Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:22.04.2019
Data ultimei ştiri: 19.04.2019 14:53:13
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar
 _Comunicaţii 29.11.2018 14:31:46
ANUARUL MEDIA EXPRES-CABLU-TV-BILANȚ / Anuarul Media Expres 2018-2019 s-a lansat la Conveția de Comunicații Electronice
București (MEDIA EXPRES) / 29 nov 2018 / În România au mai rămas un număr de 188 de companii de distribuție TV prin cablu, satelit și IPTV, față de 220 anul trecut, potrivit Anuarului Media Expres 2018-2019 care a fost lansat la Convenția de Comunicații Electronice organizată de ACeR la 29 noiembrie, la București.

Cifra de afaceri în 2017 a celor 188 de firme active în prezent a fost de 2,786 miliarde de euro, față de 1,011 miliarde anul trecut, când însă Anuarul nu a socotit ORANGE și TELEKOM. Businessul de distribuție TV este estimat de editorul Anuarului Media Expres la peste un miliard de euro - fără Telekom și Orange cifra de afaceri a fost de 1,004 miliarde, în 2017.

Companiile care încă mai fac distribuție TV au avut în 2017 venituri totale de 3,49 de miliarde de euro, inclusiv activitățile de internet și telefonie fixă și mobilă. Anul trecut, Anuarul Media Expres socotea 1,2 miliarde de euro aferenți anului 2016 pe distribuția TV, cifră similară și acum.

Companiile tradiționale de cablu au avut un profit cumulat pe industrie în 2017 de 42 milioane de euro (fără Telekom și Orange de data aceasta), față de pierderea netă cumulată pe industrie de -75 de mili oane de euro, aferentă anului fiscal 2016. Cursul mediu în 2017 a fost de 4,568 de lei pentru un euro, față de 4,4908 în 2016.

Anuarul Media Expres 2018-2019 a schimbat modul de prezentare a televiziunilor din România, într-o singură listă care include toate metodele de emisie supuse obligativității de a obține în prealabil o licență audiovizuală: satelit, cablu și digital terestru. Din 234 de companii care dețin 372 de licențe TV, doar 99 au obiectul principal de activitate difuzarea programelor de televiziune, 35 au activitatea principală distribuția televiziunilor prin cablu și, pe locul al treilea, 27 de companii au producția cinematografică, video și programe de televiziune.

Anuarul nu a inclus Digi la cifra de afaceri pe industria de televiziune, deoarece compania nu a raportat în 2017 de operațiunile de cablu separat de activitatea economică generată pe licențele TV.

Cifra de afaceri totală a celor 99 de companii de televiziune a fost, potrivit Anuarului Media Expres, în 2017, de 339,5 milioane de euro, cu o balanță a contului de profit de 171,3 milioane de euro.


Anuarul Media Expres a folosit ca surse registrele de companii cu avize de retransmisie furnizate de CNA în luna octombrie 2018, lista companiilor autorizate de ANCOM și bilanțurile companiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Revista lunară Media Expres este cunoscută ca revista industriei de cablu și televiziune, este o publicație de tip business to business, cu distribuție la nivel național, independentă de grupurile de presă existente pe piaţa din România, care apare în mod constant din anul 2000. Site-ul www.mediaexpres.ro a fost lansat în 2001 şi Anuarul Media Expres apare din anul 2003.

Anuarul Media Expres este catalogul companiilor de cablu, televiziune și echipamente și servicii destinate acestor industrii. Publicația apare odată pe an și s-a lansat în mod tradițional în luna noiembrie cu prilejul Convenției de Cablu organizată de Asociația de Comunicații prin Cablu și după desființarea acesteia, cu prilejul Convenției de Comunicații Electronice organizată de ACeR. Formatul anuarului este: 170 x 245 mm, are 104 pagini și costa 50 de lei / exemplar. Anuarul este disponibil online în format electronic și s-a tipărit într-un tiraj de lansare dedicat Convenției de 300 de exemplare.
(MEDIA EXPES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.