Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Televiziune 08.03.2019 15:02:32
PIȚA-FILM-DIGI24 / Oana Pellea, Gheorghe Visu și Marin Moraru sâmbătă 9 martie la CinemaTePeCa în “Faleze de nisip”
București (MEDIA EXPRES) / 9 mar 2019 / Filmul de sâmbătă, 9 martie 2019, la Digi24, “Faleze de nisip” în regia lui Dan Pița, vorbește despre luxul de a fi liber. Pelicula i-a adus împreună pe câțiva dintre cei mai iubiți actori români, Victor Rebengiuc, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Ovidiu Schumacher și Marin Moraru.

În cadrul seriei CinemaTePeCa, “Faleze de nisip” este al doilea film cenzurat de Nicolae Ceaușescu pentru că promova un personaj “neîncadrabil”. Gheorghe Visu interpretează un personaj liber, nepotrivit în structura sau morala comuniste, care își permitea luxul de a se bucura de mare și de plajă.

Cristian Tudor Popescu explică: “Secvența de deschidere a filmului e absolut memorabilă, pentru că descrie perfect, în termeni artistici, un fenomen din societatea totalitară comunistă. Un băiat se plimbă pe plajă și... Ce face el? Răspunsul e teribil. Nimic. Dă cu pietre în apă. Și acest nimic e suficient pentru ca niște cetățeni de pe plajă, din categorii sociale superioare, să se năpustească asupra lui ca peștii la o bucată de pâine. De ce? Pentru că el nu face nimic. Dacă te plimbai în anii ‘80 prin fața Casei Scânteii, în maximum cinci minute apăreau unul sau doi băieți, în costume prost ajustate pe ei și tunși proaspăt, care te întrebau: Dumneavoastră cu ce treabă pe aici? Ca și cum n-ai fi putut să te plimbi pur și simplu pe acolo. Asta îl întreabă Rebengiuc, doctorul, pe tânărul nostru: Ce faci? Mă plimb. De ce te plimbi? Numai în societatea aceea putea cineva să pună unui om o astfel de întrebare.”

Filmul spune povestea unui sindrom al societății comuniste care depășeste cu mult limitele sistemului, afectând însăși conștiința individuală. Doctorul, interpretat de Victor Rebengiuc, și câțiva alți trecători acuză de furt un tânăr de pe plajă doar pentru că acesta se afla în preajmă și nu făcea nimic. Emisiunea CinemaTePeca este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00. Gazda cinefililor este istoricul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești sunt la Digi24, în fiecare weekend, la o calitate deosebită și într-o prezentare savuroasă, purtând semnătura lui Cristian Tudor Popescu.

Televiziunea de știri Digi 24 face parte din grupul Digi | RCS & RDS, care mai deține deține prima televiziune Ultra HD din România: Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3, și 4, Film Now (pay-tv), televiziunile tematice Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance Fm și Chill FM.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.