×

Editorial -- Data și ora publicării: 06.03.2019 12:56:59

VIDEO-ONLINE-ESTIMARE / Șase servicii de conținut online încasează 84% din totalul abonamentelor la nivel european



// de Mihai Pavelescu //
Bucureștii (MEDIA EXPRES) / 6 mar 2019 / Netflix, Amazon Prime Video, Sky, HBO și Viaplay (serviciul de conținut online pentru țările nordice deținut de MTG) au încasat 84% din abonamentele plătite la nivel european pentru conținutul online, potrivit unui studiu publicat de compania americană de cercetare în media, comunicații și entertainment Kagan, citat de presa internațională.

Suma totală plătită anul trecut de abonați pentru serviciile online, în Europa, au fost în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari, aproximativ 5,3 miliarde de euro la cursul actual.:

În ultimii ani, potrivit studiului, serviciile video online din Europa au înregistrat o creștere rapidă scurtcircuitând modelul veniturilor din abonamentele la cablu și satelit, jucători globali cum ar fi Netflix, Amazon și HBO adresându-se acum direct către consumator.

În limba România sunt disponibile serviciile de conținut online Netflix, HBO Go și Eurosport Player, în vreme ce Amazon Prime Video este disponibil în limba engleză, alte servicii locale fiind AntenaPlay.ro și Voyo.ro, ultimul deținut de CME / Pro TV.

Distribuția online de filme, seriale, emisiuni și sport este privită de industrie ca un efect al digitalizării care intră în concurență cu aranjamentul clasic în care furnizorii de conținut realizau contracte de distribuție cu rețelele de cablu sau operatorii de satelit, prin intermediul cărora primeau banii de la abonați. De exemplu HBO s-a lansat în România ca serviciu pay-TV în parteneriat cu operatorii de cablu, care încasează și în prezent de la abonații care optează pentru pachetul suplimentar un tarif, separat de abonamentul la pachetul de bază.

HBO a intrat relativ recent, după lansarea Netflix și în România, în relație directă cu posibilii cumpărători prin lansarea serviciului online HBO GO cu abonare directă în noiembrie 2017. Compania nu a comunicat niciodată care este numărul de abonați la serviciul exclusiv online.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL