Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:22.04.2019
Data ultimei ştiri: 19.04.2019 14:53:13
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar
 Autorităţi 17.01.2019 16:34:58
NETCITY-TARIFE NOI / ANCOM a stabilit un preț de 0,277 de euro pentru fibra optică oferită de NETCITY
București (MEDIA EXPRES) / 17 ian 2019 / ANCOM a publicat pe pagina sa de internet tarifele maxime pentru NETCITY care sunt de 73,16 euro/km/lună pentru închirierea tubetelor de transport, 0,224 euro/metru/lună pentru închirierea de tubete racord, 0,277 euro/metru/lună pentru branșamentele FTTB (acronim din engl. „fiber to the building”), 11,43 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit în timpul programului de lucru și 17,15 euro/oră pentru serviciul de acces însoțit înafara programului de lucru și 526 euro/curs/participant pentru certificarea de instalatori în rețeaua pe care o deține.

Decizia ANCOM din 14 ianuarie precizează că tarifele pentru serviciul închiriere tubetă transport și închiriere racord vor fi multiplicate cu 1,27 în cazul instalării de cablu coaxial și, respectiv, cu 1,5 în cazul instalării de cablu cu fire de cupru torsadate.

Decizia ANCOM obligă NETCITY să uniformizeze toate contractele pe care le are cu utilizatorii, indiferent de momentul când acestea au fost încheiate și să ofere condiții de acces nediscriminatorii, cu condițiile cele mai favorabile acordate unui client oferite, după aplicarea deciziei ANCOM, tuturor clienților.

Potrivit Art. 2. din Anexa la Decizia ANCOM NETCITY are obligația să publice, pe pagina de internet proprie, informații actualizate referitoare la amplasarea canalizației (lista străzilor și numerele poștale acoperite), informații actualizate referitoare la amplasarea punctelor fizice de acces (amplasarea camerelor/cameretelor de tragere (instalare) și caracteristicile acestora precum și disponibilitatea canalizației (informații privind elementele de infrastructură fizică complet ocupate din care să rezulte poziționarea fiecărui element în parte), descrierea serviciilor de acces la canalizație, împreună cu facilitățile asociate, condițiile tehnice referitoare la accesul la canalizație, proceduri de comandă și de acordare a accesului la canalizație, tarifele pentru serviciile de acces la canalizație, termenul maxim în care se soluționează cererile de furnizare a serviciilor de acces la canalizație şi la facilităţile asociate, precum și termenul de punere la dispoziție a capacităților comandate, reguli aplicabile pentru utilizarea eficientă a canalizației (“primul venit, primul servit”, „use it or lose it”), indicatori de calitate pentru furnizarea serviciilor de acces la infrastructură, precum și despăgubirile datorate în caz de nerespectare a indicatorilor de calitate.

Potrivit documentației publicate pe site-ul ANCOM, Netcity opera în 2017 14 km de tubete și 2,5 km de conducte pentru comunicații.

Reamintim că anul trecut ANCOM a impus condiții de preț pentru rețeaua de comunicații operată de RCS & RDS la Oradea, care sunt de 84,1 de euro/km/luna pentru serviciul de inchiriere tubeta magistrala pentru fibra optica, 1 euro/buc/luna pentru serviciul de inchiriere bransamente (tubeta) pentru fibra optica, 2,56 euro/0,014mc/luna pentru serviciul de inchiriere spatiu camera/camereta si 13 euro/ora/locatie pentru serviciul de asistenta tehnica. In cazul instalarii unor cabluri de cupru, tarifele pentru primele doua servicii se ajusteaza in mod proportional cu sectiunea acestor cabluri.

Toate tarifele menționate în acest articol nu includ TVA.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.