×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 26.04.2019 17:41:09

SES-BILANȚ-T12019 / SES transmite tot mai multe televiziuni dar are venituri în scădere



București (MEDIA EXPRES) / 26 apr 2019 / SES transmitea 8.289 de televiziuni din întreaga lume la 31 martie 2019, reprezentând o creștere de 7% față de perioada similară a anului trecut, determinată de extinderea de noi televiziuni internaționale în Europa înclusiv Europa de Est, precum și de adoptarea în continuare a formatului HD în Europa de Vest; fapt care au compensat scăderea din America de Nord, potrivit celui mai recent bilanț al companiei dat publicității la 26 aprilie.

SES distribuie 2.828 de televiziuni HD (creștere de 6%) și 43 de televiziuni comerciale de înaltă definiție (cu 34% mai mult), un procent de 67% din totalul televiziunilor fiind transmise în formatul MPEG-4, și 70% în HEVC.

În 2018, SES a deservit un total de 355 milioane de gospodării cu servicii TV (în comparație cu 351 milioane de gospodării în 2017), 167 milioane sau peste 60% din toate gospodăriile cu TV din Europa folosind SES pentru conținutul video. În America de Nord distribuția a scăzut la 72 de milioane de locuitori de la 75 de milioane, reprezentând peste 60% din gospodăriile cu TV din SUA. Pe piețele internaționale, SES s-a extins la 116 milioane de gospodării cu TV, în principal prin creșterea distribuției în regiunile Asia-Pacific, Africa și America Latină.

În trimestrul 1, 2019 veniturile din distribuția video au fost cu 8,1% mai mici față de anul precedent la un curs constant, din cauza scăderii veniturilor din America de Nord, mai precis din cauza reducerii activității pe un satelit utilizat de un singur client. Închiderea televiziunilor în definiție standard și înlocuirea acestora cu formatul HDTV a contribuit, de asemenea, la scăderea veniturilor din această regiune, explică SES.

La serviciile video veniturile au scăzut cu -4,5% față de anul precedent. HD+ a fost stabil cu un câștig important datorat Panasonic și Samsung care au anunțat că noile televizoare vândute în Germania vor include software-ul HD+, permițând consumatorilor să acceseze platforma de satelit fără folosirea unui set-top-box.

Scăderea veniturilor MX1 a fost cauzată de întreruperea anumitor servicii "moștenite", care aduceau o marjă redusă de câștig și care a continuat să împiedice adoptarea de către clienți a platformei MX1 360, inclusiv în domeniul activităților sportive și transmisiei de evenimente. Anunțată în februarie 2019, implementarea inițiativei SES pentru integrarea afacerii de servicii video MX1 cu operațiunile principale de infrastructură video a fost lansată în primul trimestru 2019 și se va încheia până în trimestrul III 2019.

Veniturile din segmentul video reprezintă 63% din totalul companiei, fiind de 303,3 milioane de euro în trimestrul I 2019, cu o scădere de 23,8 milioane de euro (sau 7,3%) la un curs valutar constant, comparativ cu anul precedent. Veniturile video totale au inclus venituri ocazionale de 0,8 milioane de euro, mai mici față de 2,9 milioane de euro în 2018. Veniturile totale SES au fost de 480,6 milioane de euro, mai mici cu -2,3% față de trimestrul I 2019.

SES (www.ses.com) este cel mai mare operator de satelit din lume, cu peste 70 de sateliți plasați pe orbita geostaționară (GEO) și orbita medie a Pământului (Medium Earth Orbit - MEO), oferind servicii de distribuție video la nivel mondial și servicii de conectivitate prin intermediul a două unități de afaceri: SES Video și SES Networks. SES Video atinge peste 351 milioane de case TV, prin intermediul platformelor Direct-to-Home (DTH) și a rețelelor de cablu, terestre și IPTV la nivel global. Portofoliul SES Video include MX1, un furnizor de servicii mass-media care oferă o suită completă de servicii atât pentru distribuția liniară cât și digitală și sistemul ASTRA prin satelit, cu cea mai mare acoperire de televiziune DTH în Europa. SES Networks oferă servicii globale de date, conectând oamenii într-o varietate de sectoare, inclusiv din telecomunicații, transport maritim, aeronautică și energie, precum și guverne și diverse instituții din întreaga lume. Portofoliul SES Networks include GovSat, un parteneriat public-privat între SES și guvernul luxemburghez, și O3b, singurul sistem nongeostaționar care furnizează comunicații de bandă largă cu viteze comparabile cu fibra optică.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL