×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 27.05.2019 13:00:49

AMOS-SATELIT NOU-PREGĂTIRI / Spacecom este aproape gata de lansarea noului satelit Amos-17



București (MEDIA EXPRES) / 27 mai 2019 / Spacecom (bursa din Tel Aviv: SCC), operatorul flotei de satelit AMOS, a anunțat la 27 mai că cel mai nou satelit, AMOS-17, se află în etapele finale ale pregătirii înainte de lansarea programată pentru această vară în poziția orbitală 17°E.

Satelitul este destinat special pentru a răspunde cerințelor tot mai mari de comunicare ale continentului african, dar va consolida operațiunile Spacecom și din Orientul Mijlociu și Europa.

Satelitul construit de Boeing Satellite Systems International are capacități în C-Band HTS, banda Ka și Ku-band, finalizând deja testările care simulează condițiile din timpul lansării și mediul spațial extraatmosferic.

AMOS-17 se află în prezent în faza de pregătire finală înainte de expedierea la Cape Canaveral, Florida, SUA, unde este programată lansarea pe o rachetă Falcon-9 operată de SpaceX.

David Pollack, președinte și CEO al Spacecom, a declarat: "Suntem încântați de oportunitățile pe care AMOS-17 le va oferi clienților noștri din Africa Subsahariană. Cu o încărcătură digitală de ultimă generație, acesta va fi satelitul cel mai avansat din punct de vedere tehnologic pentru a servi Africa și va oferi o mare varietate de servicii, precum și pentru a conecta Africa, Europa și Orientul Mijlociu. Am lucrat îndeaproape cu echipa Boeing și așteptăm cu nerăbdare să ne îndreptăm spre Africa".

Spacecom (Space-Communication Ltd.) operează sateliții AMOS-3 și AMOS-7 aflați în colocație la 4°W și AMOS-4 la 65°E, oferind servicii de transmisie și comunicații de înaltă calitate pentru Europa, Africa și Asia prin intermediul operatorilor DTS și DBS, al furnizorilor de servicii Internet (ISP), al operatorilor de telecomunicații, al integratorilor de rețele și al agențiilor guvernamentale.

Odată cu adăugarea modelului AMOS-17, Spacecom își va extinde capacitatea de operator de satelit multi-regional.

Lansarea va fi prima după ce în 2015 compania a pierdut controlul în spațiu asupra unui satelit (Amos 5, lansat în 2011 în poziția 17°E, pe un șasiu rusesc produs de compania Roshetnev) și după ce la jumătatea anului 2016 a pierdut satelitul Amos-6 ca efect al unei explozii la Cape Canaveral Air Force Station Space Launch Complex 40, care a distrus racheta Falcon 9 pe care acesta era montat pentru lansare.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL