Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.08.2019
Data ultimei ştiri: 16.08.2019 17:32:11
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 Cinema 06.12.2018 16:34:42
FILM EVREIESC-FESTIVAL / A 8-a ediție a Festivalului de Film Evreiesc are loc între 13-16 decembrie la București
București (MEDIA EXPRES) / 6 dec 2018 / A 8-a ediție a Festivalului de Film Evreiesc revine la București în 13-16 decembrie, fiind deschis de „Ben Gurion Epilogue” (2016, Israel; 61’), în prezența regizorului Yariv Mozer, la Studioul “Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, potrivit unui comunicat difuzat de agenția MSL The Practice.

Absolvent cu distincții al Universității de Film și Televiziune din Tel-Aviv, filmele lui Yariv Mozer au fost prezentate și premiate în cadrul celor mai mari festivaluri de film din lume.

Festivalul se deschide pe 13 decembrie, în Studioul ”Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, cu inaugurarea expoziției “Fusion Israel 70” a pictorului Daniel Zlota, spectacolul Formației de Dansuri Israeliene „HORA”și de un recital al formației „Bucharest Klezmer Band”.

În seara de 14 decembrie, la Cinemateca UNION, sunt programate proiecțiile: „A Dispatch from Reuters” (1940, SUA; 90’), avându-l în rolul principal pe actorul de origine română Edward G. Robinson, la aniversarea a 125 de ani de la nașterea acestuia; „The Museum” (2017, Israel; 74’), în regia lui Ran Tal, regizor independent laureat al Premiului Ophir, în cadrul Jerusalem Film Festival Volgin Award, ale cărui documentare redau cu mare acuratețe realitatea israeliană printr-o perspectivă social-istorică. În data de 14 decembrie, regizorul Ran Tal va fi prezent la proiecția filmului din cadrul Festivalului de Film Evreiesc din București; și „Laces” (2018, Israel; 98’), în regia lui Jacob Goldwasser. România este prima țară în care filmul va fi prezentat în afara Israelului.
La 15 decembrie Festivalul de Film Evreiesc continuă la Cinemateca UNION, cu prezentarea filmelor „A Language Fading, A Fading Cuisine” (2017, Turcia; 60’)și „Back to Berlin” (2018, Marea Britanie; 79’). La finalul peliculei„Back to Berlin”, publicul va avea ocazia de a-l cunoaște pe Maximilian Marco Katz, unul dintre protagoniștii filmului, într-o sesiune inedită de Q&A.
La 16 decembrie, Festivalul de Film Evreiesc București se încheie la Cinemateca EFORIE, cu o seară de gală, prezentată cu sprijinul Ambasadei Canadei, ce se deschide cu spectacolul ansamblului de dansuri israeliene ”HORA”, urmată de proiecția filmului„CHEWDAISM: A Taste of Jewish Montreal” (2018, Canada; 61’), regizat de Jamie Elman și Eli Batalion.

Cei doi regizori ale căror traiectorii profesionale se împletesc într-o evoluție impresionantă, constituie duetul creativ YidLife Crisis, sub umbrela căruia au câștigat în 2017 premiul IAWTV pentru cel mai bun web-serial ce tratează teme evreiești, au fost nominalizați la 4 Canadian Screen Awards (Premiile Oscar și Emmy Canadiene, combinate), și au fost selectați de două ori în cadrul prestigiosului ghid Slingshot Guide for Most Innovative Jewish Organizations.

Festivalului de Film Evreiesc (Bucharest Jewish Film Festivalul)se înscrie într-o reţea care include peste 160 de evenimente organizate în întreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival. Ediția de anul acesta a Festivalului este susținută de Ambasada Israelului la București și Ambasada Canadei la București.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here
MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.