×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 23.10.2018 12:59:03

INTERLAN-NETCITY-PREȚURI / Operatorii solicită prețuri sub un euro pe abonat la NetCity



București (MEDIA EXPRES) / 23 oct 2018 / Un reprezentant al industriei de comunicații prin cablu a solicitat prețuri fundamentate pe costuri în cazul rețelei metropolitane NetCity din București, tarife aflate în consultare publică prin decizia ANCOM, caz în care acestea nu ar trebui să depășească un euro pe abonat, ca în Oradea, și nu 8 cum au fost propuse, potrivit unor declarații din cadrul conferinței RONOG 5, care se desfășoară la Hotel Marriott la București marți, 23 octombrie.

Nicolae Căpușeanu, directorul Dynamic Distribution, a susținut în cadrul RONOG 5 o prezentare referitoare la problemele cu infrastructura din București, în cadrul căreia a mai arătat că infrastructura NetCity din București este cu mult mai aglomerată decât în Oradea, fapt care face ca prețul să poată fi scăzut chiar și sub un euro.

Operatorul de rețea a mai susținut că rețeaua NetCity ar trebui să intre în blocuri până în interiorul clădirilor pentru că în prezent se oprește afară și administratorii blocurilor renovate nu mai permit accesul pe exterior pentru a nu pierde garanțiile la lucrările de fațadă, care sunt și de 5 ani.

„ANCOM are un proiect foarte bun realizat de RDS la Oradea a mai spus Căpușanu. Tarifele de la Oradea sunt diferite de cele de la București și sperăm ca cei puși la butoane să se gândească mai mult înainte să îl aprobe, trebuie să luăm în considerare și zona de case unde abonamentul de 50 de lei se va dubla dacă se va aplica propunerea actuală ANCOM.”

Infrastructura subterană din București a început cu calculatoarele din blocuri legate în rețea, mIRC a fost prima aplicație. Rețelele de cartier apoi au dus internetul la ușa oamenilor. Cabluri conectate pe exterior. România este pe primele locuri la viteza internetului, prețul este scăzut.Rețelele de cartier au dus la dezvoltarea internetului potrivit ITU.

În 2006 Primăria a început documentația proiectului NetCity. Beneficiile pentru cetățeni vin din reducerea poluării vizuale, pentru operatori, pentru municipalitate. Căpușeanu a prezentat filmulețe de pe teren.

În primul film este prezentat un caz din sectorul 2 cu un imobil reabilitat îmbrăcat în polistiren. Tubul a dispărut, operatorii au intrat la subsol și apoi au cimentat tubetele. Nu se mai poate interveni la branșamentul NetCity. Caseta de telecom este în grădina de lângă bloc în loc să.

Un alt film prezintă un alt branșament din care operator care a intrat în subsol dar apoi gaura a fost acoperită și celelalte tubete nu mai pot fi introduse, au rămas în exteriorul blocului. Un cablu care iese din branșament ocolește blocul și apoi urcă pe țeava de gaze.

Un al treilea film prezintă un caz în care cei care au reabilitat blocul au dat la o parte cutia de pe fațadă după care nimic nu mai este lipit pe fațada blocului. Un mănunchi de fibre optice încurcate.

Primăria cu NetCity nu găsesc o soluție. Racordurile ar fi trebuit introduse în subsolul blocului. Probabil că nu întotdeauna au avut acordul asociațiilor. Un alt caz din Bd. Basarabia prezintă un colac de fibra optică pe acoperișul intrării.

La finalul prezentării Căpușanu a mai spus că se perpetuează astfel infrastructură haotică deși proiectul și-a propus contrarul. Zonele de case vor deveni defavorizate prin NetCity. Cresc costurile pentru migrarea în subteran, doar 4 luni pentru migrare de la realizarea buclelor.

Căpușanu a mai spus că NetCity a replicat în presă în cursul zilei de 22 octombrie că prin proiect se asigură transportul la bloc, nu în interiorul blocului. Este responsabilitatea furnizorilor să intre în bloc, a spus NetCity, dar soluția trebuie oferită de Primărie și constructorul proiectului, susține Căpușanu.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL