×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 08.11.2018 14:48:05

TELEKOM-DISTRIBUȚIE TV-SCĂDERE / Telekom are mai puțini abonați la distribuția de televiziune



București (MEDIA EXPRES) / 8 nov 2018 / Telekom a anunțat la sfârșitul trimestrului al treilea 2018 scăderea numărului de clienți la distribuția de televiziune cu 1,4%, ajungând la 1,45 milioane, veniturile aferente scăzând cu 7,8% față de perioada similară a anului trecut. Asta în ciuda faptului că segmentul de Internet TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă, cu o creștere de 16% a numărului de clienţi în al treilea trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut.

În contrast, veniturile mobile au crescut cu 6,1% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 117,9 milioane euro, în T3 2018, reflectând în mare parte veniturile mai mari din ofertele convergente fix-mobil şi creşterea susţinută pe segmentul de date mobile, ca urmare a ofertelor #netliberare, care au adus clienţilor acces la internet mobil la preţuri avantajoase.

Numărul clienților pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 44% în T3 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 655.547 la sfârşitul lunii septembrie 2018. Veniturile aferente au crescut cu 30,7% în T3 2018.

În T3 2018 grupul Telekom Romania a raportat 1,15 milioane de clienți broadband (fix și mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2,8% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,111 milioane la finalul celui de-al treilea trimestru al anului, în creştere cu 0,5% faţă de T3 2017. Veniturile generate de serviciile de voce fixă au scăzut cu 25,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

La 30 septembrie 2018 baza totală de clienți ai Telekom Romania Mobile era de 4,6 milioane, în scădere cu 2,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Segmentul postpaid reprezenta 36% din baza totală de clienți. Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 8,8% în T3 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, reflectând atractivitatea în creştere a ofertelor companiei pentru acest segment.

Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în T3 2018 au fost de 226,7 milioane de euro, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 41,2 milioane de euro, în scădere cu 4,2% de la un an la altul.

Telekom Romania are aproximativ 10 milioane de contracte de servicii integrate fixe și mobile, inclusiv prin tehnologii 4G, fibră optică, precum și Internet TV, compania fiind prezentă pe piața românească din anul 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL