Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:12.12.2018
Data ultimei ştiri: 10.12.2018 15:21:17
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar
 __Editorial____ 29.11.2018 12:48:16
ACER-DESCHIDERE / Mesajul cabliștilor: următoarea provocare în industria de comunicații este 5G
de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2017 / Adrian Neagu, președintele Asociației de Comunicații Electronice (AceR), a deschis Convenția de Comunicații Electronice la 29 noiembrie, la hotel Marriot, spunând că televizorul a fost alb-negru, color, parțial color, mono, stereo, HD, Full HD, 4K, în 2012 România a treia țară din Europa care lansa 4G, următoarea provocare fiind 5G, în 2020. „Salutul convenției este „give me five”, a spus Neagu.

A mai trecut un an, este singurul eveniment în care ne putem regrupa în aceasată formulă. În 2018, Centenarul Unirii, noi rămânem sper uniți, față de anul trecut a crescut numărul de membri. Purtăm negocieri permanente cu toți furnizorii pentru optimizarea costurilor. Neagu a amintit partenerii noi, Discovery, SES, Teleste, MX1 etc. Cel mai nou partener al ACeR este Antena Group.

Maria Manuela Catrina, secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor, a spus în deschiderea Convenției că felicită organizatorii că reușesc să păstreze un eveniment care reunește oamenii din comunicațiile viitorului. Ministerul Culturii cu ANCOM au lansat consultarea publică pentru strategia 5G, a mai spus oficialul și a invitat participanții să vină cu observații și corecții în procesul de consultare. "Alături de industria de IT ne ajutați să visăm. Unul din avantajele competitive ale României este că avem programatori vorbitori de limba engleză care au învățat privind la TV filme subtitrare și care au învățat să viseze".

Dinu Socotar, deputat la Comisia pentru Tehnologia Informațiilor a spus că este alături de foști colegi (el însuși fiind cablist în trecut), a spus printre altele că industria se consolidează dar micii operatori trebuie să își găsească locul în noul peisaj al serviciilor de comunicații. „CNA a dezavantajat micii operatori de cablu prin birocrația foarte mare pentru reînnoirea avizelor de retransmisie, a impus cheltuieli mari pentru micii operatori pentru ordonarea programelor în grilă. Aceste lucruri nu trebuie să se mai repete!”, a mai spus Socotar.

Cristina Tănase, director direcția Control și Digitalizare la CNA, a spus în deschidera Convenției că AceR formează o asociație cu membri care rezistă în mediul concurențial, CNA a acordat peste 8.000 de avize de transmisie, acum mai sunt 700 de avize. „Cadrul juridic se impune a fi actualizat într-adevăr, avem nevoie de consultarea și propunerile industriei. Din 20 decembrie CNA va avea o nouă formulă, astăzi a venit la Conveție colegul inspector Nicolae Bălașa, noul membru al CNA, care cunoaște foarte bine problemele cu care vă confruntați”, a mai spus Tănase.

Eduar Lovin, vicepreședinte ANCOM, a spus că evenimentul a devenit o tradiție, considerând că reprezentarea asociativă a actorilor din comunicațiile electronice este benefic pentru afaceri și pentru utilizatorii finali. "Generațiile tinere sunt conectate la servicii moderne de comunicații și tendința de piață este de stagnare și declin a serviciilor tradiționale, voce și sms, în favoarea serviciilor moderne din zona aplicațiilor online. Furnizorii sperăm că am sprijinit dezvoltarea rețelelor, am adoptat decizia cu tarifele maximale de acces pe proprietatea publică. În multe dintre situații tarifele vor fi zero în multe situații, fapt care va duce la reducerea costurilor de administrare și extindere, încurajăm cu adevărat investițiile pentru dezvoltarea comunicațiilor în bandă largă".

Oficalul ANCOM a mai spus că în perioada următoare urmează o nouă rundă de discuții în litigiile pe care operatorii de cablu din toată țara le-au deschis cu furnizorii de electricitate, s-a întârziat foarte mult dar aceștia au depus documentele de răspuns foarte târziu. "În prima parte a anului viitor vom ajunge la concluzii care vor fi folosite ca bază pentru tarifarea accesului la stâlpi. Va fi un început important în relaționarea cu ANRE, ANCOM, industria de comunicațiilor pentru accesul la stâlpi”.

Liviu Popa, senator, președintele comisiei pentru educație de cultură a spus printre altele că avem zone cu internet 4G dar nu există curent electric. Folosim foarte puțin tehnologia în actul de predare, sunt multe lucruri care nu ajung în sala de clasă pentru că nu au tehnologie, aparatură sau pregătire" și a invitat industria să contribuie la învățământul modern. De asemenea a invitat cabliștii să apeleze la parlamentarii din toate partidele pentru susținerea legislației favorabile dezvoltării.

Înființată în 2014, ACeR (Asociația pentru Comunicații Electronice din România) este o asociație de profil din industrie care își reprezintă membrii în raport cu partenerii de business precum și cu toate autoritățile relevante, potrivit site-ului organizației. ACeR este un liant între operatorii care activează în domeniul comunicațiilor electronice (cablu, internet, telefonie, IPTV, satelit), societățile care dețin licențe audiovizuale de radio și televiziune din România, producătorii de echipamente și soluții tehnice pentru industria de telecomunicații și organismele si autoritățile naționale, instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale din industria comunicațiilor.

Cu peste 65 de membri în doar câțiva ani de activitate, ACeR este singura organizație profesională din România care integrează majoritatea jucătorilor pieței de telecomunicații locale: Cei mai mari furnizori internaționali de conținut TV (Discovery Networks, Sony Pictures, NBC Universal, Arcadia TV etc.); Cele mai importante televiziuni naționale și locale (Antena Group); Cele mai noi platforme de OTT internaționale (Ownzones); Producători de echipamente și soluții tehnice (Teleste, Celesta, Canad Systems, Perfect Broadcast); Furnizori de servicii de infrastructură (Prime Telecom); Operatori și distribuitori de servicii de telecomunicații prin satelit (SES Astra).

Prioritatea A.C.e.R. este să reprezinte interesele membrilor săi, să le faciliteze obținerea de condiții comerciale cât mai avantajoase și să le ofere sprijinul juridic de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerile.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2018    Media Expres S.R.L.