×

Cinema -- Data și ora publicării: 20.02.2019 11:57:48

THE FAVOURITE-AVANPREMIERĂ / Grand Cinema & More difuzează în avanpremieră filmul de Oscar „The Favourite”



București (MEDIA EXPRES) / 19 feb 2019 / Grand Cinema & More din București difuzează de săptămâna aceasta filmul dramatic istoric „Favorita” / „The Favourite” pe care după vizionarea de presă o pot clasifica drept cea mai remarcabilă radiografie recentă a speciei feminine homo politicus de la începuturile modernității, dar și din toate timpurile. Filmul vine ca un contrapunct de gen cu „Vicele”, cealaltă premieră recentă aflată și ea în cursa pentru Oscaruri, despre specia masculină a omului politic – de data asta din vârful ierarhiei SUA contemporane.

„Favorita” are la bază biografia reginei Anne a Angliei, care a domnit la începutul secolului al XVIII-lea. Filmul a fost deja distins cu mai multe premii dintre care pe afișul din România sunt menționate marele premiu al juriului și premiul pentru cea mai bună actriță (Olivia Colman) la Festivalul de la Veneția.

Potrivit sinopsisului, la începutul secolului al XVIII-lea Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei.

Atunci când Abigail sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice. În timp ce Sarah este ocupată cu problemele politice, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei. Prietenia lor îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau... iepure să îi stea în cale.

Filmul este regizat de Yorgos Lanthimos și a fost scris de Deborah Davis și Tony McNamara, fiind o coproducție Irlanda, Marea Britanie și SUA.

Povestea urmărește relația dintre două verișoare care se luptă pentru a deveni favoritele Reginei Anne. Din distribuție fac parte Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult și Joe Alwyn, filmările având loc la Hatfield House în Hertfordshire și Hampton Court Palace în Hampton Court, Surrey, în martie-mai 2017.

Filmul a avut premiera mondială la al 75-le Festival Internațional de Film de la Veneția la 30 august 2018, și a fost distribuit în SUA la 23 noiembrie 2018 de către Fox Searchlight Pictures., iar în Marea Britanie și Irlanda la 1 ianuarie 2019. Filmul a devenit un succes de critică dar și comercial, având încasări de peste 76 de milioane de dolari la un buget de producție de 15 milioane, fiind apreciat pentru scenariu, regie, jocul actorilor, imagine, costume și pentru calitatea ridicată a producției.

“The Favourite” este nominalizat la zece premii Oscar la a 91-a ediție, inclusiv pentru cel mai bun film și fiind la egalitate cu „Roma” cu cele mai multe nominalizări.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL