×

Programe TV -- Data și ora publicării: 10.01.2019 16:47:06

TVR-PREȘEDINȚIE UE / TVR este official broadcaster al evenimentelor care marchează exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE



București (MEDIA EXPRES) / 10 ian 2019 / Televiziunea publică transmite din 10 ianuarie, de la ora 19.00, în direct, ceremonia de lansare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, TVR acoperind şi producând, în calitate de partener media oficial, toate evenimentele derulate pe durata exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Până pe 30 iunie, TVR va dedica ample spaţii de emisie, pe toate canalele sale, pentru acoperirea la zi - prin ştiri, dezbateri, transmisiuni directe şi alte producţii jurnalistice - a celor aproximativ 300 de activităţi şi evenimente desfăşurate de Ministerul Afacerilor Externe în Bucureşti şi în alte oraşe din România.

TVR va asigura transmisia live şi rezumate montate ale evenimentelor, informaţii în timp real putând fi accesate şi pe pagina Ştirilor TVR - http://stiri.tvr.ro/romania2019eu.html.

De asemenea, broadcasterul oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene va oferi gratuit reprezentanţilor din media acreditată material audiovizual gata pentru difuzare (HD), de la reuniunile ministeriale informale, de la Summitul din Sibiu sau de la alte evenimente de nivel înalt care vor avea loc în toată România. Materialul audiovizual va fi transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, via satelit şi poate fi descărcat în timp real.

Pe 10 ianuarie, începând cu ora 19.00, televiziunea publică transmite în direct, de la Ateneul Român, pe TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment sunt invitaţi înalţi oficiali europeni - Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene; Colegiul Comisarilor de la Bruxelles, dar şi presa acreditată la instituţiile europene.

Transmisia TVR va continua cu concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene, care va interpreta Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu şi Odă Bucuriei, de Beethoven, devenită, din 1985, Imnul Uniunii Europene. Orchestra Uniunii Europene este un proiect muzical lansat la propunerea României şi aduce împreună 90 de muzicieni din cele mai importante orchestre ale ţărilor membre UE.

Reunirea acestor muzicieni la Bucureşti creează un model unic până în prezent, dincolo de barierele culturale, politice, sociale şi economice. Dirijor al Orchestrei Uniunii Europene va fi Ion Marin.

Printre evenimentele de mare amploare acoperite mediatic de TVR, în calitate de partener media oficial, se numără Summitul NATO organizat la Bucureşti, în 2008, când, TVR a desfăşurat forţe impresionante pentru transmiterea evenimentului și Summitul Iniţiativa celor Trei Mări desfăşurat în 2018.

România exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene, la fiecare şase luni. În timpul exercitării Preşedinţiei, România reprezintă Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Preşedinţia rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene şi prezidarea formaţiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial şi tehnic), cu excepţia Consiliului Afaceri Externe.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL