×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 04.06.2019 10:43:02

Ședinţa CNA de marți, 4 iunie 2019 – ora 10:00



/ În curs de actualizare / Ședința este condusă de Monica Gubernat cu participarea membrilor CNA Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Ramona Elena Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Ancuța Pocora.

Vot OZ cu amânarea discuției pe ROF și punctul cu înregistrările Realitatea TV care au trimis dar este în cercetare la d-na Fota.
- unanimitate (fără Pocora care a intrat ulterior).
Popescu a prezentat fotografii de la vizita la Sfântu Gheorghe unde a pornit radioul comunitar (și la Vârvoru) pe 89,9MHz.
Este un radio care nu are practic studio, emițătorul este în stația de purificare a apei de la Sfântu Gheorghe.

I. Adresa nr.5703/27.05.2019 de la primăria Sectorului 2 București – solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spoturilor radio/TV – Corupția îți fură viitorul.
D-na Bondarenco - resurse umane PS2 și manager de proiect. Finanțat prin fondul social european - creșterea transparenței și integrității. 5 sep 2018 4 sep 2019, obiectivul general. În cadrul campaniei spot video. Realizat, buget micuț - București Ilfov este o regiune mai dezvoltată și bugetul a fost de 1,3 milioane de lei, am avut doar bani de creare, am folosit canale sociale, site-ul primăriei și dorim difuzare în regim de campanie socială pe televiziuni.
Herjeu a întrebat cui se adresează. Fetița nu mai mănâncă tot că l-au furat corupții. Îți fură viitorul, rupe lanțul. Ce să facă fetița? Nu înțeleg cui i se adresează. Ori fetiței ori părinților. Nu părinților le fură viitorul, iar fetița nu are cum să rupă lanțul.
Dacă părinții sunt corupți le fură viitorul copiilor, a răspuns Bondarenco. Este adresat celor care fură. Fă ceva ca și copiilor tăi să li se întâmple același lucru. E primul spot pe care-l facem vreodată. Da, putem să schimbăm.
Tufeanu a spus că mesajul e util și toată lumea îl susține. Absolut corect. Problema mea este ce-ar fi dacă toate primăriile ar veni cu câte un spot? Televiziunile pot difuza mesaje gratuite dar nu ar mai avea loc de știre, filmuleț etc. Din punctul meu de vedere e mesaj de interes public dar al Sectorului 2? Cu tot respectul. Eu nu voi fi de acord pentru că împovărăm televiziunile.
Gubernat a spus că vom face pe local recomandarea.
Tocmai am dat național la București TV a spus Herjeu, cine mai emite doar local pe București?
Tufeanu a continuat că speculativ într-un an jumate - cine vine cu o idee poate fi interpretată electoral. Deschizi o ușă și vine fiecare cu spoturi gratuite, semnat Tufeanu. Dacă spotul e asumat de instituții, toate primăriile etc., dar dacă scrie acolo sectorul 2 mă aștept să vină încă câteva mii de primării cu câte un mesaj și am închis televiziunile.
Bondarenco a spus că rezultatele trebuie diseminate și dincolo de sectorul 2, se transferă rezultatele, alte primării instituții preiau rezultatele implementează și ei dacă e de bună practică. Nu au existat atâția bani.
Tufeanu - trebuia să cereți bani pentru difuzare, dacă nu ați cerut ați greșit. Televiziunile sunt agenți comerciali, dacă nu au profit închid taraba. Vezi TVH. Ei nu sunt parteneri în aceste proiecte. Dar nu trebuie să difuzeze gratis. Dacă scoateți primăria s2 de pe carton atunci da este un mesaj general.
Popescu a spus că este de acord faptul că vine din partea unei primării de sector e un lucru bun. Primăriile au intrat pe mesaje anticorupție este de încurajat.
Pocora a spus că susține spotul pentru mesaj, important pentru societate. Mai ales spotul scurt, este o recomandare televiziunile decid dacă să o difuzeze sau nu. Nu e ok cu primăria sector 2.
Bondarenco - am să înteb la AM POCA dacă putem scoate sectorul 2.
Popescu - dacă dăm pe 3 luni recomandarea nu intrăm în campania electorală.
Bondarenc- inițial nu era cu primăria sector 2 dar din interiorul primăriei ni s-a sugerat să introducem, deci cred că putem difuza varianta fără.
Gubernat - recomandare pe București Ilfov, spot de 30 de secunde, versiune fără sector 2.
Herjeu a spus că am să votez dacă modificați "ne fură" și nu "fură".
Alte sectoare plătesc, a spus Tufeanu.
Herjeu - pe infrastructură etc., nu și aici.
Tufeanu: Dacă exista asociația primăriilor eram 100% da.
VOT - Pocora, Kocsis, Borsos, Sorescu Gub, Bălașa Popescu Herjeu,
un vot împotrivă Gabriel Tufeanu.

II. Retrageri licențe audiovizuale (Canal TV din Tg. Neamţ, Bacău şi Pânceşti)
Expirare 9 ani la 1 iunie 2019 și radiodifuzorul nu a depus cerere de prelungire. Videotext.
VOT - unanimitate.
A expirat de drept a mai spus Frînculescu.

III. Avize de retransmisie.
O solicitare eliberare Telekom România pentru Blaj Alba și 50 solicitări de modificare unele cu declarație întrucât nu au primit solicitări pentru introducerea în... Mai se extind și în anumite localități, Reșița de exemplu... 13 din cele 50 sunt cu declarație.
VOT - avizele Telekom - unanimitate.
VOT aviz TV Sat - unanimitate.

IV. Decizii de autorizare
Tematic Cable - Szekely TV- reautorizare studio,
Radio Maria Roman acordare decizie de autorizare.
Gubernat - au dat drumul când a venit papa le-am zis că e în regulă chiar dacă n-au avut vot pentru că a fost un eveniment important.
VOT unanimitate.

V. Adresa nr. 5988/27.05.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE - cu privire la adaptarea grilei Radio România Cultural în perioada 1 iulie – 8 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

VI. Adresa nr. 6049/29.05.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE - cu privire la adaptarea grilei Radio România Actualităţi în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

VII. Adresa nr. 6050/29.05.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE - cu privire la adaptarea grilei Radio România Muzical în perioada 17 iunie – 8 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

VIII. Adresa nr. 6018/28.05.2019 de la S.C. ON AIR STUDIO SRL Bucureşti - cu privire la adaptarea grilei Itsy Bitsy în perioada 17 iunie – 1 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.
Toate punctele V. VI. VII. VIII. au fost votate în unanimitate.

IX. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate:

1. Antena 3 – emisiunile Ediție specială difuzată pe data de 13.05.2019 și Sinteza zilei difuzată pe data de 16.05.2019 – cu reclamații - reluare vot
Amendă propusă de Dorina Rusu - 15.000
Gubernat - somație publică
VOT 15.000 - Pocora pentru.
somație - Kocsis, Borsos, Sorescu, Gub, Bălașa, TUfeanu Herjeu Popescu - a fost aprobată somația.

2. România TV – emisiunile Ediție specială difuzată pe data de 12.05.2019 și Ultima oră difuzată pe data de 17.05.2019 – cu reclamații - reluare vot.
Herjeu - amendă 5.000
Rusu 15.000
Gubernat somație
Cristea 5.000
In 2 au rămas Herjeu și Gubernat
VOT - 5.000 - Pocora, Tufeanu, Herjeu
VOT somație - Kocsis, Borsos, Sorescu, Gubernat, Bălașa, Popescu - s-a aprobat somație.

B. Rapoarte noi:

1. Posturi TV și radio - emisiuni destinate campaniei electorale difuzate în perioada 18 – 25.05.2019 – cu reclamații.
B1 TV - somație pentru sondaje prezentate cu încălcarea legii - vot unanimitate.
Antene -
Gubernat a propus somație pentru difuzarea ... "pentru că este concurență neloială"
Pocora a propus pentru o știre despre o amendă PNL ilustrată cu imagini din campanie - somație din art. 65 cu b
SOMAȚIE - VOT - unanimitate.
DIGI 24 - somație VOT - aprobat
Național TV- fără propuneri
Romania TV - somație - unanimitate
TVR - art. 11 din decizie și 66 din cod - 15.000 amendă propusă de Pocora.
Borsos Herjeu Popescu -
15.000 - Pocora
Turul 2 - somație - Borsos Tufeanu Herjeu Popescu
15.000 - Pocora
Turul 3 - somație Borsos Tufeanu Herjeu
15.000 - Pocora
se reportează (Bălașa nu a votat, Kocsis nu a fost în sală la acest vot).


2. Realitatea Plus – solicitarea C.N.A. nr.4857REV/22.05.2019 – de punere la dispoziție a înregistărilor martor
amânat

X. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare:

1. Posturi TV și radio locale - emisiuni destinate campaniei electorale difuzate în perioada 18 – 25.05.2019 – cu reclamații

XI. Discuții cu privire la Regulamentul de Organizare și Funcționare al C.N.A.
Amânat.

XII. Diverse.

CNA a încheiat ordinea de zi în jurul orei 14.49. Gubernat a anunțat că e posibil să nu fie ședință joi, 6 iunie pentru că nu sunt suficiente puncte pe ordinea de zi. Reprezentanta Pro TV a spus că nu poate veni joi, deci nu vor fi puncte pe ordintea de zi referitoare la Pro TV. Dacă apar subiecte și va fi ședință, Gubernat a spus că va anunța din timp.

------------------------------------------

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL