Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Autorităţi 09.04.2019 15:41:03
UIT-ROMANIA-CANDIDATURĂ / Romania si-a depus candidatura pentru a gazdui Conferinta Plenipotentiarilor UIT din 2022
București (MEDIA EXPRES) / 9 apr 2019 / Prezent la Forumul Summit-ului Mondial pentru Societate Informationala, care are loc in perioada 8 – 12 aprilie la Geneva, presedintele Sorin Grindeanu i-a inmanat secretarului general al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), Houlin Zhao, scrisoarea oficiala prin care Romania isi anunta intentia de a organiza Conferinta Plenipotentiarilor UIT din 2022, potrivit unui comunicat difuzat de ANCOM.

Tara gazda a Conferintei Plenipotentiarilor UIT 2022 va fi desemnata in cadrul Consiliului UIT, care se va desfasura la Geneva in perioada 10 - 20 iunie 2019. Memorandumul pentru depunerea candidaturii a fost aprobat in cadrul sedintei de Guvern din data de 4 aprilie 2019.

”In luna noiembrie, cand am lansat ideea ca Romania sa gazduiasca, in 2022, cea mai importanta reuniune a Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, parea un proiect imposibil. Dupa cateva luni de eforturi si negocieri, cu sprijinul colegilor din MCSI si MAE, am avut astazi onoarea de a-i inmana secretarului general al UIT scrisoarea prin care Romania isi anunta oficial candidatura pentru gazduirea Conferintei Plenipotentiarilor din 2022. Un raspuns pozitiv pentru tara noastra din partea UIT ar insemna sansa de a amplasa Romania in prima linie a dezbaterilor despre viitorul domeniului IT&C”, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.

Potrivit Constitutiei UIT, Conferinta Plenipotentiarilor este organismul suprem al Uniunii si are rolul de a adopta politica generala a UIT, planurile strategice si financiare ale organizatiei si de a alege conducerea acesteia (Consiliul UIT – mandatar al Conferintei Plenipotentiarilor, Secretarul General, Secretarul General adjunct, Directorul Biroului de Radiocomunicatii, Directorul Biroului de Standardizare, Directorul Biroului de Dezvoltare). In cadrul acestui eveniment se decide viitorul organizatiei in ansamblul sau, capacitatea de a influenta diferite directii legate de domeniul IT&C, cum ar fi convergenta tehnologiilor, dezvoltarea Internetului si serviciul universal.

Avand in vedere importanta si amploarea Conferintei Plenipotentiarilor, organizarea de catre Romania, in anul 2022, a celei de-a 21-a editii a Conferintei, constituie o oportunitate de a consolida influenta regionala si internationala a tarii noastre intr-un domeniu extrem de important si dinamic, aducand beneficii de ordin politic, diplomatic, economic si social. Conferinta se desfasoara de regula pe parcursul a minimum trei saptamani, in cursul carora peste doua mii de delegati participa la lucrarile gazduite de statul membru organizator.

Conferinta Plenipotentiarilor este convocata la fiecare patru ani, cea mai recenta fiind organizata in perioada 29 octombrie – 16 noiembrie 2018 in Dubai, Emiratele Arabe Unite. La aceasta conferinta, Romania a obtinut, ca reprezentanta a Regiunii C - Europa de Est si Asia de Nord si alaturi de Federatia Rusa, Republica Azerbaidjan, Polonia si Cehia, cel de-al saptelea mandat consecutiv de membru in Consiliul UIT, organism care asigura, in intervalul dintre doua Conferinte ale Plenipotentiarilor, coordonarea activitatii UIT, in limitele puterilor acordate de catre Conferinta Plenipotentiarilor.


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.