×

Cinema -- Data și ora publicării: 14.02.2019 20:07:21

VICE-PREMIERĂ / „Vice” - un film dur, surprinzător și șocant despre politica americană recentă



București (MEDIA EXPRES) / 14 feb 2019 / Afi Cotroceni a găzduit în seara zilei de 13 februarie un eveniment de lansare al filmului nominalizat la Oscar „Vice”/ „Vicele”, cu Christian Bale în rolul vicepreședintelui SUA Dick Cheney, la care m-am dus fără prea multe așteptări, având în vedere că aveam în față perspectiva de a afla ce a mai făcut un om politic și noi eventual nu am știut. Nu e chiar pasiunea mea.

Ca să rezum cât se poate de succint, am asistat cu gura căscată la un pseudo-documentar din genul celor de dezvăluire, cu accente satirice, demonizant și cu umorul cel mai negru cu putință, având în vedere că este narat de... victima unui accident de circulație care i-a donat inima caricaturizatului om politic... WTF?!?

Filmul promite de la început că ne va arăta cine a fost cu adevărat Dick Cheney, având în vedere că nu se prea știu multe despre el.

Ce pot să spun este că, la final, am plecat ferm convins că vicepreședintele american de numele căruia se leagă războiul din Irak de după 9/11 a fost, de fapt, un adevărat diavol contemporan generat de cea mai puternică democrație mondială, având pe conștiință un număr uriaș de victime - în numele protejării SUA – dar, de fapt, fiind mânat de o maladivă sete de putere, similară poate cu cea a celor mai mari satrapi din istorie.

Cheney este arătat ca fiind adevăratul conducător al SUA în timpul președinției lui George W. Bush, caricaturizat la rândul său ca un președinte-păpușă, și în economia dezvăluilor promise, personajul principal este vinovatul pentru toate relele prezentului la nivel global, inclusiv ascensiunea ISIS, migrația musulmană spre vestul Europei și valul de atentate teroriste având ca țintă occidentul.

Că o fi sau nu o fi așa, doar cei care au veleități de cunoscători ai geopoliticii ar putea să o confirme. La capitolul performanței actoricești, al imaginii, al scenografiei reconstituii de epocă - mai îndepărtată sau mai recentă, chiar și ca structură narativă și originalitatea combinației de pseudo-documentar cu ficțiune, filmul are toate calitățile științei moderne de a face un film, pe care nu știu dacă le vom vedea vreodată la câștigătorii noștri de la Cannes și la epigonii lor.

Potrivit Cinemagia, filmul este distribuit în România de Forum Film și va avea premiera pe 22 februarie 2019. Filmul durează 2 ore și 12 minute și a primit din partea criticilor o notă medie de 6,7 din 10. conform Rotten Tomatoes.

Alături de Christian Bale, în film joacă Amy Adams, în rolul lui Lynne Cheney (soția), care l-a împins de fapt pe drumul spre glorie. Un cunoscut actor satiric la adresa vieții politice contemporane americane, Steve Carell, joacă rolul lui Donald Rumsfeld și Sam Rockwell îl întruchipează pe George W. Bush. „Vice” este regizat de Adam McKay, după scenariul său original.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL