×

Revista presei -- Data și ora publicării: 31.01.2019 14:13:17

REVISTA PRESEI / 31 ian 2019 /




CNA susține ca operatorii de rețele digitale terestre să fie tratați din punct de vedere legal la fel cu rețelele de cablu și DTH
Premiere cu Jamie Oliver în februarie la TV Paprika
Cozmin Guşă va prezenta „un talk show senzaţional“
„Ferma“ Mihaelei Rădulescu a spulberat concurenţa cu cea mai bună lansare: câţi români s-au uitat la Pro TV
Topul salariilor din România dezvăluie o surpriză imensă: Pe primul loc este o companie de stat, care plăteşte dublu faţă de Microsoft şi de trei ori mai mult decât Oracle, IBM sau PRO TV
Cel de-al 12-lea sezon din serialul „Anatomia lui Grey”, din 5 februarie la Diva
Primul episod al sezonului 15 din serialul "Las Fierbinţi", vizionat de peste 2,6 milioane de telespectatori
Mutare la vârful Digi 24. Directorul postului, adus din Pro TV, a trecut pe o altă poziție după patru luni. “A fost o decizie de comun acord”
Pro 2 aduce serialul „Dulce-amărui”, cu Can Yaman în rolul principal
Compania germană SAP, cu afaceri şi în România, pregăteşte restructurări masive. Ce ţări vor fi afectate
Lovitură de teatru: Cine este Vanessa Youness, personajul misterios acuzată de DNA că ar fi primit un milion de euro mită pentru a interveni în Dosarul Microsoft
Razboiul 5G: Ponta si Grindeanu ne pun americanii in cap


CNA susține ca operatorii de rețele digitale terestre să fie tratați din punct de vedere legal la fel cu rețelele de cablu și DTH
CNA a votat la 30 ianuarie un punct de vedere la un proiect de modificarea legii audiovizualului transmis de Ministerul Comunicațiilor la 16 ianuarie 2019, prin care susține tratamentul operatorilor de multiplexuri digitale terestre ca operatori de distribuție precum sunt cei prin cablu și DTH și nediscriminiarea televiziunilor licențiate în România în fața celor licențiate în celelalte state ale Uniunii Europene, informează Media Expres.
Potrivit unei analize prezentată în ședința publică a CNA din 30 ianuarie, în prezent există o vulnerabilitate în Decizia CNA nr. 72, care decurge din art. 82 din legea audiovizualului (must-carry) și care a atras în urmă cu cinci ani o investigație a Consiliului Concurenței, pentru motivul că Decizia 72 discriminează între platformele de difuzare. Apărarea CNA în fața Consiliul Concurenței a arătat că discriminarea decurge din textul de lege (art. 82), motiv pentru care și Curtea Constituțională a tras concluzia, după o sesizare a operatorilor comerciali, că art. 82 din Legea audiovizualului este depășit și ar trebui revizuit, notează Media Expres.
Noua modificare a legii propusă de Ministerul Comunicațiilor introduce o nouă excepție la principiul must-carry, și anume platformele de distribuție digitală terestră (DTT).
“Problema este că se operează cu un fel de struțocămilă, este o platformă de retransmisie dar articolele din lege în care accesul pe platformă se face în baza licențelor digitale, prin concurs, au rămas, a arătat în ședința publică Petre Dincă, consilier DCD / CNA.
Textul propus crează și două categorii de radiodifuzori, “unii cu licență prin concurs și alții care intră pe aviz de retransmisie – radiodifuzorii străini – fapt care crează discriminare între radiodifuzori. Tratamentul diferențiat va fi și între platformele de retransmisie”.
Operatorii de multiplexe sunt licențiați prin selecție competitivă în baza unei taxe de licență de că tre ANCOM și capacitatea rețelelor de distribuție digitale terestre este de în jur de 50 de canale TV, în format SD, la care se adaugă primul MUX destinat televiziunilor publice. „Acest operator (Radiocom, n.red.) va intra în concurență neloială cu celelalte platforme pentru că nu decide decât pentru un rest de capacitate”, a mai spus Dincă.
Proiectul de lege ridică numeroase neclarități și întrebări. De exemplu, capacitatea de transmisie nu este definită tehnic, depinde de ce formate sunt transmise, dacă sunt alocate canale HD și Ultra HD se diminuează numărul de programe total retransmise, caz în care cifra exactă de televiziuni retransmise este variabilă. În acest caz CNA va da aviz de retransmisie pe baza întregii capacități? Dar dacă un radiodifuzor sau altul spune după o vreme că vrea și el să intre pe DTT, capacitatea fiind ocupată, va putea CNA să refuze solicitarea?
Concluzia din ședința CNA, reluată și de unii membri printre care Gabriel Tufeanu, a fost că operatorul de rețea digitală terestră ar trebui să intre în concurență directă cu cablul și DTH-ul doar în baza avizelor de retransmisie (din partea CNA), cu excepția MUX-urilor rezolvate posturilor publice. “Ar fi bine ca (Ministerul, n.red.) să decidă ce este operatorul de multiplex, cal sau căruță”, a conchis Tufeanu.
https://www.forbes.ro/cna-sustine-ca-operatorii-de-retele-digitale-terestre-sa-fie-tratati-din-punct-de-vedere-legal-la-fel-cu-retelele-de-cablu-si-dth-132784
Premiere cu Jamie Oliver în februarie la TV Paprika
„Cinci ingrediente sunt suficiente pentru a găti o masă delicioasă”, afirmă faimosul chef britanic Jamie Oliver, în cea mai nouă emisiune difuzată de TV Paprika în România: „Preparate rapide şi uşoare cu Jamie”, în premieră de duminică, 3 februarie, de la ora 16:30, informează Media Expres.
Celebrul bucătar va încerca să demonteze, în fiecare nou episod al emisiunii, ideea preconcepută după care bucatele fantastice sunt obligatoriu rezultatul unei cantități impresionante de ingrediente. „Preparate rapide şi uşoare cu Jamie” continuă în luna februarie, cu câte două noi episoade în fiecare sâmbătă si duminică, de la aceeași oră, notează Media Expres.
Jamie Oliver folosește doar cinci ingrediente pentru mâncărurile sale printre care o salată cu fasole, o supă de roșii rustică, un pește crocant, o prăjitură delicioasă sau o budincă plină de fructe de pădure și miere.
O altă emisiune, „Sala de lupte culinare a lui Jamie şi Jimmy”, revine în grila TV Paprika cu sezonul șase, din 14 februarie, de la ora 21:00. În noul sezon, Jamie și Jimmy pregătesc noi ospățuri în compania unor oaspeți cu adevărat speciali. Jamie Oliver vine cu şi mai multe reţete cu care îşi uimeşte prietenii şi familia, iar Jimmy Doherty ne arată cum să preparăm bucate superbe pe care nu prea le-am încerca acasă. Vor fi invitate şi vedete speciale, ca să ajute în bucătărie şi la servire.
Jamie Oliver este una dintre cele mai îndăgite vedete de televiziune din lume, devenit celebru cu seria „The Naked Chef”. Secretul meniurilor sale stă în ingredientele proaspete, lipsite de E-uri şi de toate artificiile agriculturii manipulate genetic. Jovial și plin de vervă, Jamie pledează pentru mâncarea sănătoasă în cele mai inedite feluri.
https://www.forbes.ro/premiere-cu-jamie-oliver-februarie-la-tv-paprika-132854

Cozmin Guşă va prezenta „un talk show senzaţional“
Patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, va avea propria emisiune, un talk show în care vor fi dezbătute subiecte din politică, justiţie, mediu de afaceri şi mass-media. Cozmin Guşă trece în faţa camerelor şi va modera, începând de vineri seară, „România 2019“, „un talk-show senzaţional despre subiectele zilei din politică, justiţie, mediul de afaceri şi mass-media“, după cum este descris în anunţul publicat pe site-ul televiziunii pe care o patronează. Formatul producţiei TV moderate de consultantul politic şi patronul Realitatea TV presupune dezbateri cu politicieni din toate taberele, jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, printre care avocaţi, afacerişti şi profesori universitari. Prima ediţie „România 2019“ va fi difuzată de Realitatea TV vineri, în transmisiune directă, de la ora 20.30. Emisiunea debutează la Bucureşti, iar următoarele ediţii vor avea loc în judeţe din întreaga ţară.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/cozmin-gusa-prezenta-un-talk-show-senzational-1_5c5190e7df52022f752b535a/index.html

„Ferma“ Mihaelei Rădulescu a spulberat concurenţa cu cea mai bună lansare: câţi români s-au uitat la Pro TV
Debutul reality show-ului „Ferma“, cu un format schimbat şi cu Mihaela Rădulescu în rolul prezentatoarei, a înregistrat un record de audienţă, Pro TV conducând detaşat în topul celor mai urmărite posturi. Sezonul patru „Ferma“ a avut cea mai urmărită lansare la nivel naţional şi urban de până acum, iar în ceea ce priveşte publicul tânăr a înregistrat cifre cât Antena 1 şi Kanal D la un loc, potrivit Paginademedia.ro. În minutul de aur, la 21.40, aproximativ 2,4 milioane de români erau cu ochii pe Pro TV.  Peste 1,8 milioane de telespectatori din toată ţară au deschis televizoarele pe Pro TV pentru a urmări primul episod al emisiunii, în care 18 vedete sunt coordonate de prezentatoarea Mihaela Rădulescu şi expertul în tehnici de supravieţuire Cristian Bozgan.  Pro TV a fost lider incontestabil de audienţă şi graţie strategiei foarte bune – premiera „Ferma“ a fost imediat după debutul noului sezon „Las Fierbinţi“, care a înregistrat, de asemenea, cifre remarcabile. Aşadar, potrivit cifrelor publicate de Paginademedia.ro, la nivel naţional, emisiunea prezentată de Mihaela Rădulescu a avut 1,861 milioane de telespectatori, surclasând producţia de forţă „Exatlon“, de la Kanal D, care a fost urmărită de 1,145 milioane de români. Podiumul a fost completat de filmul „Troia“ difuzat de Antena 1, cu 638.000 de persoane. 
https://adevarul.ro/entertainment/tv/ferma-mihaelei-radulescu-spulberat-concurenta-cea-mai-lansare-romani-s-au-uitat-pro-tv-1_5c51854bdf52022f752af3ab/index.html

Topul salariilor din România dezvăluie o surpriză imensă: Pe primul loc este o companie de stat, care plăteşte dublu faţă de Microsoft şi de trei ori mai mult decât Oracle, IBM sau PRO TV
În top 10 companii care oferă cele mai mari salarii din economie se află şase companii de IT şi două companii controlate de stat. Romatsa, regia autonomă de stat care se ocupă de controlul traficului aerian, are cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, cu un salariu mediu de 21.800 de lei net/lună. Pe locul doi în clasament se află Microsoft, furnizorul de servicii IT care oferă un salariu mediu de 10.000 de lei net pe lună, urmat de producătorul de energie Nuclearelectrica, unde salariul mediu a fost de 7.700 de lei net în 2017, potrivit calculelor ZF efectuate pe baza datelor furnizate de Registrul Comerţului. În top au fost incluse companiile din top 100 cu cele mai mari cheltuieli de personal. În total, în top 10 companii în funcţie de salariul mediu din 2017 se află şase companii cu activităţi în domeniul IT: Microsoft (10.000 de lei net/lună), Ericsson Telecommunications România (7.600 de lei net), IBM (7.500 de lei net), Endava (7.400 de lei net), Oracle (7.000 de lei net) şi Softvision (6.800 de lei net).
https://www.zf.ro/profesii/exclusiv-zf-topul-salariilor-din-romania-dezvaluie-o-surpriza-imensa-pe-primul-loc-este-o-companie-de-stat-care-plateste-dublu-fata-de-microsoft-si-de-trei-ori-mai-mult-decat-oracle-ibm-sau-pro-tv-17857775

Cel de-al 12-lea sezon din serialul „Anatomia lui Grey”, din 5 februarie la Diva
Cel de-al 12-lea sezon din serialul „Anatomia lui Grey” va avea premiera pe 5 februarie, de la ora 21.00, la postul de televiziune Diva. Pe măsură ce sezonul se derulează, noi secrete sunt dezvăluite, noi rezidenţi apar în peisaj, iar medicii se vor spijinii reciproc să găsească şi momente de bucurie în această carieră dură. Al 12-lea sezon îi surprinde pe medicii de la Grey Sloan Memorial Hospital încercând să salveze viaţa a două fete. Între timp, Meredith începe să predea un curs de anatomie rezidenţilor şi încearcă să se obişnuiască cu prezenţa Ameliei în propria casă. Jackson se pregăteşte pentru revenirea lui April, iar Miranda începe o nouă viaţă ca şeful secţiei de chirurgie, încercând să îmbine cât mai bine viaţa personală şi cea profesională. Cele 24 de episoade vor fi difuzate în fiecare marţi, de la ora 21.00.
https://www.news.ro/cultura-media/cel-de-al-12-lea-sezon-din-serialul-anatomia-lui-grey-din-5-februarie-la-diva-1922400830342019011618833894

Primul episod al sezonului 15 din serialul "Las Fierbinţi", vizionat de peste 2,6 milioane de telespectatori
"Las Fierbinţi", primul episod al sezonului 15 difuzat de Pro TV, a fost, marţi seară, lider de audienţă pe toate segmentele de public, fiind vizionat de peste 2,6 milioane de telespectatori. Serialul a înregistrat 11.1 puncte de rating şi 27.5% cotă de piaţă în rândul telespectatorilor din mediul urban, cu vârsta curpinsă între 18 şi 49 de ani, în timp ce televiziunea de pe poziţia secundă avea 4.6 puncte de rating şi 11.5% share. La nivel naţional, peste 2,6 milioane de telespectatori au urmărit primul episod "Las Fierbinţi" din sezonul 15. În minutul de aur, de la ora 20.51, aproape 3 milioane de privitori au fost în faţa televizoarelor.  Serialul poate fi văzut în fiecare marţi, miercuri şi joi, de la ora 20.30. Toate episoadele "Las Fierbinţi" sunt disponibile şi online, pe www.protvplus.ro.
https://www.news.ro/cultura-media/primul-episod-al-sezonului-15-din-serialul-las-fierbinti-vizionat-de-peste-2-6-milioane-de-telespectatori-1922403630432019011418833769

Mutare la vârful Digi 24. Directorul postului, adus din Pro TV, a trecut pe o altă poziție după patru luni. “A fost o decizie de comun acord”
Mutare la vârful stației de știri Digi 24. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, directorul Digi 24, Robert Găinescu, venit de la Pro TV, a trecut pe o altă poziție, după patru luni la televiziunea din grupul RCS. Contactați de Paginademedia.ro, oficialii Digi 24 au confirmat schimbarea din postul TV. Din luna februarie, Robert Găinescu va prelua, în calitate de producător TV, coordonarea unor proiecte speciale pentru postul Digi 24.
https://www.paginademedia.ro/2019/01/exclusiv-mutare-digi-24-robert-gainescu-pro-tv

Pro 2 aduce serialul „Dulce-amărui”, cu Can Yaman în rolul principal
Pe tronsonul orar lăsat liber de serialul În ritmul vieţii', care se termină pe 14 februarie, Pro 2 va difuza, începând cu 15 februarie, de la ora 21.00, producţia Dulce-amărui' (în original Dolunay'). Serialul spune povestea lui Ferit (Can Yaman, protagonistul din „Parola: Te iubesc'), un afacerist de succes, dar cu un caracter insuportabil şi perfecţionist. În fiecare zi lui îi vine acasă să îi gătească un bucătar profesionist, însă nu este mulţumit de niciunul dintre cei care se perindă prin bucătăria lui. Nazli (Özge Gürel, „Sezonul cireselor', „Yaman') este o tânără care face cursuri de gastronomie şi care are nevoie urgentă de un job. Aşa ajunge să-i gătească lui Ferit. Cei doi se îndrăgostesc, însă diferenţele dintre ei le vor complica relaţia.
https://tvmania.ro/pro-2-aduce-serialul-dulce-amarui-cu-can-yaman-in-rolul-principal-253434.html

Compania germană SAP, cu afaceri şi în România, pregăteşte restructurări masive. Ce ţări vor fi afectate
SAP, cea mai mare companie de software din Europa, se pregăteşte de o restructurare masivă. Compania va renunţa la 4.400 din cei 96.500 de angajati şi a pus deoparte aproape un miliard de euro pentru a acoperi costurile reorganizării. Gigantul german are aproximativ 600 de angajaţi şi afaceri de 300 de milioane de lei pe an în România. Planurile au fost anunţate marţi, în interviuri acordate de conducerea SAP către Reuters şi Wall Street Journal. Restructurarea vine în pofida rezultatelor financiare pozitive ale companiei. SAP a anunţat o creştere de 11% a veniturilor în 2018 (rezultate neauditate, la curs valutar constant), peste estimări, şi o creştere de 10% a profitului operaţional, în linie cu aşteptările. O parte din angajaţi vor fi transferaţi, iar alţii vor ieşi la pensie anticipat. "Aceasta nu este o mișcare de reducere a costurilor. Suntem o companie pe creștere", a declarat directorul executiv Bill McDermott într-un interviu acordat Reuters. ECONOMICA.NET a contactat compania SAP pentru a furniza un punct de vedere, pe care îl prezentăm integral mai jos: "SAP este într-o continuă schimbare pentru a se adapta la nevoilorir pieței și ale clienților. Ca parte a acestei transformări în curs de desfășurare, SAP a decis să demareze un program de restructurare la nivel de companie în 2019 în toate ariile de activitate. Acest lucru ne va permite să investim în zone-cheie pentru a continua dezvoltarea, implementând în același timp schimbările necesare în alte segmente de business pentru a ne asigura că sunt pregătite pentru viitor. SAP estimează că, la nivel global, aproximativ 4.400 de angajați din toate domeniile vor părăsi compania în cadrul programului de restructurare. În cazurile în care noi locuri de muncă sunt create în cadrul organizației, vom face tot posibilul pentru a le oferi angajaților SAP prioritate în ocuparea acelor poziții. Este important să menționăm că acest program de restructurare, ca și alte programe similare, nu are legătură cu micșorarea companiei. Într-adevăr, în 2019 ne așteptăm să ajungem la peste 100.000 de colegi la nivel global. SAP se angajează să-și trateze salariații cu cel mai mare respect. Ne așteptăm ca cel mai semnificativ număr de plecări să aibă loc în Germania și S.U.A. De asemenea, estimăm că vor exista plecări și în restul Europei, America de Sud, precum și în Africa, Asia, Australia și Noua Zeelandă. SAP intenționează să le ofere angajaților planuri de pensionare anticipată în Germania, SUA, Franța și Canada, precum și programe de disponibilizare voluntară în Germania și în alte țări. Intenția noastră este de a elabora aceste programe similare cu cele din cadrul restructurărilor anterioare. Tocmai am început discuțiile cu grupurile implicate și, prin urmare, nu putem oferi detalii suplimentare în acest moment''.
http://www.economica.net/compania-germana-sap-cu-afaceri-si-in-romania-pregateste-restructurari-masive_164160.html

Lovitură de teatru: Cine este Vanessa Youness, personajul misterios acuzată de DNA că ar fi primit un milion de euro mită pentru a interveni în Dosarul Microsoft
DNA a trimis-o în judecată pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenţă, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, a Vanessei Amal Youness pentru trafic de influenţă. Aceasta este o cauză din amplul dosar Microsoft. „ În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli. Documentaţia respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menţionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.
https://www.zf.ro/eveniment/lovitura-de-teatru-cine-este-vanessa-youness-personajul-misterios-acuzata-de-dna-ca-ar-fi-primit-un-milion-de-euro-mita-pentru-a-interveni-in-dosarul-microsoft-17857457

Razboiul 5G: Ponta si Grindeanu ne pun americanii in cap
Scriam in numarul de ieri, sub titlul „Cine controleaza 5G, stapaneste lumea”, ca puterea militara va fi intrecuta, in curand, de cea digitala. Sau cibernetica. De fapt, termenul exact nu intereseaza, important e mesajul si anume acela ca omenirea va fi controlata de marii maestri ai IT-ului! Armele tehnologice intrec Sarmaturile cu care se lauda Vladimir Putin, iar America stie asta, drept dovada ca este ingrozita de pericolul numit Huawei (adica, China), nicidecum de amenintarile cu bombe ale Rusiei. Dar ce-ati spune daca in povestea asta s-ar baga ca musca in lapte si Romania? Pare de domeniul SF, dar nu-i chiar asa, lucrurile se misca, pe repede inainte urmeaza licitatia pentru tehnologia 5G si apoi implementarea ei. Multe dintre statele membre UE au programate in aceasta primavara licitatiile 5G, cu Romania una dintre cele mai atractive piete. De ce? In primul rand, fiindca Romania este un fel de Silicon Valley a comunitatii europene, iar capacitatea IT-istilor de la noi e arhicunoscuta si la fel de respectata (ca sa nu spunem temuta) in lumea intreaga. Apoi, nici piata de desfacere nu trebuie neglijata, doar vorbim de una dintre tarile fruntase ale tehnologiei 4G! Deci, potential urias, bani multi in joc. Romania se pregateste sa organizeze in primul trimestru al acestui an licitatia pentru acordarea frecventelor tehnologiei 5G. Pretul cerut de statul roman ar fi undeva la 3 miliarde de euro, o suma dincolo de posibilitatile marilor jucatori de pe piata locala (Vodafone, Orange, Telekom si RCS&RDS). Cel putin, asa se vaita operatorii de telefonie mobila, cu totii ingrijorati de… aparitia Ordonantei 114/2018, vazuta ca un adevarat balaur de colosii din domeniul telecomunicatiilor. Dar, daca ei nu-si permit, poate ca altii…?! Si de aici lucrurile incep sa se lege. Sau firele se incurca si mai rau? Ma rog, depinde fiecare din ce unghi citeste povestea. Asta deoarece in scena intra sefii cei mari si de aici cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont.
http://www.national.ro/news/razboiul-5g-ponta-si-grindeanu-ne-pun-americanii-in-cap-647879.html/
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL