×

Cinema -- Data și ora publicării: 18.02.2019 14:52:38

FESTIVAL-ONE WORLD-ANUNȚ / „Tatăl meu este fratele mamei” în selecția Festivalului One World Romania în martie la București



București (MEDIA EXPRES) / 18 feb 2019 / Cea de-a 12-a ediție a Festivalului One World Romania are loc între 15 și 24 martie în șase locații din centrul Bucureștiului, ce include zece documentare în competiția pentru singurul trofeu One World Romania, la ediția din 2019 fiind pentru prima oară când premiul este în bani (5.500 de lei), oferit cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Documentarele Competiției arată povești din toate colțurile lumii – Italia, Japonia, Mali, Franța, Kârgâzstan, Ungaria, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Ungaria și Spania.

Opt dintre realizatorii filmelor vor participa la întâlniri cu publicul după proiecții, programate seară de seară la Cinemateca Eforie, și reluate a doua zi la ARCUB, la Cinemateca Union și la Cinema Elvire Popesco.

Membrii Juriului One World Romania este format din cinci elevi de liceu, aleși în fiecare an pe baza unui eseu liber pe o temă relevantă din punct de vedere social. Provocarea pe care am lansat-o anul acesta este ca elevii să își imagineze și să descrie o comunitate pe care o consideră ideală.

Filmele în competiție includ „35 de ani cu Nao și familia sa”, al regizorului japonez Ise Shinichi, care își filmează timp de 35 de ani familia, în centrul atenției fiind nepoata sa cu dizabilități – o decizie luată după un diagnostic sumbru pus de medici.

Documentarul „Înainte să se întoarcă tata”, realizat de Mari Gulbiani, urmărește două adolescente din Georgia, din familii ultra-conservatoare, care reușesc să evadeze din universul lor închis, cu ajutorul filmelor.

„Jamilia”, regizat de Aminatou Echard, prezintă mai multe femei kirghize și problemele cu care se confruntă ele zi de zi.

„Coby”, de Christian Sonderegger, arată procesul prin care trec persoanele transgender, dar și prin ce trec cei apropiați lor.

„Mallé în exilul său”, regizat de Denis Gheerbrant, prezintă un nobil din Mali care muncește în prezent la Paris, simțindu-se ca un sclav, ducând astfel o viață complet opusă față de cea din țara natală, unde deține - la propriu - sclavi.

„O femeie captivă”, de Bernadettei Tuza-Ritter, o prezintă pe Marish, menajera unei familii middle-class din Ungaria, supusă de angajatorii săi unor umilințe inimaginabile.

„Divizarea”, de Irene Yague Herrero și Alberto Garcia Ortiz, prezintă lupta cu municipalitatea a unor familii spaniole pe cale să fie strămutate forțat din locuințele lor.

„Camorra”, al italianului Francesco Patierno, este despre istoria grupării criminale și mecanismele care au dus la înăbușirea unei iminente revolte sociale a claselor de jos din regiune.

„Tatăl meu este fratele mamei”, de Vadim Ilkov, este un documentar despre o familie excentrică, dar atașantă, din Ucraina zilelor noastre.

„Srbenka”, de Nebojsa Slijepcevic, rememorează prin intermediul unui spectacol de teatru cu efecte terapeutice, momente traumatizante din timpul Războiului Civil izbucnit în anii 1990 în țările din fosta Iugoslavie.

Programarea filmelor a fost anunțată după cum urmează:

„35 de ani cu Nao și familia sa”
regia: Ise Shinichi
16 martie, ora 21:00, Cinemateca Eforie
17 martie, ora 12:00, ARCUB


“Camorra”
regia: Francesco Patierno
20 martie, ora 18:30, Cinemateca Eforie
22 martie, ora 18:30, ARCUB

“Coby”
regia: Christian Sonderegger
16 martie, ora 19:00, Cinemateca Eforie
17 martie, ora 15:00, ARCUB

“Divizarea”
regia: Irene Yagüe Herrero, Alberto García Ortiz
20 martie, ora 20:30, Cinemateca Eforie
21 martie, ora 18:00, Cinemateca Union

“Înainte să se întoarcă tata”
regia: Mari Gulbiani
17 martie, ora 18:30, Cinemateca Eforie
18 martie, ora 21:00, ARCUB

“Jamilia”
regia: Aminatou Echard
18 martie, ora 18:30, Cinemateca Eforie
19 martie, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco

“Mallé în exilul său”
regia: Dennis Gheerbrant
22 martie, ora 20:30, Cinemateca Eforie
23 martie, ora 15:00, ARCUB

“O femeie captivă”
regia: Bernadett Tuza-Ritter
18 martie, ora 21:00, Cinemateca Eforie
19 martie, ora 18:00, ARCUB

“Srbenka”
regia: Nebojsa Slijepcevic
19 martie, ora 21:00, Cinemateca Eforie
20 martie, ora 18:00, ARCUB

“Tatăl meu este fratele mamei”
regia: Vadim Ilkov
17 martie, ora 21:00, Cinemateca Eforie
18 martie, ora 18:00, ARCUB

Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania având ca partener principal Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer.

Sponsorul principal al evenimentului este KAUFLAND și cu sprijinul: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaștilor din România, DACIN-SARA, Organizația Internațională pentru Migrație, Institutul Cultural Român.

Printre sponsori se mai numără: BOSCH, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești.

PARTENERI: Ambasada Franței în România, Fonds d’Alembert, Institutul Francez din București,Goethe-Institut București, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Forumul Cultural Austriac, Swiss Sponsor's Fund, Ambasada Elveției în România, British Council, Ambasada Statului Palestina, Centrul Cultural Palestinian “Mahmoud Darwish”, Festivalul Filmului Palestinian, Delegația Valonia-Bruxelles la București, Ambasada Ucrainei în România, Institutul Maghiar Balassi, Ambasada Suediei la București, Ambasada Spaniei în România, Institutul Italian de Cultură, Ambasada Libanului, ACID, Editura Humanitas, Périphérie, microfilm, Fundația Friends for Friends, Centrul Rațiu pentru Democrație, CEREFREA Villa Noël, Apollo 111, Mezanin, Salonul de Proiecte, Linotip, Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate, POINT, Astra Film Festival, Q Club, Londohome

Festivalul mai are câte un partener logistic: DHL, digital: Canopy și de monitorizare: media TRUST.

Parteneri Media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, DOR, Scena9, Observator Cultural, Hotnews.ro,Radio Europa Liberă, Film Menu, Sub25, Igloo, Banchiza Urbană, Liternet, All About Romanian Cinema, Films in Frame, Istoria cu Virgil, Graphic Front, Verbs Describe Us

Festivalul a fost fondat în 2008 de Centrul Ceh București.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL