Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Editorial____ 12.12.2018 15:58:13
CE-UPC-VODAFONE-INVESTIGAȚIE / Comisia Europeană analizează în profunzime tranzacția dintre UPC și Vodafone dar nu vede nicio problemă în România și Ungaria
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 12 dec 2018 / Comisia Europeană nu consideră că sunt probleme în cazul preluării rețelelor de cablu UPC din România și Ungaria de către Vodafone, dar investighează tranzacția dintre cele două companii în cazul Germaniei și în Cehia, unde preluarea ar putea să reducă competiția, potrivit unui articol publicat de BroadbandTVNews.

Comisia Europeană a declanșat o investigație în profunzime privind tranzacția dintre UPC și Vodafone anunțată în mai 2018. Niciun oficial sau reprezentant al celor două companii nu a comentat până în prezent public dacă o eventuală opoziție a autorităților legată de cele două țări din vestul și centrul Europei va afecta întregul pachet, deci inclusiv preluarea rețelelor de cablu din România și Ungaria.

“Este important ca toți consumatorii din Uniunea Europeană să aibă acces la servicii de telefonie și TV ieftine și de calitate”, a spus comisarul pentru concurență Margrethe Vestager. Aceasta a adăugat că investigația în profunzime are ca scop să confirme faptul că tranzacția nu va duce la creșterea prețurilor, mai puține opțiuni și reducerea inovației în telecomunicații și televiziune.

În Germania, Vodafone și Liberty Global operează rețele de cablu coaxial care nu se suprapun, acoperind diferite regiuni. În Cehia, Ungaria și România, Vodafone este în principal activ ca operator de telefonie și internet mobile, în vreme ce Liberty Global este concentrat pe rețele fixe de telecomunicații.

În Germania, Comisia se arată îngrijorată de faptul că tranzacția ar elimina competiția între cele două companii în rețelele fixe și de televiziune, ar reduce numărul jucătorilor și ar limita motivația entității rezultante în a intra în competiție efectiv cu operatorii rămași, atât în zonele în care în prezent își desfășoară activitatea Liberty Global prin compania sa din Germania Unitymedia, cât și în întreaga țară. Tranzacția ar putea de asemenea să elimine competiția dintre cele două companii în termenii investițiilor în rețelele de nouă generație și va duce la creșterea substanțială a puterii de negociere a entității rezultate în raport cu operatorii de televiziune.

În Cehia, tranzacția ar putea duce la închiderea unor rivali din piața locală de telecomunicații, susține Comisia Europeană. Autoritatea nu a identificat niciun fel de motive de îngrijorare în ce privește competiția în legătură cu tranzacțiile din Ungaria și România.

Potrivit sursei citate, tranzacția a fost notificată Comisiei în 19 octombrie 2018. Oficiul German Federal Antitrust a cerut un raport asupra cazului autorității germane pentru competiție la 7 noiembrie 2018. Comisia are 90 de zile lucrătoare, până la 2 mai 2019 să ia o decizie.

Tranzacția a stârnit o opoziție puternică în industria de telecomunicații din Germania, unde Deutsche Telekom și Tele Columbus au cerut blocarea acesteia pentru impactul negativ asupra concurenței. Asociația cabliștilor FRK a cerut condiționarea tranzacției de exemplu de deschiderea rețelei entității rezultate către terți sub forma unui acces liber (open access).

Liberty Global se așteaptă însă în continuare ca tranzacția să fie aprobată de Comisie la jumătatea anului 2019, CEO-ul companiei Mike Fries declarând că se aștepta la o a doua fază a investigației având în vedere mărimea și implicațiile tranzacției, a spus că va coopera cu Comisia și se așteaptă în continuare că aprobarea va fi primită la jumătatea anului viitor.

Deutsche Telekom a salutat investigația extinsă. Pe de altă parte, un reprezentant Telefónica Deutschland a spus că speră ca Vodafone să facă toate eforturile posibile pentru a contracara efectele negative în cursul procedurilor care vor urma.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.