×

Cinema -- Data și ora publicării: 17.01.2019 13:51:42

OSCAR-FILME-PROIECȚII / Filme europene propuse la Oscar la Cinema Elvire Popesco



București (MEDIA EXPRES) / 17 ian 2019 / Cinema Elvire Popesco găzduiește timp de patru zile, începând din 17 ianuarie, “Oscar Weekend”, evenimentul care de cinci ani aduce în București filme propuse la categoria Cel mai bun film străin.

Oscar Weekend începe la ora 18:30 cu proiecția filmului „Cold War “, în regia lui Pawel Pawlikowski și este urmat de “Donbass”, în regia lui Seghei Loznitsa.

„Cold War” este considerat un favorit al Oscarurilor pentru film străin încă dinainte ca filmul să fi fost nominalizat oficial de Polonia în această cursă, potrivit The Guardian. Filmul este distribuit în România de Independența Film. “Donbass” vorbește despre regiunea din estul Ucrainei unde au loc conflicte între naționaliști ucraineni și susținători ai Republicii Populare Donețk, un proto-stat susținut de Rusia. În 13 capitole, autorul face portretul unei societăți afectate de ani întregi de manipulări și propagandă. Filmul este distribuit de Digital Cube.

A doua zi de Oscar Weekend aduce propunerea Danemarcei la Premiile Academiei de anul acesta și provoacă spectatorii la vizionarea unei curse contracronometru în care este angrenat personajul principal în urma unui telefon primit la urgențe – “Vinovatul”/”The Guilty”, în regia lui Gustav Möller. Filmul este distribuit de Bad Unicorn. “Girl”, regizat de Lukas Dhont este propunerea Belgiei. Filmul spune povestea Larei care visează să devină balerină profesionistă. Victor Polster, actorul din rolul principal a fost premiat la Cannes pentru interpretarea deosebită.

Sâmbătă, 19 octombrie de la ora 13:00 este programată propunerea României la Oscar: „Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari”, în regia lui Radu Jude, urmată de filmele “Burning”, “Dogman” și “Roma”.
Oscar Weekend se va încheia duminică cu filmele “O afacere de familie”, “Capharnaüm”, “Sunset” și “Boder”. Filmul “Sunset”, cel mai nou film al lui László Nemes, în care joacă actorul român Vlad Ivanov alături de Levente Molnár, starul din “Son of Saul”, va fi proiectat de la ora 17:45. “Border”, filmul lui Ali Abbasi va fi ultima proiecție a serii, film despre care Variety afirmă că este „un melanj captivant de film romantic, noir nordic, realism social și horror fantastic, care sfidează și răstoarnă convențiile genului”.

Program Oscar Weekend 2019:
Joi, 17 ianuarie
18:30   Cold War, de Pawel Pawlikowski (1h 28min), Polonia
20:30   Donbass, de Sergei Loznitsa (1h 50min), Ucraina
Vineri, 18 ianuarie
18:00   Vinovatul, de Gustav Möller (1h 25 min), Danemarca
19:45   Girl, de Lukas Dhont (1h 45 min), Belgia
Sâmbătă, 19 ianuarie
13:00   Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari, de Radu Jude (2h 20 min), România
15:30   Burning, de Lee Chang-dong (2h 28 min), Coreea de Sud
18:30   Dogman, de Matteo Garrone (1h 42 min), Italia
20:45   Roma, de Alfonso Cuarón (2h 15 min), Mexic
Duminică, 20 ianuarie
13:00   O afacere de familie, de Hirokazu Kore-eda (2h 01 min), Japonia
15:30   Capharnaüm, de Nadine Labaki (2h 01min), Liban
17:45   Sunset, de László Nemes (2h 22min), Ungaria
20:30   Border, de Ali Abbasi (1h 48min), Suedia

Oscar Weekend este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Institutul Francez din București. Parteneri: Independența Film, Bad Unicorn, Micro Film, Digital Cube. Partener media principal: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, All About Romanian Cinema, CineFan.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului Elvire Popesco. Mai multe informații pe site-ul și Facebook Oscar Weekend.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL