Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Autorităţi 13.11.2018 11:15:51
CNA-MEMBRI-AUDIERI / Audierea propunerilor pentru membru CNA în Comisiile reunite pentru Cultură ale Parlamentului
București (MEDIA EXPRES) /13 nov 2018 / În curs de actualizare / Comisiile reunite de Cultură ale Parlamentului audiază propunerile pentru funcțiile de membri ai CNA. Comisiile reunite au trimis în plen:
propunere PSD SENAT - 18 voturi - Bălașa Nicolae.
propunere PNL SENAT 21 - Kocksis Cristea
propunere UDMR SENAT - Borsos Orsolya.

(ALDE SENAT 10 voturi - insuficient)
INDEPENDENTI - insuficient)

Cele două propuneri PSD de la Camera Deputatilor au întrunit 18 voturi - Monica Gubernat și Elena Sorescu - titlulari - merg în plen.
USR - 5 voturi
ALDE 10 voturi
INDEPENDENTI - NU

VOT FINAL pe Raportul pentru trimitere către Plen, aprobat cu 4 abțineri.

Propunerea Iohanis – Cristina Pohora Ancuța – a deținut 2 mandate de deputat și unul de secretar de stat. A interacționat cu instituțiile media, purtător de cuvânt al PNL și al grupului PNL din Camera Deputaților. A avut ca obiectiv promovarea interesului public. Legea privind egalitatea de șanse, privind combaterea violenței domestice etc.
Această propunere merge automat în Plen pentru validare.

Camera Deputaților trebuie să decidă pentru 2 locuri.
Senat pentru 3 locuri.

Sunt și candidaturi independente – va fi vot secret pe buletine. De acord vot secret? Unanimitate.

Alexandra Daria Pop – supleant- consilier la Administrația Prezidențială pe comunicare publică, licență la Universitatea "Babeș-Bolyai" în Comunicare, științe politice, specializare în Olanda, în Studii europene. A lucrat la Bruxelles la Parlamentul European cu o bursă Schumann, a lucrat într-un institut de cercetare la nivel european.
Această propunere merge automat în Plen pentru validare.

Propunerea Guvernului – Răsvan Popescu – a vorbit despre bugetul mic al instituției pentru acoperirea cu inspectori, dar și despre pregătirea jurnaliștilor care fac această meserie și care viciază această oglindă a societății. Potrivit lui Popescu, sunt necesare 21 de luni pentru adaptarea legislației audiovizuale la noua Directivă europeană, inclusiv trecerea mediului online sub jurisdicția CNA. Combaterea discursului de ură, înlesniri pentru publicitate, altfel se scurge în online, unde este un mediu necontrolat,a precizat Popescu.
Un parlamentar a vorbit despre polarizarea audiovizualului în mâna câtorva firme, afirmând că și CNA a contribuit la asta. El a mai spus că acordurile de retransmisie pentru 120-140 de programe pe cablu sunt o aberație, mai ales în cazul celor din must-carry, precuzând că nu există o formă electronică de avizare. "Printr-o decizie ați impus organizarea grilei de programe pe tematici, fără să vă uitați că micii operatori au fost puși la cheltuieli mari, zeci de mii de euro", a spus el.
Derapajele din audiovizual apar în județe sau în media centrală? CNA își cere scuze când dă o amendă, de la o instituție care retrăgea licențe. Toată scena politică dezavuează limbajul suburban, a spus președintele de ședință. Dacă existau sancțiuni care să nu țină seama de moderator și de trust.
Popescu a spus că e simplu, limbajul licențios trebuie sancționat, se strâng multe reclamații, la peste 100 este celeritate, altfel se iau în ordinea în care au fost făcute. Este un element care va trebui schimbat.
Bulai – de ce ia așa mult timp pentru CNA ca să analizeze sesizările? Instituție profund disfuncțională după părerea sa.
Popescu a spus că este un membru din 11. Întârzierile sunt reale, așa este regulamentul, sunt și mai multe decât în trecut, sunt 5.000 pe ani, capacitatea de rezolvare este de maximum 50 pe săptămână. CNA gestionează și toate licențele, aspecte tehnice.
Dezvoltarea unei industrii a României este considerabilă. "În zona de sancționare nu suntem în regulă, într-adevăr", a precizare el.
Nu a fost cvorum – care persoane din actuala perioadă au lipsit? Cine a blocat acest proces? Iulian Bulai – USR.
Sunt colegi din București și provincie, statul plătește doar un drum pe lună.
Sunt mai multe sesizări decât autosesizări, a mai spus Popescu.
Reglementarea pieței de publicitate – nu sunt măsurate televiziunile locale și regionale în România, a spus un parlamentar. Nu au acces la piața de publicitate. Colegii de la UDMR spuneau că în Ungaria sunt măsurate posturile locale și regionale cu fonduri asigurate în acest sens. Primesc și o subvenție. Există un model demn de luat în seamă. Posturile locale și regionale au importanța cuvenită la nivel european. Publicitatea se împarte doar între câteva posturi. Se închid pe capete locale și regionale. Este și acesta un subiect în preocuparea CNA, vă lasă fără obiectul muncii.
Popescu a spus că modelul poate fi studiat.
Această propunere merge automat în Plen pentru validare.

Audierea Bălașa Nicolae – propus de PSD din Senat – din Buzești, Dolj, liceu la Craiova, facultate 1980 – Utilaj Greu Transport, Intreprinderea de Utilaj Greu – Craiova, în 1995 – angajat la CNA și lucrează de 24 de ani de pe vremea lui Titus Raveica, primul președinte CNA. Audiovizualul – investiție și tentație – abia apăruse faxul în România. A scris o carte despre organizarea și funcționarea mass-media în Oltenia. În CNA a fost inspector în Oltenia.
Ion Bulai – a observat că Bălașa a făcut un doctorat în 2004 în filosofie, după studii tehnice.
Bălașa a spus că a făcut Filosofia la Craiova și la doctorat la Cluj – Comunicare și înțelegere – orice act comunicațional este realizabil. Primii 4 ani la Cluj înscris și apoi s-a transferat la Timișoara. Teza de doctorat a fost susținută la Timișoara.

Audiere Monica Maria Gubernat – PSD Camera Deputaților – 42 ani, pregătește doctorat la SNSPA. Ar fi la al doilea mandat.
Aveți vreo vină?
Da, am acceptat duplicitatea unor colegi și nu am sancționat cum trebuie radiodifuzorii.

Audiere Ramona Elena Sorescu - propunere PSD Camera Deputaților - a plecat din presa locală, a lucrat doar la televiziune. Realitatea TV etc., producător executiv de știri, emisiuni politice și economice. Producător general Money Channel, director televiziune locală.

PNL Senat - Alexandru Cociș Cristea, suplean Alexandra Ioana
Cristea - psiholog 7 ani la Protecția drepturilor copilului, ca subiect și public în programele audiovizuale. Master sociologie, în prezent masterdand în Berlin în Administrație publică. Susține că sancțiunile, somațiile pot avea un impact mai bun decât amenzile financiare. Adept al sancțiunilor publice mai dese.
Bacalbașa - spune că este uimit că este elogiată încălcarea legii în numele unor chestiuni îngrijorătoare. Așa a început și Adolf Hitler. E un îndemn clar la neaplicarea legii.

Lukacsi Claudiu - titluar propus ALDE - restul de pe buletinul de vot propuși de ALDE.

Batog Cezar - titular independent Senat - finanțist, absolvent de finanțe contabilitate, în ultimii 25 de ani a lucrat în industria de media în principal - administrator cel mai mare grup de media din România, Publicis Group Media.
Coordonator proiect Corupția Ucide - cu DGA.
Ați purtat epoleți? Niciodată.
Art. 11 din legea 504/2000 - spune că CNA este numit de Parlament la propunerea mai multor instituții - Senat, Camera Deputaților, Președinte, Guvern. Dacă ați depus candidatură la birourile permanente înseamnă că cineva din grupurile parlamentare v-a asumat. Am primit o adresă prin care numele Dvs. era nominalizat de birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. Se demonstrează că legea trebuie modificată, acest articol, făcând referire în viitor că grupurile parlamentare vor face nominalizări.

Propunerile USR - Camera Deputaților - Ștefan Voinea - 15 ani de presă - la trust Gazeta de Sud, membru Asociația Patronală Editori Locali, fondator agenție de presă locală ... News. Membru al Convenției Organizațiilor Media - coautor Codul deontologic. A participat la lansarea a două radiouri comunitare nonprofit. Din 2016 consilier în Ministerul Sănătății, campanii media pentru vaccinare. Programator. A cofondat Observatorul Român de Sănătate - campanii pentru medicamente pentru tuberculoză și cancer. Proiect legislativ privind modalitatea pentru ca emisiunile pe temă medicală cu participarea experților. La CNA garant al interesului public, abordare în echilibru și echidistanță.

Întrebări - 3 întrebări - aveți cunoștințe de limba engleză?
Sub ce ministru al sănătății ați fost?
Care este valoarea indemnizației de ședință la CNA?
Vorbesc foarte bine engleză A1
Ministrul Vlad Voiculescu, ne-am despărțit în termeni amiabili.
Salariu - consultând declarațiile membrilor CNA cred că este 6.000 de lei pe lună.

Pleșoianu - în CV are legătură cu funcția pe care o doriți la CNA. Bursier Departamentul de Stat American?
Experiența din 2011 din SUA - pe dezvoltarea abilităților de coordonare proiecte nonprofit. În 2006 am fondat fundația Gazeta de Sud pentru a sprijini comunitatea.

Supleant Ștefan Ghiorhiasa - 25 de ani în mass-media, aproape 11 ani în televiziune, în București - reporter și până la producător general.
Filolog Universitatea "Alexandu Ioan Cuza" din București.

Se trece la votul pe buletine.

CDEP - 2 propuneri
SENAT - 3 propuneri.

Unde titularul nu are supleant supleantul va fi numit ulterior.
Cu Guvernul și Președintele nu se votează, merg automat în Plen.

Plenul reunit este programat pentru miercuri 14 noiembrie.


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.