×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 29.11.2018 14:31:46

ANUARUL MEDIA EXPRES-CABLU-TV-BILANȚ / Anuarul Media Expres 2018-2019 s-a lansat la Conveția de Comunicații Electronice



București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2018 / În România au mai rămas un număr de 188 de companii de distribuție TV prin cablu, satelit și IPTV, față de 220 anul trecut, potrivit Anuarului Media Expres 2018-2019 care a fost lansat la Convenția de Comunicații Electronice organizată de ACeR la 29 noiembrie, la București.

Cifra de afaceri în 2017 a celor 188 de firme active în prezent a fost de 2,786 miliarde de euro, față de 1,011 miliarde anul trecut, când însă Anuarul nu a socotit ORANGE și TELEKOM. Businessul de distribuție TV este estimat de editorul Anuarului Media Expres la peste un miliard de euro - fără Telekom și Orange cifra de afaceri a fost de 1,004 miliarde, în 2017.

Companiile care încă mai fac distribuție TV au avut în 2017 venituri totale de 3,49 de miliarde de euro, inclusiv activitățile de internet și telefonie fixă și mobilă. Anul trecut, Anuarul Media Expres socotea 1,2 miliarde de euro aferenți anului 2016 pe distribuția TV, cifră similară și acum.

Companiile tradiționale de cablu au avut un profit cumulat pe industrie în 2017 de 42 milioane de euro (fără Telekom și Orange de data aceasta), față de pierderea netă cumulată pe industrie de -75 de mili oane de euro, aferentă anului fiscal 2016. Cursul mediu în 2017 a fost de 4,568 de lei pentru un euro, față de 4,4908 în 2016.

Anuarul Media Expres 2018-2019 a schimbat modul de prezentare a televiziunilor din România, într-o singură listă care include toate metodele de emisie supuse obligativității de a obține în prealabil o licență audiovizuală: satelit, cablu și digital terestru. Din 234 de companii care dețin 372 de licențe TV, doar 99 au obiectul principal de activitate difuzarea programelor de televiziune, 35 au activitatea principală distribuția televiziunilor prin cablu și, pe locul al treilea, 27 de companii au producția cinematografică, video și programe de televiziune.

Anuarul nu a inclus Digi la cifra de afaceri pe industria de televiziune, deoarece compania nu a raportat în 2017 de operațiunile de cablu separat de activitatea economică generată pe licențele TV.

Cifra de afaceri totală a celor 99 de companii de televiziune a fost, potrivit Anuarului Media Expres, în 2017, de 339,5 milioane de euro, cu o balanță a contului de profit de 171,3 milioane de euro.


Anuarul Media Expres a folosit ca surse registrele de companii cu avize de retransmisie furnizate de CNA în luna octombrie 2018, lista companiilor autorizate de ANCOM și bilanțurile companiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Revista lunară Media Expres este cunoscută ca revista industriei de cablu și televiziune, este o publicație de tip business to business, cu distribuție la nivel național, independentă de grupurile de presă existente pe piaţa din România, care apare în mod constant din anul 2000. Site-ul www.mediaexpres.ro a fost lansat în 2001 şi Anuarul Media Expres apare din anul 2003.

Anuarul Media Expres este catalogul companiilor de cablu, televiziune și echipamente și servicii destinate acestor industrii. Publicația apare odată pe an și s-a lansat în mod tradițional în luna noiembrie cu prilejul Convenției de Cablu organizată de Asociația de Comunicații prin Cablu și după desființarea acesteia, cu prilejul Convenției de Comunicații Electronice organizată de ACeR. Formatul anuarului este: 170 x 245 mm, are 104 pagini și costa 50 de lei / exemplar. Anuarul este disponibil online în format electronic și s-a tipărit într-un tiraj de lansare dedicat Convenției de 300 de exemplare.
(MEDIA EXPES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL