×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 20.12.2018 11:51:52

Ședinţa CNA de joi, 20 decembrie 2018, orele 11.00



/ În curs de actualizare / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea tuturor membrilor CNA Radu Călin Cristea, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Bălașa Nicolae, Ramona Elena Sorescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Cristea Alexandru Kocsis, Cristina Ancuța Pocora și Dorina Rusu.

La începutul ședinței, fără participarea Cristinei Pocora (aflată în concediu de maternitate timp de 40 de zile, dar prezentă în sală în ședința publică) a fost aleasă ca vicepreședinte CNA Monica Gubernat. Această parte a ședinței a fost secretă.

Răsvan Popescu a spus că în concediu Cristina Pocora poate participa la ședințele CNA dar nu poate să voteze. Aceasta a declarat că va participa la ședințe pentru a se acomoda cu activitatea instituției.

I. Alegerea Vicepreședintelui interimar al C.N.A.

II. Adresa nr.10592/06.12.2018 de la Administrația Prezidențială – referitoare la campania de interes public România Educată – solicită emiterea de către CNA a unei Recomandări către posturile de radio și televiziune naționale și locale privind difuzarea acestei campanii
Amânat până la venirea reprezentanților în fața CNA.
Se audiază la ora 13.10. Clipul prezintă proiectul și importanța educației. Cu personalități, nu se individualizează ca proiect pe plan politic.
Un proiect prezidențial cât o întreagă țară.
Gubernat a spus că este prea lung, este o poezie. Ce caută pașaportul acolo? Ca să nu cred că face campanie trebuie să dispară "proiect al președintelui". La primărie cu donarea de sânge unii colegi au refuzat să voteze.
Este individualizată instituția prezidențială nu Claus Iohannis. Ținta 2030 este peste orizontul oricărui președinte, a răspuns reprezentanta Președinției.
Clipul a fost gândit ca un teaser pentru a stârni curiozitatea oamenilor de rând. Pe final se lasă un loc unde oamenii pot intra pentru a vedea despre ce este vorba. Punte educațională pentru cei cărora le plasă de educație. Consultarea publică a început la 5 decembrie, este urgent.
Tufeanu a spus că nu vrea să poarte discuții care să pară politice. De aceea am întrebat dacă este urgent pentru că sugestiile de corecturi să aibă timp.
Cristea a spus că nu vede culori politice. Are un mesaj puțin elitist, apar Mihai Șora, Oana Pelea, Rebengiuc...
Apare și Andreea Răducan și un băiețel. Asocierea educației cu reprere autentice, este un subiect care ar trebui să se bazeze pe valori.
Koksis a spus la prima luare de cuvânt că susține orice campanie care susține interesul public. Dacă e o cauză bună și putem să creștem awarness-ul în societate ar trebui să ne gândim care este misiunea CNA să servească interesul publicului.
Dorina Rusu - a spus că e de acord cu colegul său. Care? că a vorbit și Gabi... a râs Gubernat. Mi se pare că acești oameni din clip au fost aleși pentru că sunt niște modele.
Borsos a spus că este un clip despre trecut și nu unul despre viitor. Este de acord cu ideea de educație. Nu văd cum ar putea deveni viral în spațiul virtual. A spus că fiul său nu ar înțelege. Sunt de partea acestui proiect, nu cred că este politic. Tonul clipului este pesimist și întunecat. Cum vorbești de educație cu un astfel de ton vizual.
Gubernat a spus că CNA nu a aprobat clipuri mai lungi de 30 de secunde.
Kocsis a intervenit spunând că lungimea nu este relevantă mai ales că CNA emite o recomandare. Părinții și nu copiii trebuie consultați. Ținta nu este copilul, ci părinții și profesioniștii în domeniu.
Tufeanu a întrebat dacă se poate scurta.
Nu știu.
Gubernat a spus că CNA nu poate ridica un link YouTube pentru televiziuni. Care e perioada?
Durata o perioadă de trei luni ar fi adecvată, atât durează și consultarea publică. La radio transmitem mesajul audio din video.
Popescu a întrebat dacă există îndemn pe voce în ideea consultării? Susține Platforma România Educată este îndemnul.

După audiere.
Gubernat a spus că nu putem să nu păstrăm cutuma.
Tufeanu a spus că la ultima chestiune similară s-a râs în sală, mizerii politice nu trebuie să fie în centru. Sunt încurcat, nu are 30 de secunde, mesajul este extrem de negativ, și vocea și sunetul și starea este dată de cheia de lumină. Filmul Seven este extrem de dur care îți induce o stare din start. Spotul ar fi trebuit să fie altfel. De ce nu întreabă? Aș vrea să votez da, dar i-aș nedreptăți pe cei care le-am spus că trebuie să fie așa. Este semnat personal la sfârșit, și ISU trece ISU, nu Arafat. Sunt niște mici corecții pe care aș vrea să le fi făcut.
Gubernat a propus solicitare ca varianta de 50 de secunde - să fie redusă la 30 de secunde. Varianta radio nu poate fi votată până nu auzim.
Kocsis a intervenit că dacă cutuma nu e lege nu le putem cere.
Tufeanu a spus că putem vota TVR și restul. Pentru că la privați este pe bani. Satelitul este pe secundă, de la 1 la 16 euro depinde ce pachete ai, a mai spus Tufeanu.
Bălașa a spus că reducerea l-ar face mai persuasiv.
Dorina Rusu a spus că 30 de secunde - multe spoturi au fost mai lungi. Ceea ce votează CNA este o recomandare, nimeni nu este obligat să difuzeze. Trebuie să facem o diferențiere între TVR și celealte televiziuni.
Kocsis a spus că dacă mesajul este de interes public referitor la educație. Preocupare că ar putea fi interpretat politic. Dacă este mesaj de interes public și votăm nu cu diverse argumente - prea lung, prea întunecat etc - atunci chiar se va da o interpretare politică a acestui vot. Să evităm să fim incluși în discuții politice.
Din mesaj nu reiese că e de interes public, a spus Gubernat.
Tufeanu a spus că mesajul sau campania România Educată nu ai cum să fii împotrivă. Cum e transmis mesajul - cred că e prea lung, este foarte pesimist, este foarte elitist. Momentul când se va difuza va fi în spațiile publicitate-promo, care sunt extrem de alerte ca să atragă și intră această iiiii. Este extrem de util să fim educați, dar cum o arunci în piață? Propunerea este să votăm separat TVR dar să votăm cu amendamente, cu recomandări?
Gubernat a spus că putem vota în alb ca o dovadă de bunăvoință dacă reduc spotul la 30 de secunde. Și trebuie să vină și varianta radio repede.
Popescu a spus pentru TVR - VOT - Cristea împotrivă, ceilalți pentru.
Pentru comercial varianta de 30 de secunde a propus Gubernat.
Rusu a spus că trebuie votată cererea lor.
Gubernat a remarcat că au solicitat doar TVR. A amenințat că își va retrage votul dacă se modifică ideea de defalcat.
Pe comercial 50 de secunde nu sunt de acord.
VOT - Rusu, Kocsis, Popescu varianta de 50 secunde pentru comerciale.
VOT - 30 sec pentru comerciale - recomandare - când va fi textul gata la radio - Rusu împotrivă, restul pentru.
Varianta de 30 de secunde trimiteți pe e-mail acordurile, ca să semnez, a spus Gubernat, deoarece ea va semna deciziile.

III. Adresa nr.10350/1/14.12.2018 de la Ministerul Finanțelor Publice – solicită prelungirea temenului Recomandarii C.N.A. privind promovarea pe SRTV a campaniei referitoare la promovarea titlurilor de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția Centenar – campanie ce se va derula pana pe data de 21 decembrie 2018.
Aprobat în unanimitate (fără Pocora).

IV. Solicitări prelungiri valabilitate licențe audiovizuale – S.C. VIDEOMARKET SRL Bucureşti pentru Tanănana din Huşi şi Medgidia cu modificare licenţe (acţionariat şi structură program Bucureşti)
Punct audiat după V.
Expiră 28 decembrie, nu a respectat termenul la Huși, retransmisie integrală București. Crește de la 10 la 44 producția proprie, informare de la 5,8 la 5,5, educativ scade la 0,6, crește cultural de la 0,7 la 1,95.
Actționarul minoritar Romcreativ Consulting cedeaza procentul de 15% pe care al avea către CKHI Consulting din Insulele Virgine. Ultima modificare a acționariatulului de 85% a fost făcut în 2016 fără acordul prealabil al CNA.

Reprezentantul a spus că nu se schimbă nimic, diferențele apar din reinterpretarea unor emisiuni ca fiind producție proprie.
Se amână votul pentru modificarea procentelor.
Se trece la Proton TV.
VOT prelungire -
VOT modificare licență București procente și acționariatul minoritar -
În bloc - unanimitate - fără Herjeu și Pocora.
Pentru depășirea termenului în depunerea modificării - somație - unanimitate.

V. Solicitare licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice – S.C. QUB TV SRL Timişoara pentru QUB TV din Timişoara.
A doua susținere în fața CNA, nu a fost aprobată în septembrie 2018.
Televiziunea va fi regională, cu știri locale și regionale.
Distribuție - prin UPC, în rest discuții.
După audiere Herjeu a spus că sunt doar bune intenții, se supraaglomerează piața cu regionale care nu dau nimic, Timișoara nu are o televiziune locală serioasă. Doar vor mai mulți bani din publicitate.
Vot - Herjeu împotrivă, Pocora nu a votat, restul pentru.
După acest punct se audiază punctul anterior, Videomarket.

VI. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. PROTON PRODUCTION SRL Ploieşti pentru Ploieşti TV - acord modificare acţionariat
Zafiriadis - cedează către Ștefănucă Mircea, actualii acționari se mută în Franța.
Era difuzat în Prahova prin UPC.
Vot amânare pentru ca Ștefănucă Mircea să vină în fața CNA - Unanimitate.

2. S.C. ALFA OMEGA TV PRODUCTION SRL Timişoara pentru Alfa Omega TV şi Alfa Omega TV Internaţional din Timişoara - modificarea structurii serviciilor de programe
Format tematic educație creștină, schimbă procentele.
Reprezentanta televiziunilor a spus că modificările nu sunt majore, sunt orare. Am avut talk show la ora 9, spațiul de filme urcă mai devreme. Din grila de program veche am scos videotextul.
Nu mai este cvorum, se audiază în continuare.
VOT - unanimitate fără Herjeu și Pocora.

3. S.C. AVE CONCRETE MEDIA SRL C-lung Muscel pentru Super TV din Câmpulung - modificare zonă de difuzare şi structură serviciu de programe
Zona de difuzare regională - argeș sibiu brașov db teleorman olt ... RCS UPC Netergy etc. difuzare.
Se modifică 37 la 29 producție proprie.
Marius Mândrescu, acționar și director a spus că după un an de la primirea licenței este o provocare, sunt funcționale dar nu sunt autorizate. Fac emisiuni locale din orașe. Am făcut peste 20 de transmisiuni live de la concerte inclusiv din județe, suntem și în rețele dinafara județului și pe internațional. La Curtea de Argeș Pitești avem parteneriate cu ziare locale. Dăm drumul la Sibiu la teste până la sfârșitul anului.
VOT - Tufeanu împotrivă, ceilalți pentru. Herjeu lipsește din sală, fără Pocora care a părăsit ședința.

4. S.C. PRO TV SRL pentru Pro Cinema - modificare structură serviciu de programe
Nu poate veni reprezentantul. Renunță la producția proprie pentru ProCinema.
Vom avea două Pro TV-uri a spus Dorina Rusu.
Gubernat și Rusu au cerut amânarea pentru a fi audiați, este o schimbare importantă.
Membrii CNA au fost de acord cu amânarea.
Potrivit notei CNA, se renunță la difuzarea programului Cine A.M. în intervalul orar 02 :30-06 :00 (ecran partajat în 3 părți : 1-spoturi de autopromovare ; 2- vremea, curs valutar și programlele radiodifuzorului ; 3- știri și sportecranul având bandă defilantă ce conține informații meteo din Europa și România).

5. S.C. ETNO FOLCLOR MEDIA SRL pentru Etno TV - modificare acţionariat societate
Acord prealabil în 26 iulie 2018, acum modifică licența pentru Etno TV, Honorius Prigoană renunță și preia Silvius Prigoană.
VOT - unanimitate, fără Herjeu și Pocora.

6. S.C. SIGHET MEDIA TRUST SRL Sighetu Marmaţiei pentru Sighet FM – modificare acţionariat şi sediu social
Mutat în Piața 1 decembrie 1989, Sanislo Paul cedează către Claudia Daniela, cu acord din octombrie 2018.
VOT unanimitate la sediu social.
Tufeanu împotrivă la modificarea de acționariat. Pentru că consider că licențele sunt acordate prin concurs.

7. S.C. TERRA RADIO SRL Piatra Neamţ – modificare acţionariat
Acord din 15 mai 2018, Jehac Silvia cedează 100% către Mihai Valentina - directoarea postului de radio de 15 ani.
VOT - unanimitate fără Herjeu și Pocora. Tufeanu a votat pentru motivând că e o excepție.

8. S.C. PATRYON INVEST SRL Sângeorz-Băi – acord modificare acţionariat
Solicită Șone Ioan cedează 33,3% către Galin Zamfir, motivație pentru dezvoltarea activității, aport de capital.
VOT - unanimitate fără Herjeu și Pocora.

9. S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL Cluj Napoca pentru Looksport şi Lookplus – modificare sediu social şi format difuzare
Difuzează în SD și HD, trec în licență și HD.
VOT - unanimitate.
La sediu social s-a constatat mutarea sediului în str. Cetății 39 fără notificarea CNA.
VOT - somație. Profit nu s-a mutat, s-a întrebat noua membră CNA Elena Sorescu, preluată de Gubernat - vot unanimitate fără Herjeu și Pocora. Se aprobă modificarea sediului social pentru Profit.ro - au cerut-o - vot unanimitate fără Herjeu și Pocora.

VII. Retrageri licențe audiovizuale (BIT, OLISAT TV, Sport Total FM) şi adresa nr. 8579/12.12.2018 de la S.C Global Media Expert SRL Bucureşti.
Trei la cerere, și Global ca urmare a neînceperii difuzării la termen.
VOT la cerere - unanimitate fără Herjeu și Pocora.
VOT art 57 - unanimitate fără Herjeu și Pocora.
Se audiază solicitarea de la Președinție.

VIII. Retrageri avize de retransmisie.
2 retrageri ca urmare a deciziei președinte ANCOM - 1. SC ACTIV TV SRL, TĂTĂRUŞI (CUI 15474002)
Informare Serviciul Inspecţie, înregistrată cu nr. SI-E 561/01.10.2018
- A1182/30.10.2003 (HEAD-END: TĂTĂRUŞI, Judeţul IAŞI)
2. SC ELECTROTECH IND SRL, ŞIREŢEL (CUI 17260242)
Informare Serviciul Inspecţie, înregistrată cu nr. SI-E 562/01.10.2018
- A4900/05.07.2005 (HEAD-END: ŞIREŢEL, Judeţul IAŞI)

11 solicitări retragere la cerere -
Decizia CNA nr. 72/2012 – art. 7

lit. c) – Avizul de retransmisie se retrage – la cererea titularului


1. SC PALSAT-SERV SRL, TUŞNAD (CUI 29143220)
Solicitare nr. f.n./26.09.2018, înregistrată la CNA cu nr. 8933/26.09.2018
- A7591/30.10.2012, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: TUŞNAD, Judeţul HARGHITA)

2. SC LIDAS PROD SRL, ZIMNICEA (CUI 380449)
Solicitare nr. 378/27.09.2018, înregistrată la CNA cu nr. 8989/27.09.2018
- A7582/02.10.2012, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: TURNU MĂGURELE, Judeţul TELEORMAN)

3. SC ELY COM SRL, GLODENI (CUI 895305)
Solicitare nr. 121/27.09.2018, înregistrată la CNA cu nr. 8976/27.09.2018
- A7931/26.02.2015, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: MOROENI, Judeţul DÂMBOVIŢA)

4. SC MONDO-BYTE SRL, MOŢCA (CUI 16831189)
Solicitare nr. 175/02.10.2018, înregistrată la CNA cu nr. 9095/02.10.2018
- A7447/31.01.2012, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: UIDEŞTI, Judeţul SUCEAVA)

5. SC TELSTAR SRL, RÂMNICU VÂLCEA (CUI 8303522)
Solicitare nr. f.n./05.10.2018, înregistrată la CNA cu nr. 9235/08.10.2018
- A0568/24.04.2003, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: CUCA, Judeţul ARGEŞ)

6. SC EXPERTNET SRL, OLTENITA (CUI 17684752)
Solicitare nr. f.n./22.10.2018, înregistrată la CNA cu nr. 9556/23.10.2018
- A8156/20.07.2017, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: DOROBANŢU, Judeţul CĂLĂRAŞI)

7. SC UPC ROMANIA SA, BUCUREŞTI (CUI 12288994)
Solicitare nr. 6336/08.10.2018, înregistrată la CNA cu nr. 9449/17.10.2018
- A7379/06.09.2011, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: ARAD, Judeţul ARAD)
- A7380/06.09.2011, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: ORADEA, Judeţul BIHOR)
- A7381/06.09.2011, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: SIBIU, Judeţul SIBIU)
- A0757/25.06.2003, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: SÂNNICOLAU MARE, Judeţul TIMIŞ

8. SC FAN TV SRL, CÂRLIBABA (CUI 15041866)
Solicitare nr. 163./31.10.2018, înregistrată la CNA cu nr. 9842/02.11.2018
- A2541/15.04.2004, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: CÂRLIBABA, Judeţul SUCEAVA)

9. SC DIGITAL CABLE SYSTEMS SA, BUCUREŞTI (CUI 17307027)
Solicitare nr. 1465/28.11.2018, înregistrată la CNA cu nr. 10403/28.11.2018
- A8102/04.08.2016, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: IANCA, Judeţul OLT)

10. UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, CRAIOVA (CUI 4553380)
Solicitare nr. 9962/06.12.2018, înregistrată la CNA cu nr. 10708/11.12.2018
- A8137/28.03.2017, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: CRAIOVA, Judeţul DOLJ)

11. SC TELE CABLU SRL, DULCEA (CUI 13679133)
Solicitare nr. f.n./04.12.2018, înregistrată la CNA cu nr. 10816/13.12.2018
- A0360/15.04.2003, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: REGHIN, Judeţul MUREŞ)
- A3616/30.09.2004, cu modificarile ulterioare (HEAD-END: DELENI, Judeţul MUREŞ)

VOT - unanimitate fără Herjeu, Pocora.

IX. Decizii de autorizare
Se audiază Vocea Speranței, sunt mai multe solicitări de măriri de putere.
Arad Unanimitate
Bistrita Unanimitate
Bistrita - Unanimitate
Brașov - Jazz Radio - JazzFM - unanimitate.
Tr. Severin - Lumina - unanimitate
Gheorghieni - Fan Fm - de la 50 la 300 W și renunțare la studio gheorghieni - Unanimitate.
Gura Humorului - Unanimitate
Lugoj Nova FM - unanimitate
Oradea - Maria Radio - Unanimitate (satelit)
Petroșani Capital FM - depășire termen cu 1 an depunere tehnică - cu somație
Satu Mare Maria Radio - unanimitate cu somație
Jazz FM - unanimitate
Maria Radio Tășnad - cu depășire termen - unanimitate cu somație
Maria Radio la Oradea cu mărire de putere și depășire termen cu 1 lună - unanimitate cu somație

Vocea Evangheliei București de la 2 la 3 Kw. Ce efect are? a întrebat Popescu. Reprezentantul a spus că existau buzunare din oraș în care nu se auzea deloc.
Ne-am mutat și acum sunt niște mici buzunare unde nu se aude.
VOT - 4 voturi pentru, Cristea, Kocsis, Rusu, Cristea.

Reprezentantu radioului în partaj a spus că nouă ne-ați aprobat pe aceeași locație și pe aceeași antenă.
Tufeanu a spus că este o interveniție în timpul votului.
Guberat a spus sper că nu o să îmi pară rău că am votat pentru, o să declanșăm controale.

Dacă s-a aprobat Vocea Speranței ne puneți în dificultate, a spus reprezentantul Vocea Evangheliei.

Popescu a declarat ședința închisă și a spus că următoarea ședință va fi convocată de Monica Gubernat.
X. Diverse.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL