propuse, potrivit unor declarații din cadrul conferinței RONOG 5, care se desfășoară la Hotel Marriott la București marți, 23 octombrie.

Nicolae Căpușeanu, directorul Dynamic Distribution, a susținut în cadrul RONOG 5 o prezentare referitoare la problemele cu infrastructura din București, în cadrul căreia a mai arătat că infrastructura NetCity din București este cu mult mai aglomerată decât în Oradea, fapt care face ca prețul să poată fi scăzut chiar și sub un euro.

Operatorul de rețea a mai susținut că rețeaua NetCity ar trebui să intre în blocuri până în interiorul clădirilor pentru că în prezent se oprește afară și administratorii blocurilor renovate nu mai permit accesul pe exterior pentru a nu pierde garanțiile la lucrările de fațadă, care sunt și de 5 ani.

„ANCOM are un proiect foarte bun realizat de RDS la Oradea a mai spus Căpușanu. Tarifele de la Oradea sunt diferite de cele de la București și sperăm ca cei puși la butoane să se gândească mai mult înainte să îl aprobe, trebuie să luăm în considerare și zona de case unde abonamentul de 50 de lei se va dubla dacă se va aplica propunerea actuală ANCOM.”

Infrastructura subterană din București a început cu calculatoarele din blocuri legate în rețea, mIRC a fost prima aplicație. Rețelele de cartier apoi au dus internetul la ușa oamenilor. Cabluri conectate pe exterior. România este pe primele locuri la viteza internetului, prețul este scăzut.Rețelele de cartier au dus la dezvoltarea internetului potrivit ITU.

În 2006 Primăria a început documentația proiectului NetCity. Beneficiile pentru cetățeni vin din reducerea poluării vizuale, pentru operatori, pentru municipalitate. Căpușeanu a prezentat filmulețe de pe teren.

În primul film este prezentat un caz din sectorul 2 cu un imobil reabilitat îmbrăcat în polistiren. Tubul a dispărut, operatorii au intrat la subsol și apoi au cimentat tubetele. Nu se mai poate interveni la branșamentul NetCity. Caseta de telecom este în grădina de lângă bloc în loc să.

Un alt film prezintă un alt branșament din care operator care a intrat în subsol dar apoi gaura a fost acoperită și celelalte tubete nu mai pot fi introduse, au rămas în exteriorul blocului. Un cablu care iese din branșament ocolește blocul și apoi urcă pe țeava de gaze.

Un al treilea film prezintă un caz în care cei care au reabilitat blocul au dat la o parte cutia de pe fațadă după care nimic nu mai este lipit pe fațada blocului. Un mănunchi de fibre optice încurcate.

Primăria cu NetCity nu găsesc o soluție. Racordurile ar fi trebuit introduse în subsolul blocului. Probabil că nu întotdeauna au avut acordul asociațiilor. Un alt caz din Bd. Basarabia prezintă un colac de fibra optică pe acoperișul intrării.

La finalul prezentării Căpușanu a mai spus că se perpetuează astfel infrastructură haotică deși proiectul și-a propus contrarul. Zonele de case vor deveni defavorizate prin NetCity. Cresc costurile pentru migrarea în subteran, doar 4 luni pentru migrare de la realizarea buclelor.

Căpușanu a mai spus că NetCity a replicat în presă în cursul zilei de 22 octombrie că prin proiect se asigură transportul la bloc, nu în interiorul blocului. Este responsabilitatea furnizorilor să intre în bloc, a spus NetCity, dar soluția trebuie oferită de Primărie și constructorul proiectului, susține Căpușanu.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.