×

Revista presei -- Data și ora publicării: 29.03.2019 09:28:09

REVISTA PRESEI / 29 mar 2019 /




UPC România a inaugurat noul sediu central în clădirea The Bridge 2
Televiziunile noastre au îmbătrânit
Minimax difuzează filme și seriale în premieră la aniversarea Barbie – 60 de ani
Filmcafe difuzează „buddy movies” cu Terence Hill, „perechea” lui Bud Spencer
Curtea de Conturi a constatat că CNA nu are o procedură de sistem pentru urmărirea plății amenzilor
Trupele speciale “S.W.A.T” și “SEAL” revin cu sezoanele 2 la AXN
“Keeping Up with the Kardashians” revine la televiziune E! cu un nou sezon
DIVA difuzează „Medicul legist”, un serial de investigații criminalistice cu un personaj feminin în rolul principal
Serialul „Beecham House” are premiera mondială la Cannes, în aprilie
INTERVIU Creatorii unui documentar dureros marca Discovery: „Asistăm la prima extincţie în masă provocată de om“
Surpriza anunţată de HBO pentru fanii „Game of Thrones“
Un nou proiect care modifică OUG 114: Guvernul suspendă până la 1 septembrie 2019 aplicarea unei sancțiuni pe care operatorii telecom au spus că o vor ataca la Curtea Constituțională
Orange şi Vodafone, cele mai mari şanse să cumpere licenţe 5G. Majorarea tarifului de monitorizare este ilegală – analist
Parlamentul European a adoptat noi reguli privind facilitarea accesului transfrontalier la conținutul radio-TV online
Telekom vrea să participe la construitea unui stadion de atletism în Craiova
Mișcări în acționariatul Felix Telecom, o firmă controlată de un general SIE în rezervă și contracte cu statul de peste 240 milioane de lei
Huawei România a avut vânzări de 450 milioane de dolari în 2018
Serialul „Killing Eve”, cele mai multe nominalizări la premiile Bafta TV
Un documentar despre „Urzeala tronurilor”, lansat în luna mai
Digi oferă apeluri de voce la calitate HD şi prin reţeaua 3G
Siemens a ajuns la afaceri de peste un miliard de lei anul trecut în România, plus 22% faţă de anul precedent
Discovery România sărbătorește pe 30 martie Ora Pământului și premiera noului documentar „Tigerland”
Sâmbătă, la „CinemaTePeca”, îl vom vedea pe Iurie Darie în „S-a furat o bombă”, al lui Ion Popescu Gopo
Mandatul membrilor consiliului de administrație RCS & RDS expiră în 2020
(titlu modificat de Media Expres)
Vodafone se pregătește să intre în acționariatul UPC. Compania a depus la CNA primele documente
La doi ani de la prima emisie, Penny FM lansează și o platformă online


UPC România a inaugurat noul sediu central în clădirea The Bridge 2
Începând cu luna martie, UPC România și-a mutat sediul central în clădirea de birouri The Bridge 2, dezvoltată de Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori locali de pe piața de birouri. The Bridge 2 este amplasată în zona de centru – vest  a Capitalei, unul dintre cele mai noi hub-uri de birouri, în apropiere de stația de metrou Grozăvești. Birourile dedicate angajaților UPC din București vor fi amplasate într-un spațiu total de 5.500 de mp, distribuit pe trei etaje (etajele 8-10). Prima etapă a mutării a avut loc la începutul lunii martie prin relocarea angajaților din sediul de pe Şoseaua Nordului. În luna iunie se va derula cea de-a doua etapă, care constă în relocarea angajaților care lucrează în sediul din Sema Park. „Ne bucurăm să inaugurăm noul sediu UPC România într-o clădire ultramodernă, care contribuie la crearea unui mediu de lucru armonios și dinamic. Mutarea în clădirea The Bridge 2 aduce două mari beneficii pentru echipa noastră. Primul este reprezentat de facilitățile excelente oferite de spațiile special amenajate pentru diferite tipuri de activități, cât și de facilitățile care țin de sustenabilitatea clădirii și accesibilitate. În al doilea rând, vom aduce împreună echipele din București, acest spațiu favorizând schimbul de experiență, creativitatea și conectarea angajaților noștri.”, a declarat Mihnea Rădulescu, CEO al UPC România. Conceptul se bazează pe spaţii deschise și birouri tip open space, un număr extins de săli de ședință, spații create pentru a favoriza munca în echipă sau lucrul individual, phonebooth-uri (încăperi în care angajații pot intra în conferințe telefonice), dar și spații informale – precum  zone pentru relaxare și coffee point-uri. Astfel, amplasarea spațiului este una dinamică și angajații au posibilitatea de a alege spațiul cel mai potrivit pentru activitatea pe care o desfășoară.
https://www.forbes.ro/upc-romania-inaugurat-noul-sediu-central-cladirea-bridge-2-135846

Televiziunile noastre au îmbătrânit
Telespectatorii cu vârste de peste 55 de ani sunt majoritari în audiențele  principalelor televiziuni din România. Tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani nu depășesc 5% la cele mai importante televiziuni de știri. Televiziunea liniară, cea care se mișcă din telecomandă, a devenit apanajul vârstei a treia. Scăderea audienței și îmbătrânirea publicului sunt cele două mari pericole ce amenință supremația televiziunii în România. Consumul obișnuit de televiziune (așa-numita televiziune liniară), în care programele TV sunt difuzate în succesiune continuă pe televizor, iar utilizatorul le selectează din telecomandă, a scăzut în ultimii ani în favoarea internetului. Mai mult, tânăra generație, care a deschis ochii în mediul digital și în telefonia mobilă nu mai este interesată de consumul „clasic” de televiziune, cedând definitiv telecomanda în stăpânirea părinților și bunicilor. De altfel, tinerii nu și-au dorit niciodată să stăpânească telecomanda, nici măcar în copilărie.
https://www.forbes.ro/articles/televiziunile-noastre-au-imbatranit-135788

Minimax difuzează filme și seriale în premieră la aniversarea Barbie – 60 de ani
Barbie împlinește 60 de ani având peste 200 de profesii din 1959 încoace, încurajând fetițele să urmeze o carieră pe măsura propriilor aspirații, prilej cu care televiziunea Minimax îi dedică luna aprilie cu difuzarea mai multor filme în premieră, informează Media Expres. Televiziunea Minimax programează începând cu luna aprilie șase lungmetraje de animație cu celebrul personaj, plus două seriale – Barbie Dreamhouse Adventures și Barbie Dreamtopia, notează Media Expres. Filmele difuzate sunt: „Barbie Mariposa” (2007), „Barbie Mariposa şi Zâna Prinţesă” (2013), „Barbie în secretul zânei” (2011), „Barbie în Lacul lebedelor” (2003), „Barbie și surorile ei în goana după cățeluși” (2016), „Barbie și surorile ei în Povestea unui ponei” (2013). Lungmetrajele de animație sunt difuzate lunea, de la 13:05, marțea, de la 13:05 și 20:30, miercurea – de la 20:30 și în weekend (sâmbăta și duminica de la 8:05 și 9:30).
https://www.forbes.ro/minimax-difuzeaza-filme-si-seriale-premiera-la-aniversarea-barbie-60-de-ani-135783

Filmcafe difuzează „buddy movies” cu Terence Hill, „perechea” lui Bud Spencer
Televiziunea Filmcafe îl aniversează, la sfârșitul lunii martie, pe actorul italian Terence Hill, ajuns la vârsta de 80 de ani, programând - între 29 și 31 martie unele dintre cele mai bune „buddy films” ale celebrului duo Bud Spencer - Terence Hill, informează Media Expres. Terence Hill, contraponderea plină de vervă a taciturnului erou jucat de Bud Spencer, poate fi văzut la Filmcafe în șase producții. Astfel, pe 29 martie, data în care s-a născut Mario Girotti, pe numele de scenă Terence Hill, vor fi difuzate pe micul ecran două comedii de acțiune devenite succese internaționale: “Crime Busters” / “Doi superpolițiști” (1977), primul film al duo-ului turnat în America, la Miami în Florida și “Go for It” / “Contra cronometru” (1983). Până pe 31 martie inclusiv, Filmcafe mai difuzează “Double Trouble” / “Substituire cu bucluc” (1984), “Who Finds A Friend Finds A Treasure” / “Prietenul la nevoie se cunoaște” (1981) și “Odds and Evens” / “Par impar” (1978), produs tot la Miami. În ultima zi a lunii, Terence Hill evoluează singur, de la ora 22:00, în “Supersnooper” / “Superpolițistul” (1980).
https://www.forbes.ro/filmcafe-difuzeaza-buddy-movies-cu-terence-hill-perechea-lui-bud-spencer-135609

Curtea de Conturi a constatat că CNA nu are o procedură de sistem pentru urmărirea plății amenzilor
Curtea de Conturi a constatat deficiențe în activitatea CNA referitoare la soluționarea petițiilor și la evidențierea și încasarea amenzilor aplicate televiziunilor, radiourilor și cabliștilor din cauza lipsei unor proceduri pentru colaborarea eficientă între structurile instituției, potrivit concluziilor unui control efectuat în 2018, care se referă la activitatea din 2017, raportul fiind publicat de instituția de Curtea de Conturi la 18 martie 2019., informează Media Expres. Pentru anul 2017, din cele 57 de amenzi aplicate unui număr de 21 de radiodifuzori și distribuitori de servicii de programe, la data auditului CNA nu deținea dovada plății unui număr de 13 amenzi prin care au fost sancționați 10 radiodifuzori și distribuitori de servicii, notează Media Expres. „Deși au fost prezentate documentele justificative care dovedesc plata amenzilor de către radiodifuzori și distribuitori de servicii de programe, CNA nu deține o procedură de sistem care să reglementeze această activitate”, se arată în documentul publicat la 18 martie de Curtea de Contruri. Curtea a mai constatat că în anul 2017 nu au fost soluționate și s-au prescris faptele consemnate într-un număr total de 843 de petiții, pentru care nu a fost transmis un răspuns final. În februarie 2017 Media Expres a arătat că zece televiziuni, printre care Pro TV, Antena 3, Kanal D, Realitatea TV, România TV și B1 TV, ar fi trebuit să aibă licențele audiovizuale retrase pentru neplata amenzilor aplicate de către CNA, potrivit unei situații discutate în ședința publică a autorității de reglementare în audiovizual din 8 februarie 2017.
https://www.forbes.ro/curtea-de-conturi-constatat-ca-cna-nu-o-procedura-de-sistem-pentru-urmarirea-platii-amenzilor-135353

Trupele speciale “S.W.A.T” și “SEAL” revin cu sezoanele 2 la AXN
Televiziunea AXN difuzează începând din 8 aprilie, de la ora 22:00, noi sezoane din serialele cu trupe speciale “S.W.A.T.” și ”SEAL”. Timp de două ore, în fiecare luni seară, cei doi eroi, Hondo (Shemar Moore) și Jason Hayes (David Boreanaz), alături de echipele lor, aduc porție dublă de acțiune și adrenalină la AXN, informează Media Expres. Sezonul doi din S.W.A.T. debutează la ora 22:00 și îi găsește pe Daniel “Hondo” Harrelson și echipa sa, ultima redută în aplicarea legii în Los Angeles, pe urmele unor traficanți care au răpit nouă copii din Haiti. Un puternic cutremur care lovește orașul aruncă totul în haos și amenință cursa contra cronometru pentru a îi găsi atât pe micuții răpiți, cât și pe răpitorii lor. În același timp, în noul sezon, conflictele personale ale membrilor S.W.A.T., în special cel dintre Hondo și Street, încep să afecteze întreaga echipă și pun în pericol buna desfășurare a misiunilor, notează Media Expres. Stephanie Sigman, Jay Harrington, Alex Russell, Kenny Johnson își reiau rolurile în noul sezon, cu Shawn Ryan (“The Shield”, “Chicago Code”) și Aaron Rahsaan Thomas (“Friday Night Lights”, “CSI: NY”) producători executivi.
https://www.forbes.ro/trupele-speciale-s-w-t-si-seal-revin-cu-sezoanele-2-la-axn-135367

“Keeping Up with the Kardashians” revine la televiziune E! cu un nou sezon
Emisiunea cu cel mai mare succes de la televiziunea E!, "Keeping Up with the Kardashians", revine cu cel de-al 16-lea sezon, din 7 aprilie a.c., de la ora 22:00. Acest sezon începe cu o expunere fără precedent a relației pasionale dintre Kim și Kanye. De la programul haotic a lui Kanye, la planurile cu privire la cel de-al patrulea copil cu ajutorul unei mame-surogat, până la implicarea lui Kim în reforma penitenciarelor, nimic nu pare să reușească să îi potolească. Kourtney pare că se împacă pe deplin cu noul stil de viață al familiei ei “moderne” alături de Scot, concentrându-se să fie exemple demne de urmat pentru copiii săi. Între timp, Khloé se confruntă cu maternitatea în timp ce încercă să facă față amalgamului de emoții generate de problemele din relație. În plus, Kris găzduiește o petrecere de Ziua Recunoștinței, în noua ei casă din Palm Spring, dar recunoștința nu este sentimentul care primează și situația tinde să degenereze. Kris decide să își exploreze latura artistică și este de acord să joace în videoclipul lui Ariana Grande – Thank U, Next. Kylie este foarte implicată în creșterea micuței ei, dar găsește timp să îi organizeze nepoatei ei, Dream, o petrecere aniversară desprinsă din povești. Kendall acceptă ca întreaga familie să locuiască în casa ei în timpul unui incendiu de proporții, dar situația se complică în momentul în care una dintre surorile ei refuză să mai plece. Kim decide că Rob, care se implică total în creșterea fetiței lui, are nevoie de un sfat de la sora sa mai mare. Întreaga familie își face bagajele și pleacă în Bali, unde în atmosfera calmă și linistitoare, au parte de revelații ce le pot schimba viața. Alături de cei mai noi membrii, clanul Kardashian este mai unit ca niciodată și demonstrează că nimic nu este mai important ca familia.
https://www.forbes.ro/keeping-kardashians-revine-la-televiziune-e-cu-un-nou-sezon-135390

DIVA difuzează „Medicul legist”, un serial de investigații criminalistice cu un personaj feminin în rolul principal
Serialul „Medicul legist” (Coroner) spune povestea lui Dr. Jenny Cooper, un medic dur care investighează morțile suspecte în Toronto. Inspirat de seria de cărți de succes a scriitorului britanic M.R. Hall, „Medicul legist” este un nou serial, difuzat în premieră la DIVA începând de duminică, 14 aprilie, de la 21:00. „Medicul legist” este un serial de investigații criminalistice cu un personaj feminin în rolul principal care o urmărește pe Jenny Cooper – interpretată de Serinda Swan (Inhumans, Ballers) – un nou anchetator care investighează decese suspecte în Toronto. După moartea soțului său, fostul medic de la camera de gardă încearcă să înceapă o nouă viață alături de fiul său și să treacă peste durerea și anxietatea datorate unui secret ce o macină. Elucidarea morților suspecte și a cazurilor dificile nu este deloc o sarcină ușoară, dar ea este hotărâtă să descopere adevărul indiferent de consecințe, chiar dacă asta presupune dezvăluirea unui secret întunecat din trecut.
https://www.forbes.ro/diva-difuzeaza-medicul-legist-un-serial-de-investigatii-criminalistice-cu-un-personaj-feminin-rolul-principal-135429

Serialul „Beecham House” are premiera mondială la Cannes, în aprilie
Serialul „Beecham House“, produs de Fremantle și Bend ItTV și regizat de Gurinder Chadha (“Bend It Like Beckham”), va avea premiera mondială la MIPTV în cadrul CANNESERIES, duminică, 7 aprilie, de la ora 19.00, la Palais des Festivals (Grand Auditorium Lumière), informează Media Expres. Târgul internațional pentru conținut de televiziune MIPTV (8-11 aprilie 2019) și Festivalul Internațional CANNESERIES (5-10 aprilie 2019) colaborează anul acesta pentru două evenimente comune în premieră mondială, precedate de „Covorul Roz”, programate duminică, 7 aprilie, și marți, 9 aprilie, notează Media Expres. Evenimentul de marți încă nu a fost anunțat public. „Beecham House” (Casa Beecham, trad. Media Expres) se petrece la mijlocul secolului al XIX-lea, în Delhi, India, înainte ca britanicii să domine regiunea.
https://www.forbes.ro/serialul-beecham-house-premiera-mondiala-la-cannes-aprilie-135571

INTERVIU Creatorii unui documentar dureros marca Discovery: „Asistăm la prima extincţie în masă provocată de om“
Discovery Channel va difuza un nou documentar captivant, „Tigerland“, iar regizorul Ross Kauffman, recompensat cu Oscar, şi producătorul Xan Parker ne-au povestit mai multe despre experienţa şi provocările din spatele camerelor, dar şi felul în care „gardienii“ ultimilor tigri riscă totul pentru a salva această specie. Cu un secol în urmă, populaţia tigrilor din sălbăticie atingea 100.000 de exemplare. În prezent, numărul lor a scăzut sub 4.000. Specia este ameninţată de factori diverşi, precum braconajul, pierderea şi fragmentarea habitatului, conflictul cu oamenii sau vânarea excesivă a speciilor cu care tigrii se hrănesc. Dacă omenirea nu ia rapid măsuri pentru a proteja specia, răgetul tigrului va dispărea complet de pe faţa pământului. Aceasta este şi tema principală a „Tigerland“, noua emisiune-documentar Discovery Channel care va avea premiera în România pe 31 martie, de la ora 21.00.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/interviu-creatorii-unui-documentar-dureros-marca-discovery-asistam-extinctie-masa-provocata-om-1_5c9ca6e6445219c57ecc5473/index.html

Surpriza anunţată de HBO pentru fanii „Game of Thrones“
HBO a dezvăluit că va lansa un documentar de două ore cu detalii inedite din culisele ultimului sezon al serialului „Game of Thrones“. Prezentat drept un bonus pentru fani, lungmetrajul documentar „Game of Thrones: The Last Watch“ va fi lansat de HBO pe 26 mai, la câteva zile după ce va fi difuzat ultimul episod al serialului, scrie Deadline.  Documentarul, regizat de Jeanie Finlay, va face cronica sezonului final al serialului: „Mai mult decât un «making of», va fi o poveste amuzantă, dar şi tristă, spusă cu înţelepciune şi într-un stil intim, despre plăcerea dulce-amăruie de a crea o lume şi, apoi, de a fi nevoiţi să ne luăm rămas bun de la ea“.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/surpriza-anuntata-hbo-fanii-game-of-thrones-1_5c9d0019445219c57ecfa3b3/index.html

Un nou proiect care modifică OUG 114: Guvernul suspendă până la 1 septembrie 2019 aplicarea unei sancțiuni pe care operatorii telecom au spus că o vor ataca la Curtea Constituțională
O nouă variantă de proiect al Ministerului Finanțelor, care modifică OUG 114/2018, prevede amânarea până la 1 septembrie 2019 a aplicării unei noi sancțiuni introduse în domeniul telecom despre care Orange, Vodafone și Telekom au anunțat că va fi atacată la Curtea Constituțională. Este vorba despre sancționarea cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri pentru furnizorii telecom care încheie contracte de instalare, întreținere sau înlocuire a rețelelor, fără existența dreptului de acces sau în lipsa autorizației de construire. "Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 s-a introdus la art. 143 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2011 alin. (6), care a reglementat posibilitatea aplicării de penalități pe zi de întârziere pentru utilizarea de frecvențe radio fără licență. Se impune introducerea unor clarificări suplimentare cu privire la această recent introdusă prevedere din perspectiva frecvențelor radio pentru care se pot aplica penalități în caz de utilizare fără licență, respectiv cu privire la referința pe baza căreia să se stabilească cuantumul penalității aplicate. Legea nr. 159/2016 a fost completată de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 cu noi prevederi care sancționează efectuarea de lucrări de acces pe proprietăți de către furnizorii de rețele de comunicații electronice în absența obținerii autorizației de construire. Din rațiuni practice, care țin de crearea unui cadru normativ adecvat de facilitare a obținerii autorizațiilor de construire pentru rețelele de comunicații electronice și infrastructurile fizice suport ale acestora, se impune suspendarea, până la data de 1 septembrie 2019, a aplicării acestor prevederi.", se arată în Nota de fundamentare a noului proiect care ar urma să modifice controversata Ordonanță de urgență 114/2018. Vineri, în ședința de Guvern, ar urma să fie aprobat un proiect de ordonanță de urgență privind modificarea OUG 114. Varianta publicată pe 26 martie, pe site-ul Ministerului Finanțelor, nu prevedea nicio schimbare cu privire la modificările aduse de OUG 114/2018 în domeniul telecomunicațiilor. Miercuri, 27 martie, Ministerul Finanțelor a întocmit un nou document, iar acesta a intrat în posesia reprezentanților mediului privat joi, în jurul orei 11.00.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23056265-nou-proiect-care-modifica-oug-114-guvernul-suspenda-pana-1-septembrie-2019-aplicarea-unei-sanctiuni-care-operatorii-telecom-spus-vor-ataca-curtea-constitutionala.htm

Orange şi Vodafone, cele mai mari şanse să cumpere licenţe 5G. Majorarea tarifului de monitorizare este ilegală – analist
Operatorii Orange şi Vodafone au cele mai mari şanse să cumpere licenţe 5G, la licitaţia ce ar urma să aibă loc în România, iar sumele de pornire prevăzute în OUG 114 sunt stabilite pe criterii contabile, nu economice, a atras atenţia, joi, într-o conferinţă de specialitate, analistul telecom, Nicolae Oacă. "Dacă licitaţia pentru 5G va avea loc în toamnă, banii se vor încasa anul viitor. Ordonanţa de Urgenţă 114 spune că, în premieră mondială după cunoştinţa mea, preţurile de pornire sunt calculate la procent din cifra de afaceri. De regulă, preţul de pornire se face pe criterii economice, pe MHz, pe locuitor. Deci, într-o ţară cu 60 de milioane de locuitori preţul de pornire va fi mai scump decât într-o ţară cu 20 de milioane de locuitori. La noi, Ordonanţa a venit şi cu majorarea preţului de monitorizare... Scopul a fost să se strângă la buget un miliard din 5G şi două miliarde din 3G. Determinarea a fost realizată pe criterii contabile, neavând nimic de-a face cu criteriile economice. Taxa de pornire ar trebuie să fie lăsată să fie stabilită pe criterii economice. În 2004 şi 2006 s-au dat primele licenţe 3G, iar acest lucru a dus la creşterea îndatorării operatorilor. De asemenea, pe licitaţia din 2012, gradul de îndatorare a crescut, din nou. Avem doi operatori - Orange şi Vodafone - cu un grad de îndatorare rezonabil, undeva la sub 60%, RCS&RDS undeva la 98% şi fostul Cosmote - Telekom Mobile, cu un grad de îndatorare de 142%. La momentul actual, doar Orange şi Vodafone ar putea să cumpere cu 500 de milioane de euro, 5G din 3G", a susţinut Oacă.
https://www.economica.net/orange-si-vodafone-cele-mai-mari-sanse-sa-cumpere-licente-5g-majorarea-tarifului-de-monitorizare-este-ilegala-analist_166748.html

Parlamentul European a adoptat noi reguli privind facilitarea accesului transfrontalier la conținutul radio-TV online
După aprobarea noilor reguli privind drepturile de autor pe piața unică digitală, Parlamentul European a votat, joi, în favoarea adoptării proiectului legislativ referitor la drepturile de autor pentru programele de televiziune și de radio transmise online în Uniunea Europeană. Directiva vizând difuzarea programelor radio-TV completează actuala directivă UE privind transmisiile prin satelit și prin cablu, care facilitează transmisia transfrontalieră prin satelit și retransmisia prin cablu a programelor de televiziune și radio din alte state membre. Potrivit Comisiei Europene, noile norme vor facilita punerea la dispoziție online de către radiodifuzorii europeni a anumitor programe de televiziune în direct sau în reluare și vor simplifica distribuirea unui număr mai mare de canale de radio și de televiziune de către operatorii de servicii de retransmisie.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/parlamentul-european-a-adoptat-noi-reguli-privind-facilitarea-accesului-transfrontalier-la-continutul-radio-tv-online-18955254

Telekom vrea să participe la construitea unui stadion de atletism în Craiova
Primăria orașului Craiova a primit patru oferte pentru construirea unui stadion de atletism cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, contract estimat la 40,9 milioane de lei, fără TVA, în 4 ani. Ofertele au fost depuse de Con-A SRL Sibiu, Recon SA București (subcontractori Domarcons Craiova – 6,8%, Msport Pro SRL – 10,57% și Ischia SRL – 10,67%) și asocierile formate din Construcții SA Sibiu (lider), Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) și Concordia Con. Strade SRL Pitești, respectiv Construcții Erbașu SA București și Grup Primacons SRL Slatina.
https://www.profit.ro/stiri/telekom-vrea-sa-participe-la-construitea-unui-stadion-de-atletism-in-craiova-18954469

Mișcări în acționariatul Felix Telecom, o firmă controlată de un general SIE în rezervă și contracte cu statul de peste 240 milioane de lei
Doi acționari ai Felix Telecom, integrator IT&C cu afaceri de 31,5 milioane de lei în 2017, au vândut participațiile deținute către ceilalți doi acționari, în baza unui contract semnat în luna februarie a acestui an. Astfel, Ruxandra Ioana Mihu a vândut 14% din acțiunile Felix Telecom către Teodor Ileș, care și-a majorat cota la 52%, iar Doina Felicia Ileș a preluat de la Traian Mihu, directorul general al companiei, un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capital și a ajuns la 48%. “Transmiterea părților sociale ale asociațiilor Mihu Ruxandra-Ioana și Mihu Traian către asociații Ileș Traian și Ileș Doina-Felicia s-a efectuat în conformitate cu contractul de dare în plată pe care aceștia l-au încheiat în data de 11 februarie 2019”, se arată într-o hotărâre a acționarilor Felix Telecom din 11 februarie 2019.
https://www.profit.ro/stiri/miscari-in-actionariatul-felix-telecom-o-firma-controlata-de-un-general-sie-in-rezerva-si-contracte-cu-statul-de-peste-240-milioane-de-lei-18953101

Huawei România a avut vânzări de 450 milioane de dolari în 2018
Huawei România a avut în 2018 venituri din vânzări de 450 milioane de dolari, iar în ultimii cinci acest indicator a depășit 1,2 miliarde de dolari, a anunțat compania. În ultimii trei ani, volumul de achiziții din piața locală a ajuns la 150 milioane de dolari, iar taxele plătite către bugetul statului au fost de 75 milioane de dolari, din care 24 milioane de dolari în 2018. La sfârșitul anului trecut, subsidiara locală a Huawei avea 2.053 angajați, din care 81% sunt români. Compania are parteneriate cu peste 25 de companii majore și se estimează că a creat peste 1.500 de locuri de muncă în mod direct, alături de alte 3.500 create în mod indirect, prin intermediul firmelor colaboratoare.
https://www.profit.ro/stiri/huawei-romania-a-avut-vanzari-de-450-milioane-de-dolari-in-2018-18955431

Serialul „Killing Eve”, cele mai multe nominalizări la premiile Bafta TV
Serialul „Killing Eve” a primit cele mai multe nominalizări la premiile Bafta TV, care vor fi acordate pe 12 mai, la Royal Festival Hall din Londra, potrivit BBC. Thrillerul BBC America a primit 14 selecţii la principalele premii şi la Bafta TV Craft Awards, actriţele Sandra Oh şi Jodie Comer fiind nominalizate pentru interpretare. Serialul „A Very English Scandal”, producţie BBC - Amazon, cu Hugh Grant în rol principal, a primit 12 nominalizări, iar miniseria HBO „Patrick Melrose”, cu Benedict Cumberbatch în rol principal, a primit şase. Ele sunt urmate de serialele „Bodyguard" şi „The Little Drummer Girl", fiecare cu câte cinci nominalizări, şi de „Mrs Wilson” şi „Mum”, cu câte patru selecţii.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-killing-eve-cele-mai-multe-nominalizari-la-premiile-bafta-tv-1922403028292019031718955520

Un documentar despre „Urzeala tronurilor”, lansat în luna mai
Lungmetrajul documentar „Game of Thrones: The Last Watch” va fi lansat de HBO pe 26 mai, la câteva zile după ce serialul se va fi încheiat. Ultimul episod din „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi difuzat pe 19 mai, iar documentarul regizat de Jeanie Finlay va face cronica sezonului final al serialului. Documentarul de două ore „studiază în amănunt” lumea fantezistă şi personajele serialului. Creatorii David Benioff şi Dan Weiss au regizat finalul serialului, iar celelalte episoade sunt semnate de Miguel Sapochnik („The Battle of the Bastards") şi David Nutter („The Rains of Castamere"). Al optulea şi ultim sezon al „Game of Thrones” va avea premiera la HBO pe 14 aprilie.
https://www.news.ro/cultura-media/un-documentar-despre-urzeala-tronurilor-lansat-in-luna-mai-1922405028002019031518955378

Digi oferă apeluri de voce la calitate HD şi prin reţeaua 3G
Compania de cablu RCS&RDS, care prin serviciul Digi Mobil este al patrulea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a extins serviciul Voice HD, prin care care clienţii au acces la o calitate mai bună a convorbirilor, în întreaga reţea, începând de ieri. „Această facilitate, care era deja disponibilă în reţeaua 4G, sub denumirea VoLTE, va deveni accesibilă şi în reţeaua 3G. Noua caracteristică a serviciului de voce aduce o calitate superioară a apelurilor telefonice, sunetul este mai clar, eliminându-se zgomotul de fundal. Funcţia îşi dovedeşte utilitatea cu precădere atunci când se comunică din mediul exterior, în zone aglomerate şi zgomotoase, sau în conferinţele telefonice“, conform companiei.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/digi-ofera-apeluri-de-voce-la-calitate-hd-si-prin-reteaua-3g-17994592

Siemens a ajuns la afaceri de peste un miliard de lei anul trecut în România, plus 22% faţă de anul precedent
Siemens România, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente şi servicii pentru pieţe strategice cum ar fi energia, sănătatea sau transporturile, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri consolidată de peste un miliard de lei. În România, Siemens are şapte companii. "Afacerile din România au înregistrat o evoluţie sustenabilă, cifra de afaceri a companiilor Siemens prezente pe plan local înregistrând o creştere de peste 22% în anul financiar 2018, comparativ cu anul financiar precedent", a spus Titus Loew, CFO Siemens România, în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor pentru 2018. Anul financiar 2018 al companiei a fost în perioada 1 octombrie 2017 până în 30 septembrie 2018. Majorarea a fost determinată de dinamica crescută a investiţiilor în infrastructură energetică şi feroviară, dar şi de rezultatele solide din sectorul automatizărilor industriale şi din domeniul echipamentelor medicale.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/siemens-a-ajuns-la-afaceri-de-peste-un-miliard-de-lei-anul-trecut-in-romania-plus-22-fata-de-anul-precedent-17992621

Discovery România sărbătorește pe 30 martie Ora Pământului și premiera noului documentar „Tigerland”
Prin îndemnul „Stinge lumina și deschide ochii', evenimentul va încuraja oamenii să ia măsuri cu impact pe termen lung pentru protejarea planetei și a speciilor de animale sălbatice aflate în pericol. Activarea va avea loc în AFI Cotroceni sâmbătă, 30 martie 2019, între orele 10.00-22.00, în contextul unei noi ediții a Orei Pământului și premierei documentarului „Tigerland', în data de 31 martie pe Discovery Channel, de la ora 21.00. Discovery România se alătură și anul acesta inițiativei Ora Pământului alături de World Wide Fund for Nature România (WWF România) și pregătește sâmbătă, 30 martie 2019, un eveniment dedicat acestei cauze în centrul comercial AFI Cotroceni din București. Cu tema „Stinge lumina și deschide ochii', evenimentul va încuraja oamenii să ia măsuri pentru a proteja planeta – de la stingerea luminii timp de o oră sâmbătă, între orele 20.30 și 21.30, și până la acțiuni cu impact pe termen lung precum susținerea proiectelor de conservare a speciilor de animale sălbatice aflate în pericol.
https://tvmania.ro/discovery-romania-sarbatoreste-pe-30-martie-ora-pamantului-si-premiera-noului-documentar-tigerland-255910.html

Sâmbătă, la „CinemaTePeca”, îl vom vedea pe Iurie Darie în „S-a furat o bombă”, al lui Ion Popescu Gopo
Sâmbătă, 30 martie 2019, de la ora 21:00, emisiunea „CinemaTePeca' le oferă cinefililor de calibru ocazia să vadă primul lung metraj științifico-fantastic din istoria cinematografiei românești. „S-a furat o bombă' (1961), regizat de Ion Popescu Gopo, a fost al doilea film în care a jucat actorul Iurie Darie. „În cazul anumitor creatori, în miezul genialității lor e un grăunte de prostie care e fecund. Această prostie a omulețului lui Gopo transformat în om nu face decât să pună în lumină urâțenia, cruzimea și, în ultimă instanță, imbecilitatea celor din jur, a sistemului. Prostia personajului lui Iurie Darie, care s-ar putea numi naivitate sau inocență, reușește să radiografieze, să batjocorească, să facă respingătoare toate acele făpturi specifice societății capitaliste', arată Cristian Tudor Popescu.
https://tvmania.ro/sambata-la-cinematepeca-il-vom-vedea-pe-iurie-darie-in-s-a-furat-o-bomba-al-lui-ion-popescu-gopo-255905.html

Mandatul membrilor consiliului de administrație RCS & RDS expiră în 2020
(titlu modificat de Media Expres)
RCS&RDS| Digi, cel mai mare operator de cablu și internet din țara noastră cu activități în Ungaria, Spania și Italia, este condus de un consiliu de administrație în frunte cu Zoltan Teszari și care include și doi membri independenți. Consiliu de administrație al RCS&RDS| Digi este format din Zoltan Teszari, Serghei Bulgac, Valentin Popoviciu, Marius Vărzaru, Bogdan Ciobotaru, Sambor Ryszka și polonezul Piotr Rymaszewski. Mandatul tutror membrilor va expira în 2020, însă detaliul interesant este ZoltanTeszari, poate fi reales pentru un număr nelimitat de mandate. Teszari a fost membru al consiliului de administrație din anul 2000 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2020. Teszari a fondat RCS & RDS în 1996 si este acționar majoritar. Înainte de a începe Analog CATV (o companie predecesoare a companiei RCS & RDS), a fondat TVS Holding din Brașov în anul 1992, o altă mare companie de televiziune română prin cablu, care mai târziu a fuzionat prin absorbție cu RCS & RDS. Înainte de a fonda TVS Holding Brașov, domnul Teszari a deținut și condus propria sa afacere. Ciobotaru este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administrație. Ciobotaru este și membru independent neexecutiv al consiliului de administrație RCS & RDS, o funcție pe care o deține din 2013. Înainte de a se alătura RCS & RDS, Ciobotaru a deținut funcția de Director Finanțări pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul Renaissance Capital, precum și funcția de Director Executiv pentru Piețele de Capital Globale din cadrul Morgan Stanley din Londra, unde a lucrat pentru o perioadă de peste 10 ani. Ciobotaru a absolvit Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de Master în Administrația Afacerilor de la Universitatea Oxford. Dl. Ciobotaru este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2020. Rymaszewski este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administrație. Rymaszewski deține și funcția de CEO al Octava Asset Management, o companie poloneză de administrare de portofolii imobiliare, parte a Grupului Elliott, o funcție pe care a deținut-o începând cu anul 2014. Din anul 2007, domnul Rymaszewski deține, de asemenea, funcția de CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al companiei Octava S.A., o companie publică poloneză care activează în domeniul imobiliar, parte a Grupului Elliott. Experiența lui Rymaszewski de consultanță și de supraveghere include activitatea sa în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea SA, un Fond de Investiții Alternative roman, tranzacționat public din anul 2012. Rymaszewski deține o diplomă de licență în Fizică de la Universitatea din Pennsylvania și un grad Jurum Doctor în Drept International și Comercial de la Cornell Law School. Rymaszewski este membru al consiliului de administrație începând cu anul 2017 și actualul său mandat ca membru al consiliului de administrație urmează să expire în 2020.
https://www.capital.ro/detaliul-inedit-despre-rcsrds-digi-ce-urmeaza-sa-se-intample-din-2020-ce-privilegiu-are-zoltan-teszari.html

Vodafone se pregătește să intre în acționariatul UPC. Compania a depus la CNA primele documente
Compania telecom Vodafone se pregătește de preluarea UPC în România. Compania de cablu UPC a depus deja la CNA primele documente privind un acord prealabil de modificare a acționariatului, așa cum spune legislația.  Orice companie care operează și servicii media audiovizuale este obligată să notifice CNA în privința schimbărilor care se produc cu aceasta, cum ar fi schimbarea formei juridice, a sediului social sau a acționariatului. Cu astfel de modificări a venit la CNA și compania UPC, care operează canalul Info și serviciul audiovizual la cerere UPC Pay-per-View. „Am solicitat modficarea licenței cu privire la câteva schimbări care au survenit în datele de identificare ale societății și anume schimbarea sediului, de la vechiul sediu de pe Șoseaua Nordului, la actualul sediu de pe Constantin Ghercu (Grozăvești). De asemenea, a intervenit o modificare în structura acționariatului, o modificare în interiorul grupului. Ambele societăți, și cea care a cedat și cea care a preluat sunt parte ale grupului Liberty Global”, le-a explicat membrilor CNA reprezentantul UPC. Totodată, întrebat de stadiul documentației privind tranzacția cu Vodafone, reprezentantul UPC a explicat: „Am notificat odată cu depunerea documentelor, dar cred că o să intre în următoarea ședință cu privire la transferul de acțiuni.” Monica Gubernat, membru CNA, i-a explicat acestuia că a cerut și prezența unor reprezentanți din partea Vodafone: „Am solicitat să vină și reprezentanții UPC, dar să vină și reprezentanții Vodafone, pentru că este o preluare de anvergură și trebuie să știm și noi planurile de viitor”, i-a transmis membrul CNA. „O să le transmitem și vom veni împreună în fața dumneavoastră”, i-a asigurat reprezentantul UPC.
https://www.paginademedia.ro/2019/03/vodafone-se-pregateste-sa-intre-in-actionariatul-upc

La doi ani de la prima emisie, Penny FM lansează și o platformă online
Penny FM, postul de radio disponibil exclusiv în lanțul de magazine Penny Market, a împlinit doi ani de la prima emisie și a lansat o platformă online. Stația poate fi ascultată pe www.pennyfm.ro în variantă desktop, dar și într-o variantă pentru mobil. Penny FM difuzează, ca orice alt post de radio, muzică, știri și emisiuni live cu prezentator. Un plus sunt ofertele și informațiile despre modalitățile de promovare. Totodată, pe site, Penny FM vinde spațiu publicitar, ca un post tradițional.  Postul a fost lansat în urmă cu doi ani, cu emisia din studiourile Penny de la Viena, cu o echipă formată din mai mulți oameni de radio cu experiență din Kiss FM, RFI sau Pro FM.
https://www.paginademedia.ro/2019/03/postul-de-radio-penny-fm-a-implinit-doi-ani-de-la-lansare
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL