×

Revista presei -- Data și ora publicării: 01.11.2018 11:58:36

REVISTA PRESEI / 1 nov 2018 /



Chill FM, un nou post de radio, lansat joi în Bucureşti
RCS a primit licență pentru Digi 4K. Postul va difuza și meciuri de Champions League și Europa League. Când va începe să emită
Veste bună pentru abonații UPC
Postul de știri NCN, cu prezentatori virtuali, a început să emită. Pe ce rețea de cablu se vede
Medika TV a intrat în grila operatorului UPC. Pe ce poziție
HBO aduce serialul Prietena mea genială, creat după romanul omonim de Elena Ferrante
Serialul "Tânărul Sheldon" şi roast-ul lui Bruce Willis, noutăţile toamnei la Comedy Central
ANCOM anunţă că veniturile din servicii poştale au crescut cu 8% anul trecut, la 2,8 miliarde lei
Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, livrează rezultate „pe gustul” investitorilor: Profitul gigantului sud-coreean a crescut în T3 cu 21%
EXCLUSIV Arbitrul telecom paralizat de noua lege a achitării amenzilor contravenționale: Am amendat luni Poșta cu 25.000 de lei, dar va plăti numai 2.500 lei. Orice amendă am da în piața telecom, situația e aceeași
Un film de Mungiu, în Top 100 al celor mai bune pelicule în alte limbi decât engleza, realizat de BBC
Pro TV amână premiera emisiunii „Falsez pentru tine“. Ce va difuza în locul show-ului
Comedy Central aduce două producții noi în noiembrie: Roast-ul „durului” Bruce Willis și serialul „Tânărul Sheldon”
AUDIENȚE. Chefii pierd runda de marți seară în confruntarea cu fierbințenii
Cum a filmat Google Delta Dunării din căruță. StreetView cu barca prin canalele Deltei


...


Chill FM, un nou post de radio, lansat joi în Bucureşti

Chill FM, un nou post de radio în Bucureşti este lansat, joi, de grupul Digi RCS&RDS, pe frecvenţa 103.8. Chill FM oferă ascultătorilor un playlist alternativ celor existente astăzi în FM. Chill FM este dedicat deconectării de la ritmul galopant al oraşului şi va difuza non-stop muzică chill out. "Într-o capitală agitată precum Bucureştiul, câteodată avem nevoie şi de o pauză, şi de ce nu, de o supapă de relaxare, care să ne încarce cu energie atunci când simţim că aglomeraţia şi stresul ne depăşesc, şi în trafic şi acasă. Chill FM a apărut ca răspuns la această nevoie a bucureştenilor şi ce pot eu să promit este că, acum că s-a dovedit ştiinţific că meloterapia reîncarcă sufletul şi mintea, cu siguranţă Chill FM îşi va face excelent treaba. Tot ce trebuie să facă cei care vor şi altceva decât ce se aude standard la radio este să caute 103.8 pe FM şi să se lase în voia muzicii“, a declarat directorul staţiei, Dragoş Vulgaris. Chill FM se adresează bucureştenilor tineri şi activi, care preţuiesc momentele de relaxare şi caută un spaţiu de confort în care grijile, neliniştile şi graba sunt atenuate prin simpla comutare a butonului radioului pe 103.8 FM.
https://www.news.ro/cultura-media/chill-fm-un-nou-post-de-radio-lansat-joi-in-bucuresti-1922402701202018110918642720

RCS a primit licență pentru Digi 4K. Postul va difuza și meciuri de Champions League și Europa League. Când va începe să emită

Consiliul Național al Audiovizualului a dat undă verde pentru prima televiziune cu emisie Ultra HD românească. Forul audiovizual a aprobat acordarea unei licențe prin satelit pentru Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar și meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K). Televiziunea va emite în România și în alte țări din Europa Centrală și de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA. Postul va fi lansat, potrivit reprezentanților RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 - 9 noiembrie. Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost și va putea fi recepționat de utilizatorii care au abonament la RCS și care dețin un televizor cu tehnologia 4K. Întrebați despre prețul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu știe exact, dar că probabil va fi în jurul prețului plătit acum pentru canalele de filme pay TV.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/rcs-digi-4k-canal-cna

Veste bună pentru abonații UPC

Clienții UPC vor putea viziona de săptămâna aceasta patru patru noi canale, a anunțat operatorul de cablu. Noile canale introduse în grila UPC sunt AMC HD, Discovery HD, Medika Tv, şi NCN. Aceste canale au fost incluse în pachetul Familia. Un al cincilea canal Paprika TV Ungaria a fost introdus în grilă, dar face parte din pachetul Panonia. Televiziunea digitală a adus companiei 30.900 de abonamente noi în ultimul an, baza de abonamente crescând cu aproape 5% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la un total de 685.800 de clienţi. La sfârşitul lui iunie 2018, serviciile digitale UPC erau disponibile pentru 3.097.600 de gospodării din România, reprezentând o creştere anuală de peste 5% (156.800 de noi case).
https://www.capital.ro/veste-buna-pentru-abonatii-upc.html

Postul de știri NCN, cu prezentatori virtuali, a început să emită. Pe ce rețea de cablu se vede

Postul de știri NCN, un canal cu prezentatori "virtuali", creați pe calculator, a început să emită în această dimineață. Canalul, poziționat ca o stație de știri cu acoperire națională, emite de la Cluj, un studio urmând să fie funcțional și la București. NCN a intrat în grila operatorului de comunicații UPC, fiind poziționat în zona canalelor de știri, pe 409. Postul va intra, în perioada următoare, și pe rețeaua Telekom, spun reprezentanții televiziunii. "Este in pregatire si un platou pentru emisie la Bucuresti, in Casa Presei, unde vor functiona si redactiile pentru televiziune si pentru un nou ziar online, Breakingnews.ro", spune Liviu Alexa, proprietarul stației.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/postul-de-stiri-ncn-a-inceput-sa-emita-pe-ce-retea-de-cablu-se-vede

Medika TV a intrat în grila operatorului UPC. Pe ce poziție

Postul tematic medical Medika TV a intrat, de astăzi, și în grila operatorului de comunicații UPC. Canalul este poziționat după DOQ și înainte de Realitatea TV, pe locul 318. Televiziunea a fost lansată în urmă cu o săptămânâ și se mai vede în grila operatorului Telekom. "Urmează, în câteva zile, AKTA, Orange, dar și alți distribuitori independenți din țară", a declarat Vlad Pufu director general Medika TV.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/medika-tv-a-intrat-in-grila-operatorului-upc

HBO aduce serialul Prietena mea genială, creat după romanul omonim de Elena Ferrante

Prietena mea genială („My Brilliant friend”) se vede în luna noiembrie la HBO, odată cu premiera mondială. Serialul ce are la bază romanul „Prietena mea genială”, semnat de Elena Ferrante, va fi difuzat pe HBO din 19 noiembrie, în fiecare luni și marți, de la ora 20.00. Producția va intra și pe platforma HBO GO. Serialul spune povestea unei femei în vârstă, Elena Greco, care începe să scrie despre prietenia de 60 de ani cu Lila, care a dispărut fără urmă. Totul începe în anii ’50, pe străzile dure din Napoli.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/hbo-prietena-mea-geniala-elena-ferrante

Serialul "Tânărul Sheldon" şi roast-ul lui Bruce Willis, noutăţile toamnei la Comedy Central

Serialul de comedie "Tânărul Sheldon" şi "Să râdem de Bruce Willis" (Roast of Bruce Willis) sunt noutăţile toamnei la Comedy Central. "Tânărul Sheldon", care va putea fi vizionat pe Comedy Central în fiecare duminică, din data de 4 noiembrie, de la ora 18.00, ilustrează copilăria lui Sheldon Cooper, viitorul protagonist al "Teoriei Big Bang", începând cu vârsta de nouă ani. El trăieşte în East Texas, Statele Unite Ale Americii iar viaţa copilului nu este una uşoară întrucât este un mic geniu în ale matematicii şi ale ştiinţei într-o lume în care domină de fapt fotbalul şi biserica. Întreaga familie este martoră la faptul că Sheldon nu se poate integra în societate şi face eforturi supreme pentru a încerca să îl facă să se adapteze. Tatăl se pare că este cel mai afectat, în timp ce mama îşi păstrează latura protectoare, deşi observă şi ea diferenţele dintre fiul ei şi ceilalţi. Serialul se va difuza în reluare în fiecare sâmbătă, de la ora 18.00. "Să râdem de Bruce Willis" (Roast of Bruce Willis) a fost filmat în această vară la Hollywood Palladium din Los Angeles şi se difuzează în exclusivitate în România pe Comedy Central vineri, de la ora 23.00. Bruce Willis va fi ţinta celor mai amuzante şi ireverente insulte, timp de 85 de minute. Demi Moore, Martha Stewart, Edward Norton, Cybill Shepherd, Joseph Gordon-Levitt (roast master), Dennis Rodman, Jeff Ross, Martha Stewart, Kevin Pollak, Lil Rel Howery, Nikki Glaser, Jeffrey Ross şi Dom Irrera vor fi participanţi.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-tanarul-sheldon-si-roast-ul-lui-bruce-willis-noutatile-toamnei-la-comedy-central-1922400931412018101518641809

ANCOM anunţă că veniturile din servicii poştale au crescut cu 8% anul trecut, la 2,8 miliarde lei

Veniturile din servicii poştale au crescut cu 8%, anul trecut, faţă de anul anterior, ajungând la 2,8 miliarde de lei, în timp ce traficul poştal total a scăzut cu 1%, conform statisticilor publicate miercuri de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Veniturile din trimiterile interne au crescut cu 10%, ajungând la 2 miliarde de lei (71% din totalul veniturilor din piaţă), în timp ce veniturile din trimiterile poştale internaţionale au crescut cu 5% până la 0,8 miliarde de lei, conform „Raportului de date statistice privind serviciile poştale pentru anul 2017”, realizat de ANCOM. În funcţie de veniturile totale din servicii poştale realizate în anul 2017, liderul pieţei deţine o cotă de piaţă de 22%, principalul competitor 21%, următorul competitor 13%, restul de 44% din venituri fiind împărţite între ceilalţi furnizori. „Din cele aproximativ 500 de mii de reclamaţii depuse în 2017, pentru 32 de mii s-au acordat despăgubiri, în medie de 191 lei/reclamaţie”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/ancom-anunta-ca-veniturile-din-servicii-postale-au-crescut-cu-8-anul-trecut-la-2-8-miliarde-lei-17580710

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, livrează rezultate „pe gustul” investitorilor: Profitul gigantului sud-coreean a crescut în T3 cu 21%

Samsung Electronics a anunţat miercuri rezultatele financiare şi a raportat un profit operaţional de 15,5 miliarde de dolari în T3, acestea fiind în linie cu estimările companiei, reprezentând un salt de 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit CNBC. Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a anunţat venituri trimestriale consolidate în valoare de 57,3 miliarde dolari, în creştere cu 5,5% faţă de T3 2017. Oficialii companiei au declarat că rezultatele au fost livrate pe fondul unor vânzări mai bune şi a unui profit mai ridicat încasat din segmentul produselor de stocare, utilizate în smartphone-uri şi centre de date, precum şi din segmentul de OLED-uri. În ciuda creşterii profitului total, Samsung a anunţat că se confruntă cu o scădere a încasărilor din businessul de telefonie mobilă – chiar şi în contextul în care modelele Galaxy s-au vândut cu succes.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/samsung-cel-mai-mare-producator-de-smartphone-uri-din-lume-livreaza-rezultate-pe-gustul-investitorilor-profitul-gigantului-sud-coreean-a-crescut-in-t3-cu-21-17579510

EXCLUSIV Arbitrul telecom paralizat de noua lege a achitării amenzilor contravenționale: Am amendat luni Poșta cu 25.000 de lei, dar va plăti numai 2.500 lei. Orice amendă am da în piața telecom, situația e aceeași

"Poșta Română a fost amendată luni, 29 octombrie, cu 25.000 de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru că nu a respectat parametrii minimi de calitate pentru trimiterile simple, dar compania va plăti de fapt numai 2.500 de lei", a declarat joi pentru HotNews.ro Cristin Popa, directorul executiv de control în ANCOM. De ce? "Din păcate, ultimile modificări legislative aduse prin Legea 203/2018 permit ca, în cel mult 15 zile, contravenientul să poată plăti jumătate din amenda minimă pe care autoritatea o putea da conform cu OUG 111/2011 (n.a legea de înființare a ANCOM), respectiv 5.000 de lei. În aceeași situație ne aflăm și în cazurile mult mai grave", a spus acesta. "Potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor (așa cum a fost modificat de art. 20, punctul 10. din capitolul V din Legea 203/2018) „Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-22789905-exclusiv-arbitrul-telecom-este-paralizat-noua-lege-eficientizare-achit-rii-amenzilor-contraven-ionale-amendat-luni-25-000-lei-dar-numai-2-500-lei-orice-amend-pia-telecom-situa-aceea.htm

Un film de Mungiu, în Top 100 al celor mai bune pelicule în alte limbi decât engleza, realizat de BBC

Filmul românesc "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2007, se numără printre cele mai bune 100 de pelicule realizate în altă limbă decât engleza, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de BBC. BBC Culture a dat publicităţii, miercuri, rezultatul sondajului, la care au participat 209 critici de film din 43 de ţări. Pelicula lui Cristian Mungiu a fost votată printre primele 10 preferate de 12 critici din ţări ca Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Brazilia, Columbia, Coreea de Sud, Israel, India, Egipt şi Irlanda. În topul general, filmul lui Mungiu ocupă poziţia 47, după lungmetraje precum "Copiii Paradisului", de Marcel Carne, din 1945, pe locul 46, şi înaintea unor pelicule celebre precum "Viridiana", de Luis Bunuel (pe locul 48), "Călăuza/ Stalker", de Andrei Tarkovski (49) şi "Jules şi Jim/ Jules et Jim", de Francois Truffaut (55).
https://www.mediafax.ro/cultura-media/un-film-de-mungiu-in-top-100-al-celor-mai-bune-pelicule-in-alte-limbi-decat-engleza-realizat-de-bbc-17580990

Pro TV amână premiera emisiunii „Falsez pentru tine“. Ce va difuza în locul show-ului

Pro TV a anunţat amânarea lansării show-ului „Falsez pentru tine“, care ar fi trebuit să fie duminica aceasta, şi a dezvăluit ce va fi difuzat în locul emisiunii. Duminica aceasta, Jason Statham va fi vedeta micilor ecrane, după ce show-ul „Falsez pentru tine“ urmează să fie lansat „la o dată ulterioară“, după cum anunţă postul de televiziune: „Duminica aceasta, 4 noiembrie, de la ora 20.00, Pro TV va difuza filmul «Parker». Show-ul «Falsez pentru tine» va fi lansat la o dată ulterioară“.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/pro-tv-amana-premiera-emisiunii-falsez-tine-difuza-locul-show-ului-1_5bd9e23cdf52022f750aeccf/index.html

Comedy Central aduce două producții noi în noiembrie: Roast-ul „durului” Bruce Willis și serialul „Tânărul Sheldon”

Postul de televiziune Comedy Central aduce două producții noi, din aceast weekend. Este vorba despre serialul „Tânărul Sheldon” și despre „Rost-ul lui Bruce Willis”, un show de comedie în care eroul filmelor de acțiune este tința glumelor dure. Seria de comedie „Tânărul Sheldon” se vede în fiecare duminică, din 4 noiembrie, de la ora 18:00, anunță reprezentanții postului. Pelicula spune poveste copilăriei lui Sheldon Cooper, viitorul protagonist al producției
„Teoriei Big Bang”. https://www.paginademedia.ro/2018/10/noutati-noiembrie-comedy-central

AUDIENȚE. Chefii pierd runda de marți seară în confruntarea cu fierbințenii

AUDIENȚE. Chefii Antenei au câștigat confruntarea cu gospodarii de luni, dar au pierdut marți în fața fierbințenilor. Serialul de pe Pro TV a fost lider de audiență pe toate targeturile, fiind urmat de cooking show-ul de pe Antena 1. Serialul Las Fierbinți a ieșit victorios din confruntarea clasică de marți seară cu Chefi la cuțite de pe Antena 1 și serialul turcesc de pe Kanal D, confruntare care a mai avut loc și primăvara trecută. Pe intervalul Las Fierbinți, Pro TV a fost lider detașat pe toate targeturile de audiență, însă filmul Momentum a adus postului din Pache doar targetul comercial. NAȚIONAL. Las Fierbinți a adus în fața televizoarelor o medie de 1.673.000 de telespectatori, în timp ce Chefi la cuțite avea 1.229.000 de urmăritori. Podiumul a fost completat de Kanal D, cu 1.008.000 de telespectatori. URBAN. Clasamentul la orașe rămâne același. Pro TV, locul întâi, cu media de 755.000 de telespectatori, Antena 1, cu 688.000, iar Kanal D, cu media de 466.000 de privitori.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/audiente-chefi-marti-30-octombrie

Cum a filmat Google Delta Dunării din căruță. StreetView cu barca prin canalele Deltei

Ultramoderna cameră cu care Google filmează pentru aplicația Google Maps se adaptează "realităților" din teren. Pentru Delta Dunării, Google și-a pus camera într-o barcă pescărească. Pentru satele din Deltă, imaginile au fost luate dintr-o căruță. Asta pentru că Delta Dumării este se vede, începând din această săptămână, și virtual, pe Google Maps. Majoritatea traseelor turistice din Deltă, precum și localitățile Mila 23, Sulina sau Letea pot fi "vizitate" cu StreetView. Utilizatorii pot parcurge rutele navigabile, pot vedea lacurile și canalele acoperite de vegetație, păsări și flora sau satele cu arhitectura specifică înconjurate de ape.
https://www.paginademedia.ro/2018/10/cum-a-filmat-google-delta-dunarii-din-caruta-streetview-cu-barca-prin-canalele-deltei

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL