Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Cinema 07.03.2019 18:47:22
CAPTAIN MARVEL-DISTRIBUȚIE / Prima supereroină în rol principal intră din 8 martie în cinematografe: „Captain Marvel”
București (MEDIA EXPRES) / 7 mar 2019 / Filmul studiourilor Marvel din franciza „Captain Marvel”, o serie de aventuri dintr-o perioadă mai puțin cunoscută a Universului Marvel cu prima apariție în anul 1967 și având pentru prima dată în prim-plan o supereroină – Carol Danvers – intră în cinematografe în distribuția Forum Film România, în format 3D și IMAX 3D, din 8 martie.

Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulțime de întrebări fără răspuns despre trecutul și identitatea ei. Abia sosită, Carol e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereștri, având planeta Pământ drept miză și câmp de bătaie. „Captain Marvel” spune o poveste nouă despre o perioadă încă nevăzută în filmele din istoria Universului Cinematografic Marvel.

Având la bază seria de benzi desenate Marvel publicate prima dată în 1967, noua producție din seria „Captain Marvel” îi are în distribuție pe Brie Larson în rolul Carol Danvers/Captain Marvel, Samuel L. Jackson în rolul Nick Fury, Ben Mendelsohn în rolul Talos, Annette Bening în rolul Inteligenței Supreme, Clark Gregg în rolul agentulului Coulson și Jude Law în rolul Yon-Rogg.

Filmul e produs de Kevin Feige și regizat de Anna Boden & Ryan Fleck, avându-i ca producători executivi pe Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Jonathan Schwartz, Patricia Whitcher și Stan Lee. Povestea a fost scrisă de Nicole Perlman & Meg LeFauve și Anna Boden & Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet, iar la scenariu au contribuit Anna Boden & Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet.

Odată cu noul „Captain Marvel”, Studiourile Marvel au lansat prima franciză cu un super erou femeie. „Ne-am gândit că e momentul potrivit ca acum să îl prezentăm pe Captain Marvel lumii. Ea este unul dintre cele mai populare și puternice personaje din benzile desenate și acum și-a câștigat acest statut și în Universul Marvel”, a declarat producătorul Kevin Feige.

Sursa de inspirație pentru echipa de producție a fost perspectiva specială adusă asupra personajului de către creatoarea sa, Kelly Sue DeConnick.

DeConnick a declarat că poveștile sunt inspirate din viața ei, tatăl său lucrând pentru Air Force, iar ea crescând la o bază aeriană. „Când am prezentat ideea către Marvel, am spus că este vorba despre Carol Danvers ca Chuc Yeager (primul pilot care a depășit viteza sunetului, n.red. Media Expres): Pentru mine era vorba mai ales de metafora zborului pe care mi-am dorit mult să o explorez ca o încercare de a ne testa limitele și de a depăși îndoielile despre noi. Asta am vrut să transmit și în personaj”, spune ea.

„Când am aflat că vor face un film, am știut că va fi un pas extrem de important pentru ordinea lucrurilor din lumea noastră. Va fi un mesaj extrem de puternic pentru fete și femei, iar asta mă umple de bucurie”, a continuat creatoarea personajului. „Pentru mine, și sunt convinsă că și pentru mulți fani, ea nu va fi doar o femei supererou, ci va fi supereroul”.

Acțiunea filmului se petrece în anii de dinainte de Avengers, când abia apăruseră telefoanele mobile și se foloseau pagerele, iar internet cafe-urile și magazinele de închirieri de casete video erau extrem de populare.

„Ce ne-a intrigat a fot ideea de a explora o perioadă din Universul Marvel asupra căreia nu ne-am axat deloc. Asta ne-a dat și ocazia să mizăm pe nostalgia anilor ’90, care, recunosc, mă face să îmi dau seama cât de bătrân sunt. Acum e un trend cu nostalgia pentru acea perioadă”, a explicat Feige.

După ce au decis despre ce o să fie noul film, producătorii și regizorii au început să caute cea mai potrivită actriță pentru a juca rolul lui Captain Marvel. Brie Larson, o mare fană a Universului Marvel, era interesată de o posibilă colaborare și, după câteva întâlniri, s-a dovedit că e cea mai potrivită alegere pentru rolul lui Danvers.

„Ce e minunat la Captain Marvel este umanitatea ei. E vorba de o persoană reală, Carol Danvers, care are deodată super puteri și are parte de niște aventuri incredibile în spațiu. Însă, ca toate personajele Marvel, trebuie să fie umană. Așa că nu e un film despre cineva care are super puteri și zboară prin spațiu și trage cu arme cu fotoni, ci despre un erou care e foarte uman, foarte vulnerabil și complex”, a mai spus Feige.

„Brie Larson a fost singura alegere pentru rolul principal. Când am creionat personajul, ne-am gândit la ea, mai ales că lucram la un personaj care era, deopotrivă, emoțional, vulnerabil, puternic și hotărât. Cu toții am văzut calitățile astea la Brie Larson, iar munca ei dovedește că este o actriță incredibilă, capabilă de o puternică versatilitate emoțională, exact așa cum voiam să fie și Carol Danvers”, spune Jonathan Schwartz.

Pentru actriță, este o perspectivă cu totul revelatoare aceea de a fi prima femeie super eroină în Universul Marvel. „Aceste filme sunt o parte importantă a culturii noastre, dau un semnal despre cine suntem și în ce credem. Odată ce s-a transmis știrea că voi juca rolul lui Captain Marvel am început să înțeleg ce impact va avea asta asupra lumii”, spune Brie Larson.

Trailerul filmului este publicat pe site-ul https://www.cineforum.ro/project/captain-marvel/

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani.

În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity, Studio Canal şi alţi producători independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Compania administrează paginile: https://www.facebook.com/CineForum.ro/, https://www.instagram.com/cineforumromania/ și https://www.youtube.com/user/CineforumRomania.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.