×

Cinema -- Data și ora publicării: 04.04.2019 15:48:43

SHAZAM!-PREMIERĂ / Supereroul adolescent cam prostovan dar cu inima pură Shazam! intră în cinematografe din 5 aprilie



București (MEDIA EXPRES) / 4 apr 2019 / Noul film cu supereroi „SHAZAM!” a avut avanpremiera de lansare miercuri, 3 aprilie, la IMAX de la Cinema City Afi Cotroceni, spre deliciul, încântarea, amuzamentul și bunadispoziție generală a audienței formată din ziariști, critici de film, bloggeri, influenceri și instagrameri și intră în cinematografe de vineri, 5 aprilie.

Filmul marchează debutul pe marile ecrane al supereroului DC Comics Shazam! Scenariul filmului a fost scris de Henry Gayden după povestea de început a supereroului Shazam!, în care Billy Bates, un adolescent de 14 ani, devine supererou după ce este ales de un magician să continue lupta, cu mijloacele zeilor din mitologia greacă, împotriva celor șapte păcate din tradiția creștină: mândria, avariția, desfrânarea, invidia, îmbuibarea, mânia și lenea. Filmul combină de asemenea mai multe teme legate de prietenie și familie - abandonul, adopția, relația fiu-tată și relația fiu-mamă. Este, de asemenea, remarcabil umorul care însoțește aproape fiecare scenă din film și atmosfera vintage de SF din anii '80-'90.

Un foarte interesant articol privind istoricul personajelor din benzile de desenate americane din screenrant.com leagă premiera „Shazam!” de recent lansatul și în cinematografele din România „Captain Marvel”, explicând faptul că, la origine, atunci când Shazam! a debutat în benzile desenate în anul 1940 el se numea... Captain Marvel, după ce personajul a fost creat de desenatorul C.C. Beck și scriitorul Bill Parker în anul 1939.

Povestirile cu supereroi au luat avânt în SUA în anul 1938, când Superman a apărut în revista Action Comics # 1. Omul de oțel a fost un succes remarcabil, editorii de benzi desenate luptând să prindă din urmă succesul DC. Unul dintre cele mai faimoase exemple a fost compania Fawcett Comics, al cărei editor Roscoe K. Fawcett le-a cerut celor doi angajați ai săi C.C. Beck și Bill Parker să creeze "un Superman dar cu altă identitate, să fie un băiat de 10 sau 12 ani mai degrabă, decât un bărbat". Cei doi s-au conformat și au creat Captain Marvel, un băiat adolescent care pur și simplu trebuia să rostească cuvântul magic Shazam! pentru a se transforma în supererou. Captain Marvel a fost un succes care, în anii 1940, l-a depășit pe Superman.

De aici și aluzia din scena finală a filmului Shazam!, în care Billy Batson aduce în școală la întâlnirea cu copiii un... Superman.

Film a fost produs de New Line Cinema fiind distribuit la nivel mondial de Warner Bros. și în România de Vertical Entertainment.

Filmul este distribuit exclusiv în cinematografe, în formatele Real D, 3D, IMAX3D si 4DX, cu sunet Dolby și a fost remarcat deja de critica internațională pentru jocul deosebit al actorului Zachary Levi în rolul supereroului în forma sa adultă, și al lui Jack Dylan Grazer, care joacă în rolul Freddy Freeman, prietenul-copil al lui Shazam-copil, personajul din film Billy Batson. Dar și pentru regia semnată de David Sandberg, care pentru tonul relaxat și umorul de foarte bună calitate a fost deja considerat de către mulți critici ca fiind unul din cele mai bune filme făcute vreodată în universul DCEU.

Câteva titluri de recenzii găsite pe internet sunt edificatoare: „Shazam! este un blockbuster direct din era Spielberg” (The Atlantic), “După Shazam! DCEU nu mai are nevoie de Batman și Superman” (Hindustan Times) „Prostănacul Shazam! este o explozie de aer proaspăt în lumea supereroilor” (The Mercury News) și „Shazam! descarcă 'Marea' comedie în lumea supereroilor DC” (CNN)

Filmul a mai fost coprodus de Seven Bucks Productions, The Safran Company și DC Films și la distribuția în România are un rating 12+, cu o durată de 132 de minute.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL