×

Cinema -- Data și ora publicării: 06.12.2018 16:34:42

FILM EVREIESC-FESTIVAL / A 8-a ediție a Festivalului de Film Evreiesc are loc între 13-16 decembrie la București



București (MEDIA EXPRES) / 6 dec 2018 / A 8-a ediție a Festivalului de Film Evreiesc revine la București în 13-16 decembrie, fiind deschis de „Ben Gurion Epilogue” (2016, Israel; 61’), în prezența regizorului Yariv Mozer, la Studioul “Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, potrivit unui comunicat difuzat de agenția MSL The Practice.

Absolvent cu distincții al Universității de Film și Televiziune din Tel-Aviv, filmele lui Yariv Mozer au fost prezentate și premiate în cadrul celor mai mari festivaluri de film din lume.

Festivalul se deschide pe 13 decembrie, în Studioul ”Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, cu inaugurarea expoziției “Fusion Israel 70” a pictorului Daniel Zlota, spectacolul Formației de Dansuri Israeliene „HORA”și de un recital al formației „Bucharest Klezmer Band”.

În seara de 14 decembrie, la Cinemateca UNION, sunt programate proiecțiile: „A Dispatch from Reuters” (1940, SUA; 90’), avându-l în rolul principal pe actorul de origine română Edward G. Robinson, la aniversarea a 125 de ani de la nașterea acestuia; „The Museum” (2017, Israel; 74’), în regia lui Ran Tal, regizor independent laureat al Premiului Ophir, în cadrul Jerusalem Film Festival Volgin Award, ale cărui documentare redau cu mare acuratețe realitatea israeliană printr-o perspectivă social-istorică. În data de 14 decembrie, regizorul Ran Tal va fi prezent la proiecția filmului din cadrul Festivalului de Film Evreiesc din București; și „Laces” (2018, Israel; 98’), în regia lui Jacob Goldwasser. România este prima țară în care filmul va fi prezentat în afara Israelului.
La 15 decembrie Festivalul de Film Evreiesc continuă la Cinemateca UNION, cu prezentarea filmelor „A Language Fading, A Fading Cuisine” (2017, Turcia; 60’)și „Back to Berlin” (2018, Marea Britanie; 79’). La finalul peliculei„Back to Berlin”, publicul va avea ocazia de a-l cunoaște pe Maximilian Marco Katz, unul dintre protagoniștii filmului, într-o sesiune inedită de Q&A.
La 16 decembrie, Festivalul de Film Evreiesc București se încheie la Cinemateca EFORIE, cu o seară de gală, prezentată cu sprijinul Ambasadei Canadei, ce se deschide cu spectacolul ansamblului de dansuri israeliene ”HORA”, urmată de proiecția filmului„CHEWDAISM: A Taste of Jewish Montreal” (2018, Canada; 61’), regizat de Jamie Elman și Eli Batalion.

Cei doi regizori ale căror traiectorii profesionale se împletesc într-o evoluție impresionantă, constituie duetul creativ YidLife Crisis, sub umbrela căruia au câștigat în 2017 premiul IAWTV pentru cel mai bun web-serial ce tratează teme evreiești, au fost nominalizați la 4 Canadian Screen Awards (Premiile Oscar și Emmy Canadiene, combinate), și au fost selectați de două ori în cadrul prestigiosului ghid Slingshot Guide for Most Innovative Jewish Organizations.

Festivalului de Film Evreiesc (Bucharest Jewish Film Festivalul)se înscrie într-o reţea care include peste 160 de evenimente organizate în întreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival. Ediția de anul acesta a Festivalului este susținută de Ambasada Israelului la București și Ambasada Canadei la București.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL