×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 17.01.2019 16:34:58

NETCITY-TARIFE NOI / ANCOM a stabilit un preț de 0,277 de euro pentru fibra optică oferită de NETCITY



București (MEDIA EXPRES) / 17 ian 2019 / ANCOM a publicat pe pagina sa de internet tarifele maxime pentru NETCITY care sunt de 73,16 euro/km/lună pentru închirierea tubetelor de transport, 0,224 euro/metru/lună pentru închirierea de tubete racord, 0,277 euro/metru/lună pentru branșamentele FTTB (acronim din engl. „fiber to the building”), 11,43 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit în timpul programului de lucru și 17,15 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit înafara programului de lucru și 526 euro/curs/participant pentru certificarea de instalatori în rețeaua pe care o deține.

Decizia ANCOM din 14 ianuarie precizează că tarifele pentru serviciul închiriere tubetă transport și închiriere racord vor fi multiplicate cu 1,27 în cazul instalării de cablu coaxial și, respectiv, cu 1,5 în cazul instalării de cablu cu fire de cupru torsadate.

Decizia ANCOM obligă NETCITY să uniformizeze toate contractele pe care le are cu utilizatorii, indiferent de momentul când acestea au fost încheiate și să ofere condiții de acces nediscriminatorii, cu condițiile cele mai favorabile acordate unui client oferite, după aplicarea deciziei ANCOM, tuturor clienților.

Potrivit Art. 2. din Anexa la Decizia ANCOM NETCITY are obligația să publice, pe pagina de internet proprie, informații actualizate referitoare la amplasarea canalizației (lista străzilor și numerele poștale acoperite), informații actualizate referitoare la amplasarea punctelor fizice de acces (amplasarea camerelor/cameretelor de tragere (instalare) și caracteristicile acestora precum și disponibilitatea canalizației (informații privind elementele de infrastructură fizică complet ocupate din care să rezulte poziționarea fiecărui element în parte), descrierea serviciilor de acces la canalizație, împreună cu facilitățile asociate, condițiile tehnice referitoare la accesul la canalizație, proceduri de comandă și de acordare a accesului la canalizație, tarifele pentru serviciile de acces la canalizație, termenul maxim în care se soluționează cererile de furnizare a serviciilor de acces la canalizație şi la facilităţile asociate, precum și termenul de punere la dispoziție a capacităților comandate, reguli aplicabile pentru utilizarea eficientă a canalizației (“primul venit, primul servit”, „use it or lose it”), indicatori de calitate pentru furnizarea serviciilor de acces la infrastructură, precum și despăgubirile datorate în caz de nerespectare a indicatorilor de calitate.

Potrivit documentației publicate pe site-ul ANCOM, Netcity opera în 2017 14 km de tubete și 2,5 km de conducte pentru comunicații.

Reamintim că anul trecut ANCOM a impus condiții de preț pentru rețeaua de comunicații operată de RCS & RDS la Oradea, care sunt de 84,1 de euro/km/luna pentru serviciul de inchiriere tubeta magistrala pentru fibra optica, 1 euro/buc/luna pentru serviciul de inchiriere bransamente (tubeta) pentru fibra optica, 2,56 euro/0,014mc/luna pentru serviciul de inchiriere spatiu camera/camereta si 13 euro/ora/locatie pentru serviciul de asistenta tehnica. In cazul instalarii unor cabluri de cupru, tarifele pentru primele doua servicii se ajusteaza in mod proportional cu sectiunea acestor cabluri.

Toate tarifele menționate în acest articol nu includ TVA.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL