×

Revista presei -- Data și ora publicării: 02.11.2018 18:30:45

REVISTA PRESEI / 2 nov 2018 /



RCS&RDS lansează Chill FM în București
AXN difuzează în premieră thrillerul „Harrow – Viață de legist”, începând din 6 noiembrie
ÎN SFÂRȘIT. Discovery Channel România se vede și HD. Pe ce rețele
Hackerville, vedeta lunii noiembrie la HBO și HBO GO. Care vor fi serialele lunii
TVR se pregătește de HD pentru TVR 1 și TVR 2
Televiziunile cu cele mai mari audiențe la nivel național – OCTOMBRIE 2018
Televiziunile cu cele mai mari audiențe la nivel urban – octombrie 2018
Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care Parlamentul numeşte şi demite conducerea ANCOM
Samsung: Piaţa locală de televizoare va ajunge la peste 1,7 milioane de unităţi în 2018, plus 16%. Modelele smart au o pondere de aproape 70% din valoarea vânzărilor
Iohannis a promulgat legea ce obligă televiziunile să subtitreze și filmele românești
Digi lansează un nou post de radio în București - Chill FM
Ministrul Comunicațiilor, despre problemele cu aplicarea amenzilor în piața telecom: ANCOM are mai multe categorii de venituri. Nu cred că ar trebui încurajat celebrul “plan de amenzi”
O nouă încercare: 4G TV s-a închis, s-a "născut" Vodafone TV. Ce idei a împrumutat de la Netflix noua aplicație a operatorului
Exatlonul Kanal D rămâne cu patru ediții pe săptămână în loc de cinci
AUDIENȚE TV. Luna octombrie în prime-time. Care au fost cele mai urmărite posturi. Două televiziuni intră în măsurători
Serialul „Prietena mea genială“, bazat pe romanul Elenei Ferrante, are premiera la HBO România
Societatea Română de Radiodifuziune, decorată de preşedintele Klaus Iohannis
Tudor Giurgiu, revoltat de gestul unui director din Ministerul Culturii care a "cerşit" invitaţii la premiera "Moromeţii 2"
Ministrul Culturii a sesizat Comisia de disciplină în cazul oficialului care "a cerşit" bilete la filmul "Moromeţii 2"
13 parlamentari, plângere împotriva Papaya Advertising pentru clipul „Copiii referendumului“. Şeful agenţiei, care va fi audiat: „13 penali vs. o agenţie“
Din 4 noiembrie, TVR 1 difuzează în premieră docudrama în șase episoade „În spatele frontului”
Luminiţa Anghel, Leo Iorga şi Natalia Guberna, în juriul ediţiei 2 „Provocarea starurilor”


...


RCS&RDS lansează Chill FM în București

Grupul Digi | RCS&RDS lansează, pe 1 noiembrie, radioul Chill FM 103.8, cu un playlist alternativ celor existente în FM, dedicat deconectării de la ritmul galopant al orașului, cu muzică chill out non-stop, informează Media Expres. Chill FM se adresează bucureștenilor tineri și activi, care prețuiesc momentele de relaxare și caută un spațiu de confort în care grijile, neliniștile și graba sunt atenuate prin simpla comutare a butonului radioului pe 103.8 FM, notează Media Expres. „Într-o capitală agitată precum Bucureștiul, câteodată avem nevoie și de o pauză, și de ce nu, de o supapă de relaxare, care să ne încarce cu energie atunci când simțim că aglomerația și stresul ne depășesc, și în trafic și acasă. Chill FM a apărut ca răspuns la această nevoie a bucureștenilor și ce pot eu să promit este că, acum că s-a dovedit științific că meloterapia reîncarcă sufletul și mintea, cu siguranță Chill FM își va face excelent treaba. Tot ce trebuie să facă cei care vor și altceva decât ce se aude standard la radio este să caute 103.8 pe FM și să se lase în voia muzicii“, a declarat Dragoș Vulgaris, directorul stației. Logo-ul Chill FM vorbește despre reîntoarcerea la echilibru prin utilizarea formelor organice, naturale și integrând simultan simboluri grafice ale sunetelor, după cum explică senior graphic art-ul Ciprian Olaru.
https://www.forbes.ro/rcsrds-lanseaza-chill-fm-bucuresti-128876

AXN difuzează în premieră thrillerul „Harrow – Viață de legist”, începând din 6 noiembrie

AXN difuzează un nou thriller procedural, „Harrow – Viață de legist” (Harrow), începând din 6 noiembrie, în fiecare marți seara, de la ora 22.00. Noua producție, cu Ioan Gruffudd în rol principal, este un serial intens despre viața și cariera unui medic legist, care apelează la metode ușor neortodoxe în rezolvarea cazurilor. Doctorul Daniel Harrow (Gruffudd) este un legist care iese din tipare. Cu empatie față de persoanele decedate și cu o inclinație spre nerespectarea regulilor și a autorității, Harrow reușește să rezolve chiar și cele mai bizare cazuri. Misiunea lui este de a da o voce victimelor și nu se va opri de la nimic pentru a afla adevărul. Însă, în momentul în care un secret îngrozitor din trecut îi amenință prezentul, familia, cariera și propria viață, Harrow va trebui, pentru prima dată, nu doar să nu rezolve o crimă, ci să o îngroape definitiv. Noul serial a fost creat de Stephen M. Irwin (Secrets and Lies) și Leigh McGrath, în timp ce Tracey Robertson și Nathan sunt producători executivi. Din distribuție mai fac parte Robyn Malcom (Outrageous Fortune), Ella Newton (Newton’s Law), Anna Lise Phillips (Revolution) și Damien Garvey (The Leftovers). Serialul va fi difuzat începând din 6 noiembrie, în fiecare marți seara, de la ora 22:00, la AXN.
https://www.forbes.ro/axn-difuzeaza-premiera-thrillerul-harrow-viata-de-legist-incepand-din-6-noiembrie-128892

ÎN SFÂRȘIT. Discovery Channel România se vede și HD. Pe ce rețele

Discovery Channel România emite în HD, pentru prima oară în acest an, după 12 ani de la lansarea postului în România. Canalul Discovery Channel România HD a intrat în grila de programe o operatorului UPC, de la 1 noiembrie, pe poziția 187. Varianta HD a fost lansată pe piața românească în primăvară, dar până acum canalul era doar în grila de programe a furnizorului de televiziune prin satelit Focus Sat, operator cu câteva sute de mii de abonați (350.000). Discovery Networks mai emite în România în variantă HD canalul Discovery HD Showcase, un program disponibil la nivel internațional, cu un conținut diferit de Discovery Channel România. Reamintim că, în ianuarie 2018, Discovery Channel România a renunțat la feed-ul pentru România și a trecut la cel pan-european, însă fără modificări la nivel de subtitrări și publicitate.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/discovery-channel-romania-se-vede-in-hd-pe-upc

Hackerville, vedeta lunii noiembrie la HBO și HBO GO. Care vor fi serialele lunii

Noiembrie la HBO și HBO GO. Serialul românesc Hackerville va avea premiera pe 4 noiembrie la HBO și HBO GO. Episoadele vor fi difuzate în fiecare duminică seară, de la ora 20:00. Primele două episoade sunt disponibile pe HBO din prima duminică. Patrick Melrose, Un scandal Britanic, Sally4ever, un nou sezon Ray Donovan și Prietena mea genială sunt principalele titluri pe care HBO le aduce ăn luna noiembrie. HBO GO va avea disponibile pentru vizionare sezoanele 9, 10 și 11 din The Big Bang Theory, iar cele două sezoane din Young Sheldon vor fi difuzate pe HBO3 și sunt deja disponibile pe HBO GO.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/hackerville-este-vedeta-lunii-noiembrie-la-hbo-si-hbo-go-care-vor-fi-titulrile-lunii

TVR se pregătește de HD pentru TVR 1 și TVR 2

Decizie a conducerii TVR: două canale ale Televiziunii publice vor emite HD. TVR 1 și TVR 2 se pregătesc de emisia la calitate high definition. Din informațiile Paginademedia.ro, decizia de trecere la HD s-a luat în ședința Consiliului de Administrație, care a avut loc ieri. De asemenea, Televiziunea Publică va depune în perioada următoare o solicitare în aceast sens către Consiliul Național al Audiovizualului. De menționat că la începutul acestui an Doina Gradea, șefa TVR, a anunțat la o întâlnire cu membrii CNA trecerea la emisia HD. La vremea respectivă, PDG-ul TVR vorbea despre trecerea tuturor canalelor din portofoliu. Tot din infomațiile Paginademedia.ro, TVR are în vedere un rebranding al canalelor. Aceștia se pregătesc un studiu de piața privind modul în care sunt percepute canalele și programele postului.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/tvr-1-si-tvr-2-hd

Televiziunile cu cele mai mari audiențe la nivel național – OCTOMBRIE 2018

Pro TV și Antena 1 au înregistrat cele mai mari creșteri de audiență la nivel național, în luna octombrie, față de luna precedentă. Noile grile de programe ale celor două televiziuni au atras telespectatori. TVR 1 a suferit o pierdere importantă de audiență în octombrie, ajungând pe locul 11 în topul național. Audiența generală a Pro TV a câștigat, în octombrie, circa 80.000 de persoane la nivel național, față de septembrie, ajungând la o medie de 647.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media Audiences, copyright: ARMADATA S.R.L. Este cea mai mare creștere de audiență din piața TV, în această lună. Antena 1 a câștigat 51.000 la nivel național, având o medie de 414.000 telespectatori pe minut (toată ziua), a doua creștere de audiență de pe piața TV. Kanal D a avut o creștere modestă de audiență, dar își păstrează poziția a treia în topul național, cu o medie de 330.000 telespectatori pe minut (toată ziua). Postul public de televiziune TVR 1 a coborât pe poziția a 11-a în topul național, suferind o pierdere de 13.000 de persoane la nivel național. A avut o medie de 65.000 de telespectatori pe minut (toată ziua). Imediat sub TVR 1 se află TVR 2, cu o medie de 56.000 de telespectatori pe minut, în creștere cu 3.000 de persoane față de septembrie.
https://www.forbes.ro/televiziunile-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-national-octombrie-2017-128882

Televiziunile cu cele mai mari audiențe la nivel urban – octombrie 2018

În TOP 15 televiziuni cu cele mai mari ratinguri în octombrie există patru televiziuni care și-au conservat numărul de telespectatori din luna precedentă: Kanal D, România TV, Antena Stars și Digi24. Canalul public TVR 1 a ajuns pe poziția 13 în topul urban, cu un rating penibil: 31.000 de telespectatori pe minut. Pro TV și Antena 1 sunt televiziunile cu cei mai mulți orășeni câștigați în octombrie față de luna anterioară: 31.000, respectiv 22.000. Pro TV are o medie de 325.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media, în timp ce Antena 1 a realizat o medie de 208.000 de orășeni pe minut (toată ziua). La mijlocul clasamentului sunt patru televiziuni cu audiențe la diferență de 1.000 de telespectatori: Realitatea TV (46.000), Național TV (45.000), Prima TV (44.000) și Pro 2 (43.000). TVR 1 și TVR 2 ocupă locurile 13 și 14, cu audiențe de 31.000 telespectatori pe minut, respectiv 29.000. Aceste televiziuni publice generaliste au ajuns să aibă audiențe specifice stațiilor de nișă. Televziuni care au câștigat audiență în urban, în luna octombrie față de septembrie: Antena 3 (7.000), Național TV (3.000), Prima TV (2.000), Pro 2 (7.000), DigiSport 1 (1.000) și TVR 2 (2.000). Televiziuni care au pierdut audiență în urban: Realitatea TV (-5.000), TVR 1 (-7.000) și B1 TV (-1.000).
https://www.forbes.ro/televiziunile-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-urban-octombrie-2018-128963

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care Parlamentul numeşte şi demite conducerea ANCOM

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia conducerea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va fi numită şi demisă de către Parlament. „Conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi 2 vicepreşedinţi, numiţi de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi”, potrivit proiectului de lege promulgat, vineri, de Klaus Iohannis, a anunţat Administraţia Prezidenţială. De asemenea, demiterea din funcţie se face „de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, pe baza unui raport comun al comisiilor de specialitate”. Actul normativ prevede că numirea preşedintelui şi a celor 2 vicepreşedinţi ai ANCOM, cu nominalizarea funcţiilor, se face la propunerea comună a Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor şi a Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului. „Salariul preşedintelui ANCOM se stabileşte la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituţiei, aferente lunii ianuarie a fiecărui an, iar salariul vicepreşedinţilor ANCOM se stabileşte la nivelul a 4 salarii medii la nivelul instituţiei, aferente lunii ianuarie a fiecărui an”, stipulează legea.
https://www.zf.ro/eveniment/presedintele-iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-parlamentul-numeste-si-demite-conducerea-ancom-17593392

Samsung: Piaţa locală de televizoare va ajunge la peste 1,7 milioane de unităţi în 2018, plus 16%. Modelele smart au o pondere de aproape 70% din valoarea vânzărilor

Românii cumpără tot mai multe televizoare smart, cu rezoluţie 4K (UHD – Ultra High Definition) şi cu diagonale mari, de peste 43 inchi (109 cm). Piaţa de televizoare din România va depăşi anul acesta 1,7 milioane de unităţi vândute, faţă de 1,5 milioane în 2017, în condiţiile în care vânzările de profil au înregistrat în primele nouă luni o creştere anuală de circa 16%, iar ultimul trimestru al anului are cea mai mare pondere în total livrări datorită reducerilor şi promoţiilor oferite de Black Friday şi în perioada sărbătorilor de iarnă. „Rata de creştere înregistrată până acum anul acesta este de circa 16%, ceea ce înseamnă că la finalul acestui an numărul de televizoare vândute pe plan local se va situa la 1,7-1,8 milioane. În ceea ce priveşte pre­ţul mediu de achiziţie a unui televizor, acesta s-a situat la 1.210 lei în primele nouă luni ale anului, comparativ cu 1.222 lei în 2017“, a declarat pentru ZF Victor Ar­măşelu, directorul diviziei consumer elec­tro­nics din cadrul Samsung Electronics România. Compania sud-coreeană a avut în primele nouă luni ale acestui an o cotă valorică de peste 40% pe piaţa locală de televizoare.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/samsung-piata-locala-de-televizoare-va-ajunge-la-peste-1-7-milioane-de-unitati-in-2018-plus-16-modelele-smart-au-o-pondere-de-aproape-70-din-valoarea-vanzarilor-17589531

Iohannis a promulgat legea ce obligă televiziunile să subtitreze și filmele românești

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive, transmite Agerpres. "În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională şi locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audiovizuale româneşti, cum sunt filmele cinematografice sau filmele realizate pentru televiziune - seriale, foiletoane şi documentare", prevede legea, care a fost iniţiată de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic. Pe 8 octombrie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, acest act normativ. „În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficiențe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire națională și locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audioviziuale românești, cum sunt filmele cinematografice sau filmele realizate pentru televiziune-seriale, foiletoane și documentare”, prevede proiectul de lege.
https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22792597-iohannis-promulgat-legea-oblig-televiziunile-subtitreze-filmele-rom.htm

Digi lansează un nou post de radio în București - Chill FM

Grupul Digi - RCS&RDS lansează la 1 noiembrie un nou post de radio, Chill FM 103.8. Potrivit companiei, radioul se poziționează ca unul "dedicat deconectării de la ritmul galopant al orașului și va difuza non-stop muzică chill out". 103,8 era folosită de Music FM. La începutul toamnei, CNA a aprobat transformarea Music FM pe frecvența din București în Chill FM. Chill FM e condus de Dragoș Vulgaris și se adresează bucureștenilor tineri și activi. Stația emite în București și este disponibilă oriunde pe site-ul chillfm.ro.
https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22790340-digi-lanseaz-nou-post-radio-bucure-chill.htm

Ministrul Comunicațiilor, despre problemele cu aplicarea amenzilor în piața telecom: ANCOM are mai multe categorii de venituri. Nu cred că ar trebui încurajat celebrul “plan de amenzi”

Orice amendă ar aplica arbitrul telecom (ANCOM) în piața de 15,6 miliarde lei a comunicațiilor electronice, operatorii sancționați pot plăti, începând din luna august, doar 2.500 de lei, din cauza modificărilor aduse de Legea 203/2018 privind regimul contravențiilor. Ce spune Ministrul Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, despre această problemă? "ANCOM are mai multe categorii de venituri. Nu doar din amenzi. Nu cred că ar trebui încurajat celebrul “plan de amenzi”. Când există neconformitati, amenda este o măsură, dar, pe lângă aceasta, mai există și prevenție, corecție etc.", spune acesta. Vă amintiți de amenda de 1,1 milioane lei aplicată în luna mai companiei Telekom România de arbitrul telecom pentru indisponibilitatea serviciilor de voce, date și SMS din luna martie a acestui an? Potrivit obligațiilor din licența de operare, Telekom nu avea voie să depășească 35 de minute de indisponibilitate a retelei, însă căderea, care a fost aproape la nivel național și a afectat toate serviciile - voce, date și SMS, a durat aproape 3 ore.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-22790386-ministrul-comunica-iilor-despre-problemele-aplicarea-amenzilor-pia-telecom-ancom-are-mai-multe-categorii-venituri-nu-cred-trebui-ncurajat-celebrul-plan-amenzi.htm

O nouă încercare: 4G TV s-a închis, s-a "născut" Vodafone TV. Ce idei a împrumutat de la Netflix noua aplicație a operatorului

Vodafone a lansat din octombrie noua aplicație de video-on-demand Vodafone TV, după ce a decis să închidă platforma 4G TV. După modelul Netflix, aplicația Vodafone TV permite utilizatorilor să-și creeze profiluri în aplicație și să descarce conținut pe care să-l urmărească atunci când nu sunt conectați la internet. Tot după modelul Netflix, aplicația vine cu sugestii de conținut în funcție de producțiile consumate anterior. Noua platformă este disponibilă sub forma unei aplicații ce oferă conținut „live” și video-on-demand, pe mai multe direcții.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/aplicatia-vodafone-tv

Exatlonul Kanal D rămâne cu patru ediții pe săptămână în loc de cinci

Kanal D schimbă strategia, reduce zilele de difuzare ale Exatlonului. Show-ul rămâne cu patru în loc de cinci ediții, începând de săptămâna viitoare. De acum, se vede de joi până duminică, de la 19:45. Până acum competiția era difuazată și în serile de miercuri. În locul emisiunii va fi difuzat un episod din serialul turcesc Mireasa din Istanbul. Cu alte cuvinte, producția turcească se vede în trei zile, de luni până miercuri, de la ora 20:00.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/exatlon-ramane-patru-editii

AUDIENȚE TV. Luna octombrie în prime-time. Care au fost cele mai urmărite posturi. Două televiziuni intră în măsurători

Ca în lunile de toamnă, televiziunile au fost toate pe plus în audiențele din prime-time. De la posturile generaliste, până la cele tematice, consumul TV a fost pe plus. Liderul este același, Pro TV a avut cele mai bune cifre pe toate targeturile. Kanal D este a doua televiziune în prime-time doar la nivel național. La orașe și pe publicul comercial Antena 1 are poziția a doua. Digi Sport 1 a fost a patra televiziune pe publicul comercial, în prime-time, cu cifre peste televiziunile de știri și unele generaliste. O realizare, mai ales că Digi Sport 1 este prezent doar în rețeaua RCS și nu se află în lista must carry. Două posturi noi au intrat luna trecută în studiul de audiență TV. Este vorba despre Digi Sport 3 și Digi Sport 4.
https://www.paginademedia.ro/2018/11/audiente-tv-prime-time-octombrie-2018-prime-time

Serialul „Prietena mea genială“, bazat pe romanul Elenei Ferrante, are premiera la HBO România

Seria TV „Prietena mea genială/ My Brilliant Friend“, adaptare a bestseller-ului semnat de Elena Ferrante, va avea premiera la HBO România în luna noiembrie. Seria de opt episoade „Prietena mea genială/My Brilliant friend“ va avea premiera în România odată cu cea mondială, pe 19 noiembrie. HBO va difuza episoadele în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.00, iar acestea vor fi disponibile şi pe platforma HBO GO. „Prietena mea genială“ are la bază primul roman al Tetralogiei Napolitană semnată de scriitoarea italiană Elena Ferrante. Producţia prezintă povestea unei femei în vârstă, Elena Greco, care începe să scrie despre prietenia de 60 de ani cu Lila, dispărută fără urmă. Totul începe în anii ’50, pe străzile dure din Napoli.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/serialul-prietena-geniala-bazat-romanul-elenei-ferrante-premiera-hbo-romania-video-1_5bdb2239df52022f751276f9/index.html

Societatea Română de Radiodifuziune, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a Societăţii Române de Radiodifuziune la 90 de ani de la înfiinţare. Astfel, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la fondarea Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru contribuţia importantă avută la promovarea şi susţinerea valorilor culturale, morale şi civilizaţionale româneşti, Preşedintele României a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F "Promovarea culturii", Societăţii Române de Radiodifuziune, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
https://www.news.ro/cultura-media/societatea-romana-de-radiodifuziune-decorata-de-presedintele-klaus-iohannis-1922401701002018111518643334

Tudor Giurgiu, revoltat de gestul unui director din Ministerul Culturii care a "cerşit" invitaţii la premiera "Moromeţii 2"

Regizorul Tudor Giurgiu a dezvăluit pe Facebook cum un director din Ministerul Culturii i-a "cerşit" patru invitaţii la premiera filmului "Moromeţii 2" al cărui producător este. Cineastul l-a catalogat pe şeful Direcţiei de Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană din cadrul MCIN drept "insolent" şi a precizat cine sunt principalii invitaţi la premiera filmului. Giurgiu a scris: "Din nou, despre cerşetorii de invitaţii, din categoria dregătorilor de neam si ţară. Ieri, colegele de la birou primesc un telefon de la un consilier din Ministerul Culturii. Dorea sa vorbească cu “cineva” despre invitaţii la premiera Moromeţii 2 de săptămâna viitoare. Colegele au insistat să trimită un email. Şi vine mailu’: “Salut…, te rog să îmi confirmi cele 4 invitaţii pe numele Ioan Matei la premiera de luni 5 noiembrie de la Sala Palatului”. Am citit şi am ramas perplex: wtf is Ioan Matei si de unde manierele astea? Parcă-l auzeam dispunînd din adîncurile cabinetului către consilier: "Fă şi tu rost de ceva invitaţii, ce stai aşa degeaba? Cum adică nu ne-au trimis? Să ne dea!” Pentru că sunt şef. Şerif. Boss. Pentru că mi se cade".
https://www.news.ro/cultura-media/tudor-giurgiu-revoltat-de-gestul-unui-director-din-ministerul-culturii-care-a-cersit-invitatii-la-premiera-morometii-2-1922404401472018111718643585

Ministrul Culturii a sesizat Comisia de disciplină în cazul oficialului care "a cerşit" bilete la filmul "Moromeţii 2"

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a sesizat Comisia de disciplină în cazul şefului Direcţiei de Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, Ioan Matei, care "i-a cerşit bilete" producătorului Tudor Giurgiu la premiera filmului "Moromeţii 2". "În legătură cu articolele de presă referitoare la faptul că producătorul Tudor Giurgiu a declarat că un oficial din Ministerul Culturii "a cerşit bilete la film", ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a întreprins următoarele măsuri: ţinând seama de faptul că aspectele sesizate de producătorul Tudor Giurgiu şi preluate de mass media aduc atingere prestigiului Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost sesizată Comisia de disciplină pentru demararea procedurilor legale în acest caz", se arată în comunicatul transmis de MCIN.
https://www.news.ro/cultura-media/ministrul-culturii-a-sesizat-comisia-de-disciplina-in-cazul-oficialului-care-a-cersit-bilete-la-filmul-morometii-2-1922401902372018111618645882

13 parlamentari, plângere împotriva Papaya Advertising pentru clipul „Copiii referendumului“. Şeful agenţiei, care va fi audiat: „13 penali vs. o agenţie“

Directorul agenţiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, va fi audiat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, după ce 13 parlamentari au depus plângere privind clipul „Copiii referendumului“, prin care agenţia a îndemnat la boicotul referendumului pentru familia tradiţională. Robert Tiderle a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, unde a publicat citaţia, alături de mesajul „13 penali din parlament vs. o agenţie de publicitate. Până marţi o să număr minutele“. „Ca urmare a înregistrării sesizării în evidenţele Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, ce are ca obiect memoriul adresat de un grup de 13 parlamentari cu privire la clipul intitulat «Copiii referendumului» realizat de SC. Papaya Advertising SRL, vă invităm să vă prezentanţi în data de 6.11.2018 orele 8.30, la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale (...) în vederea clarificării tuturor aspectelor referitoare la obiectul sesizării“, se arată în adresa transmisă agenţiei.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/13-parlamentari-plangere-papaya-advertising-clipul-copiii-referendumului-Seful-agentiei-audiat-13-penali-vs-agentie-1_5bdc5b61df52022f751aa080/index.html

Din 4 noiembrie, TVR 1 difuzează în premieră docudrama în șase episoade „În spatele frontului”

Personaje memorabile, documente rare, reconstituiri de excepţie, în „Neutralitatea”, primul episod al docudramei „În spatele frontului”. Din 4 noiembrie, TVR 1 lansează proiectul „În spatele frontului”, o serie de documentare care aduc în prim plan situaţii şi întâmplări mai puţin cunoscute, petrecute în timpul Primului Război Mondial.
https://tvmania.ro/din-4-noiembrie-tvr-1-difuzeaza-in-premiera-docudrama-in-sase-episoade-in-spatele-frontului-250606.html

Luminiţa Anghel, Leo Iorga şi Natalia Guberna, în juriul ediţiei 2 „Provocarea starurilor”

Cluj-Napoca, Focşaniul şi Bacăul au reprezentanţi la Provocarea starurilor de la TVR 1. Trei noi concurenţi intră în competiţie sâmbătă seară, de la ora 21.00. Andreea Bănică ne aşteaptă la TVR 1 să ascultăm cea mai frumoasă muzică românească interpretată de viitoare staruri ale muzicii. Fiecare dintre mentorii Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru aliniază la startul ediţiei cu numărul 2 a Provocării starurilor câte doi concurenţi. Să vedem care dintre probe le va da mai mult de furcă tinerilor: întrebările care vizează domeniul muzicii româneşti, interpretarea unei melodii din repertoriul membrilor juriului sau interpretarea unei melodii vechi româneşti? Andreea Bănică ne dă întâlnire la TVR 1 sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 21.00, la o nouă ediţie a concursului dedicat tinerilor interpreţi care îşi doresc un drum în muzica uşoară românească.
https://tvmania.ro/luminita-anghel-leo-iorga-si-natalia-guberna-in-juriul-editiei-2-provocarea-starurilor-250597.html

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL