×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 13.02.2019 12:07:00

LIDAS PROD-RETRANSMISIE ILEGALĂ / Lidas Prod Zimnicea la un pas de închidere pentru retransmisia ilegală a zeci de televiziuni



București (MEDIA EXPRES) / 13 feb 2019 / CNA ar putea ridica avizul de retransmisie al rețelei de cablu Lidas Prod din Zimnicea pentru transmisia a 24 de programe în analogic și 75 de programe în digital fără avize, dar și pentru emisia fără licență a trei televiziuni proprii: Lidas TV, Lidas Film și Lidas Action, potrivit discuțiilor din ședința publică a autorității, din 12 februarie.

Lista celor 75 de programe fără avize este copleșitoare inclusiv pentru mărimea unei posibile fraude economice pe care operatorul o realizează, multe dintre televiziuni fiind retransmise contra unor taxe pe abonați: 6 TV, AGRO TV, AMC, ANTENA 1 HD, ANIMAL PLANET, ANTENA STARS HD, ARCADIA WORLD HD, AXN, AXN BLACK, AXN WHITE, AXN SPIN, BOLLYWOOD FILM, BOLLYWOOD HD, BOOMERANG HD, DISCOVERY SCIENCE, DISNEY CHANNEL, DISNEY JUNIOR, DTX, DUCK TV, EUROSPORT 1, EUROSPORT 2, EVENIMENT TV, EXTREME SPORTS, FILM BOX PREMIUM, FILM BOX, FINE LIVING, GALAXY TV, HISTORY CHANNEL, ID, JIM JAM, KANAL D HD, LOOK PLUS, LOOK SPORT, MAGIC TV, MEDIA SUD TV, MEGAMAX, MTV HITS, MTV DANCE, MTV ROCKS, MUSIC CHANNEL, NATIONAL GEOGRAPHIC WILD, NEPTUN TV, NICK JUNIOR, NICKELODEON, OLTENIA 3 TV, OLTENIA TV, PARAMOUNT CHANNEL, PRO 2, PRO CINEMA, PRO TV, PRO X, PUBLIKA TV, RAPSODIA TV, REALITATEA PLUS, ROCK TV, RTS, TELE 2 DROBETA, TELE NOVA, TELEKOM SPORT 2, TELEKOM SPORT PLUS, TEZAUR TV, TNT, TRAVEL CHANNEL, TV 4, TVR INTERNAȚIONAL, TVR MOLDOVA, VALEA PRAHOVEI TV, VH 1, VH 1 CLASSIC, VIASAT HISTORY, ZENEBUTIK și patru programe din must carry: CREDO TV, CINETHRONIX, TELESTAR 1, BUCUREȘTI TV.

Lidas Prod oferă serviciul din Zimnicea la un preț de bază de 21 de lei pe lună pe abonat.

Constatarea numărului mare de televiziuni transmise ilegal s-a făcut însă nu la stația cap de rețea a companiei, ci în localitatea Izvoarele, la un abonat. Atunci când inspectorul CNA a controlat sediul capului de rețea din Zimnicea, a constatat abateri mai mici: doar o televiziune fără aviz în analogic (N-Sat TV) și 17 programe fără aviz în digital (6 TV, ARCADIA WORLD HD, BOLLYWOOD HD, GALAXY TV, MEDIA SUD TV, OLTENIA 3 TV, OLTENIA TV, RAPSODIA TV, REALITATEA PLUS, RTS, TELE 2 DROBETA, TELE NOVA, TEZAUR TV, TVR MOLDOVA, VALEA PRAHOVEI TV și două programe din must-carry: CINETHRONIX și TELESTAR 1).

Abaterile au fost constatate la un control al inspectorului CNA, efectuat la data de 6 februarie 2019, la o sesizăre în care un cetățean susține că aproximativ 80% din grila Lidas Prod nu este autorizată și compania ar deține un sistem de întrerupătoare prin care angajații închid emisia televiziunilor distribuite ilegal în momentul controalelor.

Inspectorul CNA a confirmat existența unor fire cu întrerupător la intrarea în sediul capului de rețea Lidas Prod din Zimnicea și o încăpere încuiată cu lacătul care ar putea adăposti echipamentele suplimentare necesare distribuției unui număr atât de mare de televiziuni în plus.

Membrii CNA au amânat un vot în ședința din 12 februarie pentru a invita reprezentanții companiei în ședință publică, pentru explicații. „Nu putem lua o decizie fără să știm câți oameni sunt afectați de o posibilă închidere a rețelei”, a spus printre altele Monica Gubernat, vicepreședintele interimar al CNA.

În aceeași ședință CNA a sancționat cu somație publică UPC Romania SRL/ UPC Deva/ Hunedoara, pentru încălcarea dispoziţiilor art. 74 alin. (3) din Legea Audiovizualului (care prevede că „Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”.
(MEDIA EXPRES)



Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL