×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 13.11.2018 10:40:30

AGERPRES-DIRECTOR-NUMIRE / Comisiile de cultura au avizat favorabil numirea directorului general Agerpres



București (MEDIA EXPRES) / 13 nov 2018 / Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat, cu trei abțineri, propunerea Guvernului pentru numirea Claudiei Victoria Nicolae în funcția de director general al Agerpres.

În debutul audierii, Nicolae a prezentat proiectul de management, spunând că Agerpres reprezintă un simbol național în anul centenar, agenția sărbătorește 129 de ani de la înființare.

Nicolae a spus că este de 14 ani jurnalist – redactor în 2004, a fost acreditată la Cotroceni, Palatul Victoria, Parlament, a lucrat în presa audiovizuală și în agenții de presă. A început din 2011 ca redactor la Agerpres și din 2016 a devenit redactor-șef la redacția video Agerpres.

"Agerpres a reușit dincolo de barierele oarecum stresante pentru ziariștii din agenție", a spus Nicolae.

Proiectul său are o bază privind digitalizarea.

Nicolae a vorbit și despre indicele economic social și digital – Comisia Europeană –, unde în raportul de țară se arată că 88% din populație se informează din online, 66% de pe tablete și dispozitive mobile. De asemenea, a amintit Digital News Report Reuters Institute –, care anul acesta a acordat un loc aparte fake news. "Pe viitor gestionarea depinde de modelele manageriale ale instituțiilor media. Partea online în multe instituții de presă a adus public pe calitate și mai puțin cantitatea știrilor".

Nicolae a răspuns și la câteva întrebări – ce veți face în agenție?
Am obiective pe termen scurt, mediu și lung. Pe termen scurt – finalizarea proiectelor deja începute, se va contura un flux informativ privind pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

"Anul 2019 va fi un an greu editorial, cu alegeri europarlamentare și prezidențiale. În 2016, ca director adjunct am gestionat campania și agenția nu a avut nicio reclamație".

"Am analizat și anumite deficiențe, așa am ajuns la concluzia că trebuie optimizată pagina Agerpres. De asemenea, vom trece la transmisii live pe redacția video".

Deputatul Iulian Bulai – USR - a remarcat faptul că potrivit CV-ului Nicolae vorbește franceză și engleză doar la nivel B1. "Aș fi vrut mai avansat. Este un nivel mediocru pentru o asemenea poziție", a comentat parlamentarul.

Votul final pentru numirea directorului general al Agerpres va fi dat în plenul Parlamentului.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL