Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.07.2019
Data ultimei ştiri: 17.07.2019 16:55:09
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTTCăutare avansatăGlosar

 __Editorial____ 21.12.2018 14:47:29
INTERLAN-TVX-BILANȚ / InterLAN încheie anul cu un număr mai mare de membri și lansarea platformei de distribuție pentru televiziuni TVX
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 21 dec 2018 / Asociația InterLAN este pe punctul de a închide anul 2018 cu 11 membri noi, după ce a lansat accesul la preluarea streamurilor TV Românești din platforma TVX și a introdus capacități gratuite mărite pentru membrii asociației. În ce privește serviciile comerciale derulate prin Interlan Internet Exchange SRL, acestea au primit în 2018 upgrade-uri de capacități, numărul de parteneri a crescut și compania a devenit registrar pentru domeniile .ro.

Cei 11 membri noi în Asociație sunt: Allnet Telecom, Comunicații Starnet Media, Conect Intercom, EFX Invest, Fidelnet, Impuls Conect, Media Sud, Metropolitan Interlink, Speednetwork, Teleplus și Top Telecom, numărul total ridicându-se la sfârșitul lunii decembrie la 35, în vreme ce compania deținută de Asociație a înregistrat un total de 93 operatori conectați în platforma de Internet Exchange.

Începând cu luna martie 2018, InterLAN ofertă gratuit 1Gbps pentru fiecare membru conectat in POP-urile naționale iar pentru membrii din București alocă gratuit o capacitate de până la 10 Gbps.

Cea mai interesantă propunere InterLAN de anul acesta a fost însă platforma TVX, cu televiziunea Travel Mix ultima intrată în lista disponibilă pentru distribuția către cabliști, în format IP multicast MPEG4.

În luna decembrie, TV Exchange includea 36 de televiziuni dintre care 12 în format HD: Antena 1 , Antena 1 HD. Antena 3, Antena 3 HD, Antena Stars, Antena Stars HD, Arcadia World HD, Bollywood TV, Bollywood TV HD, Bollywood Classic TV, Bollywood Film TV, București TV, București TV HD, Cinethronix, Columna TV, Happy Channel, Est TV, Happy Channel HD, Kiss TV, Magic TV, Magic TV HD, MDI TV, Mooz Dance TV, Mooz Dance TV HD, Orizont TV, Rock TV, Romania TV, Rock TV HD, Telestar 1 TV, Tradiții TV, Travel Mix TV, Travel Mix TV HD, TV Sud Est, Valea Prahovei TV, ZU TV și ZU TV HD.

Platforma TVX a devenit relevantă în 2018, după ce Antena TV Group a devenit partener de trafic în InterLAN Internet Exchange, conținutul media din aplicația Antena Play devenind astfel mai accesibil pentru operatorii conectați în platformă și mărind viteza de încărcare a conținutului media pentru utilizatori.

În februarie 2018 TVX se lansa cu 30 de televiziuni, la care s-au adăugat apoi în octombrie pachetul TV Sat Media Group și, în decembrie, Travel Mix. Unul dintre obiectivele pentru 2019 este atragerea televiziunilor cu distribuție în România în această platformă tehnică, cu costuri mult scăzute față de satelit sau antenele terestre.

Platforma TVX (TV Exchange) le permite companiilor de distribuție de televiziune conectate la InterLAN Internet Exchange să utilizeze porturile existente pentru transmisia și recepția de fluxuri audio și video prin intermediul protocolului de comunicare multicast. Modul de distribuție prin internet este complementar sau poate înlocui recepția din satelit în stațiile cap de rețea și este de așteptat ca atât numărul de televiziuni incluse în TVX, cât și numărul de distribuitori TV să crească în 2019.

Pentru ca operatorii interesați să recepționeze fluxurile multicast disponibile în InterLAN aceștia trebuie să trimită o solicitare către companie pe adresa de e-mail tvx [at] interlan.ro, la care vor atașa acordurile de retransmisie obținute de la furnizorii de conținut, distribuția canalelor din Platforma TVX realizeazându-se printr-un VLAN dedicat, fără tarife suplimentare de operare pentru acest serviciu.

InterLAN Internet Exchange este o societate română cu răspundere limitată (SRL) deținută și administrată de Asociația Interlan, o organizație non-profit a furnizorilor de servicii de acces la internet din România. Cu puncte de prezență naționale în București, Constanța, Timișoara, Craiova, Arad, Cluj-Napoca și un punct de prezență internațional în Frankfurt, în Germania, începând cu anul 2008 InterLAN este membru cu drepturi depline al Euro-IX, organizația europeană a Internet Exchange-urilor iar începând cu anul 2015 este membru cu drepturi depline al RIPE NCC, administratorul regional de resurse de numerotație internet pentru Europa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu.

La finalul anului 2017, Asociația a avut venituri totale de 295.084 lei, iar compania InterLAN Internet Exchange SRL venituri totale de 1,4 milioane de lei, cu un profit puțin peste 260.000 de lei. Președintele Asociației, Eric Băleanu, estimează că la finalul anului 2018 compania va înregistra încasări de aproximativ 1,5 milioane de lei.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.