×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 22.01.2019 10:21:38

Ședinţa CNA de marți, 22 ianuarie 2019



București (MEDIA EXPRES) / 22 ian 2019 / Ședința este condusă de Monica Gubernat cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Ramona Elena Sorescu, Orsolya Borsos, Cristea Alexandru Kocsis și Dorina Rusu.

Gubernat: reiterăm anunțul cu vaccinul antigripal? Să vedem spotul.
Vot OZ: Unanimitate (fără Tufeanu și Cristea care au intrat în sală după acest vot).

I. Lista stațiilor TV în vederea aplicării principiului must carry pe anul 2019 şi adrese nr. 483/16.01.2019 de la S.C. NAŞUL, PRIETENII DE PRETUTINDENI ŞI ASOCIAŢII SA – referitoare la Nașul TV și nr.597/21.01.2019 de la ARMA – referitoare la postul Neptun TV
Prezentare BLA: ARMA a trimis topul stațiilor în pondere pe anul trecut. În 21 a mai fost transmisă listă cu completare - introducerea și a Neptun TV. După eliminarea străine și care nu au transmis declarația prevăzută de anexa 3 din decizia 72, s-a constituit lista conform art. 82 alin 1 din Legea audiovizualului. Teleradio Moldova nu poate fi introdusă din cauza drepturilor de autor.
Sunt 32 de programe cu trei observații - Nașul TV a depus cererea după data de 15 ianuarie, Neptun TV a fost introdus în a doua listă, declarație în termenul prevăzut dar cu ratingul greșit. București TV la poziția 30 - este program regional pentru București și Ilfov, a devenit Național din 8 ianuarie 2019.
Moraru prezent în fața CNA - ca și anul trecut au întârziat, a observat Gubernat.
Moraru a explicat că Pânzaru Cristina are o problemă medicală, el a fost plecat din țară, când s-a întors s-a rezolvat. Anul trecut mi-am anunțat candidatura la Președinție și am o problemă pentru că în Codul audiovizual îmi restrânge dreptul la muncă. Dacă eram strungar puteam să muncesc, fiind realizator codul îmi spune că nu mai am voie să muncesc. Vreau să-mi fac emisiunile.
Gubernat - sfatul meu ca să nu avem probleme veniți și ne întrebați nu ca Dan Diaconescu...
Moraru- vreau să-mi fac emisiunile. (...) Am încheiat anul pe profit, a mai spus Moraru. Platformă total liberă. Cartianu nu mă va invita că are altă opțiune.
Gubernat - ne faceți o adresă, noi o gândim, o punem pe ordinea de zi și găsim o concluzie.
Moraru - Nașu TV Canada și Nașul TV USA se susțin singure, am investit cu aparatură și brandul, dar partenerii fac restul, nu am pus bani. Am descoperit în SUA și Canada oameni cu povești și am creat această punte. Avem și emisiuni din Republica Moldova. Am identificat 4 tipuri de Româniaii - Moldova, România, Vestul Europei și SUA-CANADA. Cred că în martie vom da drumul Nașul TV Europe cu sediul în Germania. Vă mulțumesc.
Herjeu - am fost întrebat cum face o televiziune distincție între campania electorală pe care o face Președintele și acțiunile Președintelui (Iohannis). Ținând cont că și-a anunțat candidatura... nu vor să fie sancționați de CNA.
Gubernat - o să introducem pe ordinea de zi după nota must-carry.
Având în vedere că sunt hârtiuțe administrative eu zic să luăm act și să trecem la punctul 2.
BLA - Lista se face pe Decizia 72 veche, cea nouă intră în vigoare de la anul.

VOT - pe 1 februarie se publică lista must-carry cu Neptun și Nașul, pentru că nu avem observații, după aprobarea modificărilor la decizia 72 în ședința CNA de miercuri când va fi primul punct de pe ordinea de zi. UNANIMITATE

II. Rapoarte ale Direcției Monitorizare: perioada ianuarie – septembrie 2018.
Printre altele CNA l-a audiat înainte de pauză pe Mircea Badea, care are în discuția CNA peste 50 de emisiuni.
13.17- Gubernat a declarat PAUZĂ O ORĂ
După pauză CNA a continuat audierea emisiunilor și reprezentanților televiziunilor, dar nu a luat nicio decizie.

Monica Gubernat a închis ședința publică la ora 17.10, anunțând că următoarea ședință va fi marți, pe 29 ianuarie.

1. Posturi TV – emisiuni difuzate în perioada 1 ianuarie – 31 septembrie 2018 – protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine

III. Diverse.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL