×

Revista presei -- Data și ora publicării: 04.06.2019 14:45:49

REVISTA PRESEI / 4 iun 2019 /




Audiențele televiziunilor de filme și seriale în luna MAI 2019
„Mindcraft Stories” este cea mai nouă publicație românească dedicată științei și tehnologiei
Bilanțurile financiare ale companiilor care operează licențele principalelor radiouri – anul 2018
History difuzează noul serial „Proiecte imposibile”, în care sunt prezentate cele mai spectaculoase proiecte inginerești
Regizorul László Nemes, câștigătorul Oscarului, vine în România pentru avanpremiera filmului „Apusul”/”Sunset”
Un tânăr de 18 ani a dat în judecată Apple și vrea daune de 1 miliard de dolari
INTERVIU Jared Harris, despre seria „Cernobîl“: „E sfâşietor. Întotdeauna oamenii care nu au provocat nenorocirea sunt cei care plătesc cel mai mare preţ“
Telenovela „Te voi găsi, te voi iubi” are premiera la Pro 2 pe 7 iunie
AUDIENȚE. Finala Champions League. Câți telespectatori au văzut meciul Tottenham - Liverpool pe Digi Sport, Look Plus și Telekom Sport
Noutăți Netflix în iunie. Patru filme românești, din această lună pe Netflix. Dark, Jessica Jones, Black Mirror, Designated Survivor și alte 80 de producții
TVR se pregătește de Bacalaureat. Ecranizări ale romanelor de la BAC, pe TVR 1
ANCOM a primit 40 de sesizări cu privire la procesul de portare a numerelor, în primele cinci luni
Documentarul „Killing Michael Jackson”, despre circumstanţele morţii starului pop, achiziţionat de Discovery
Regizorul Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, discuţie cu publicul la Grădina cu Filme
Serialul „Dead to Me”, cu Christina Applegate şi Linda Cardellini, va avea un al doilea sezon
România, ţară invitată la Festivalul de film european de la Guanajuato. Radu Muntean, cineast în focus
Noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră


Audiențele televiziunilor de filme și seriale în luna MAI 2019
La nivel urban, se duce o luptă aprigă între Pro Cinema, AXN și DIVA pentru cucerirea acestui „univers”. La nivel național, Pro Cinema ocupă o poziție confortabilă de lider al nișei.
Pro Cinema a avut în luna mai o audiență de 51.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media, în scădere cu 5.000 de persoane la nivel național față de aprilie. Are o poziție consolidată față de televiziunile concurente.
Pe următoarele două locuri se află DIVA și AXN, fiecare cu câte 30.000 de telespectatori pe minut (toată ziua). DIVA a egalat audiența AXN pentru că și-a conservat ratingul din aprilie, în timp ce AXN a pierdut la nivel național 5.000 de persoane.
La nivel urban, „jocurile” nișei se fac în trei: Pro Cinema, AXN și DIVA. Pro Cinema a pierdut 3.000 de orășeni, ajungând la o medie de 26.000 de persoane pe minut (toată ziua). DIVA și-a conservat audiența din aprilie și în acest univers, având 24.000 de persoane pe minut, în timp ce AXN a pierdut 1.000 de orășeni față de aprilie, ajungând la 20.000.
Locurile următoare în topul audienței naționale și urbane sunt ocupate de Film Cafe, Paramount și TNT. Film Cafe are o audiență medie de 23.000 de telespectatori pe minut, la nivel național, în timp ce Paramount și TNT dețin o medie de 19.000 de telespectatori pe minut.
https://www.forbes.ro/audientele-televiziunilor-de-filme-si-seriale-luna-mai-2019-140253


„Mindcraft Stories” este cea mai nouă publicație românească dedicată științei și tehnologiei
BRD – Groupe Société Générale lansează “Mindcraft Stories”, o publicație online dedicată științei și tehnologiei. Noul proiect editorial este condus de Vasile Decu, editor coordonator, și de Monica Georgescu, editor specializat pe jurnalism medical și de știință, și include semnăturile unei rețele extinse de colaboratori, jurnaliști și experți în domenii diverse, de la biologie până la inteligență artificială.
Mindcraft Stories deschide o conversație pe marginea descoperirilor tehnologice, a invențiilor și a noului, acordând o atenție particulară peisajului științific românesc, dar nu numai.
„Dacă ar fi să rezumăm relația noastră cu tehnologia într-o propoziție, aceasta ar fi «Suntem fani». Și, totuși, suntem o bancă și nu un gigant tech. De ce vorbim despre știință și tehnologie? Pentru că suntem conștienți de potențialul extraordinar al tinerei generații de creatori de tehnologie din România, alături de care am înțeles că și cea mai banală tehnologie cu care interacționăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune și să construiască pentru viitor. Iar deciziile legate de cum și pentru ce folosim tehnologia ne aparțin. Și, pentru ca ele să fie corecte, este esențial să fim informați, indiferent de vârsta sau domeniul căruia ne-am dedicat. În Mindcraft Stories deschidem o conversație pe marginea descoperirilor, invențiilor și, în general, tot ce este nou, astfel încât să ajutăm comunitatea să fie la curent cu temele actuale, să vadă și să înțeleagă mai ușor lumea în care trăim cu toții”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD – Groupe Société Générale.
„Suntem fascinați de supereroi, gadgeturi SF ori școli de magie, dar uităm deseori că avem și noi o putere chiar mai mare: instinctul curiozității. Este, poate, cea mai versatilă unealtă a speciei umane și, antrenată, ne permite să facem tot ce visăm. Aceasta vrem să fie misiunea redacției Mindcraft Stories: să (ne) antreneze curiozitatea – atât a cititorilor, cât și a noastră, a jurnaliștilor. Prin reportaje ample, dosare tematice și voci relevante ale experților, încercăm să înțelegem cum se schimbă lumea cu ajutorul științei și tehnologiei. Îi invităm pe cititori să-și exerseze, alături de noi, abilitatea de a întreba de ce și cum”, a spus Vasile Decu, editor coordonator Mindcraft Stories.
Mindcraft Stories completează platformele MINDCRAFT – development hub de la BRD și BRD {code} prin care BRD susține creatorii de tehnologie din România, ajutând la evoluția echipelor, competițiilor și laboratoarelor de robotică pentru elevi și studenți, a cercetării și antreprenoriatului inovator și a întregii comunității IT&C.
Alături de Scena9 (platformă de jurnalism cultural) și Școala9 (platformă jurnalistică dedicată educației), revista “Mindcraft Stories” reconfirmă angajamentul BRD de a investi în dezvoltarea jurnalismului din România.
https://www.forbes.ro/mindcraft-stories-este-cea-mai-noua-publicatie-romaneasca-dedicata-stiintei-si-tehnologiei-140265

Bilanțurile financiare ale companiilor care operează licențele principalelor radiouri – anul 2018
Grupul Media Camina, companie care deține licențele Radio ZU și Romantic FM, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 6,4 milioane de euro, cea mai mare dintre firmele private care activează pe piața radio. Societatea Română de Radiodifuziune, companie de stat, a avut un profit net de 9.700 de euro, conform datelor de bilanț de la Ministerul Finanțelor Publice, prelucrate de Forbes România la cursul mediu de 4,65 lei/euro.
Principalele companii private de radio au raportat creșteri ale cifrelor de afaceri și profituri pentru anul 2018.
Grupul Media Camina (Radio ZU și Romantic FM) a înregistrat o cifră de afaceri de 6,4 milioane de euro, în creștere cu 3% față de 2017, și un profit net de 966.000 de euro.
Firma Europe Development International-R, care deține licența Europa FM, a raportat o cifră de afaceri de 5,2 milioane de euro, mai mare cu 2,2% față de 2017, și un profit net de 354.000 de euro.
Radio XXI, societate care operează licențele Virgin Radio și Vibe FM, a raportat afaceri de 1,32 milioane de euro, cu o creștere de 20,7%, și un profit net de 6,04 milioane de euro. De remarcat faptul că Radio XXI avea la finalul anului trecut datorii de 6,4 milioane de euro.
Cifrele au fost calculate pe baza bilanțurilor care figurează pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la cursul mediu 2018 de 4,65 lei/euro.
La ora redactării acestui articol, nu erau actualizate pentru anul 2018 bilanțurile financiare ale firmelor Radio Guerrilla, Canet Radio (Rock FM) și Radio Holding (Kiss FM și Magic FM).
Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), companie de stat cu peste 2.000 de angajați), a avut o cifră de afaceri de 81,3 milioane de euro, în scădere cu 7,8% față de anul 2017. Profitul net raportat la finele anului trecut a fost de doar 9.700 de euro.
Rețelele de radio private mai mici au raportat cifre de afaceri mai reduse decât în 2017 și multe dintre acestea au avut pierderi.
On Air Studio, companie care deține licența Itsy Bitsy, a avut afaceri de 488.000 de euro, în scădere cu 11,3% față de 2017, și a raportat pierderi de 73.000 de euro.
Pierderi au raportat și următoarele companii: Videomarket (Tanănana) – 149.000 euro, Radio Smart (Smart FM) – 114.000 euro și Expresiv (Gold Radio) – 125.000 euro și Global Media Expert (Sport Total FM) – 52.000 euro.
https://www.forbes.ro/bilanturile-financiare-ale-companiilor-care-opereaza-licentele-principalelor-radiouri-anul-2018-140295

History difuzează noul serial „Proiecte imposibile”, în care sunt prezentate cele mai spectaculoase proiecte inginerești
Din 11 iunie, History transmite, în fiecare marți, de la ora 21:00, în premieră și exclusivitate, serialul „Proiecte imposibile”.
https://www.forbes.ro/history-difuzeaza-noul-serial-proiecte-imposibile-care-sunt-prezentate-cele-mai-spectaculoase-proiecte-ingineresti-140313

Regizorul László Nemes, câștigătorul Oscarului, vine în România pentru avanpremiera filmului „Apusul”/”Sunset”
După succesul cu debutul său "Fiul lui Saul” / ”Son of Saul” - care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin - regizorul László Nemes revine cu “Apusul” / “Sunset”, prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI, fiind distribuit în cinematografele din România pe 21 iunie, informează Media Expres.
https://www.forbes.ro/regizorul-laszlo-nemes-castigatorul-oscarului-vine-romania-pentru-avanpremiera-filmului-apusulsunset-140327

Un tânăr de 18 ani a dat în judecată Apple și vrea daune de 1 miliard de dolari
Ousmane Bah, un student în vârstă de 18 ani din Statele Unite, a dat în judecată compania Apple. Tânărul susține că a fost arestat în mod abuziv, după ce Apple a folosit un soft de recunoaștere facială în magazinele sale Apple Stores. Astfel, el a fost identificat, în mod eronat, drept autorul mai multor furturi.
Fotografia în care ar fi surprins furând produse dintr-un Apple Store nu îl arată pe acesta, susține Ousmane. De altfel, procurorii din New York și Boston și-au restras acuzațiile la adresa lui, iar procesul mai este pe rol doar în New Jersey.
Tânărul a ajuns să fie arestat și acuzat pe nedrept din cauza sistemului de recunoaștere facială folosit în Apple Store pentru a preveni infracțiunile.
Matthew Lepre, milionarul care își caută asistent personal pe care îl va plăti cu 52.000 de dolari
Acesta este și motivul pentru care studentul a dat în judecată compania, cerând daune în valoare de 1 miliard de dolari, potrivit The Verge.
Apple spune însă că nu folosește recunoașterea facială în magazinele sale, iar confuzia ar fi pornit de la o firmă de securitate cu care colaborează, Security Industry Specialists, care ar fi folosit această tehnologie pentru a căuta hoțul.
Ousmane susține că Apple i-a provocat traume emoționale puternice, el fiind arestat de polițiști la ora 4 dimineața și în urma reținerii sale nu a mai putut merge la cursuri și nici la un examen pe care urma să îl susțină.
https://www.forbes.ro/un-tanar-de-18-ani-dat-judecata-apple-si-vrea-daune-de-1-miliar-de-dolari-140336

INTERVIU Jared Harris, despre seria „Cernobîl“: „E sfâşietor. Întotdeauna oamenii care nu au provocat nenorocirea sunt cei care plătesc cel mai mare preţ“
 
Actorul britanic Jared Harris (57 de ani) a vorbit într-un interviu obţinut de „Adevărul“ despre rolul principal din miniseria HBO „Cernobîl“, care a devenit rapid una dintre cele mai apreciate producţii de televiziune. Atenţie, următorul text conţine spoilere. „Cernobîl“ prezintă povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986, una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, şi a oamenilor curajoşi care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat. Miniseria din cinci părţi, co-producţie HBO/SKY, are cinci episoade şi este disponibilă pe HBO GO.  „Cernobîl“ s-a bucurat de aprecieri atât în rândul publicului, cât şi al criticilor de specialitate şi este catalogată drept una dintre cele mai bune producţii de televiziune din toate timpurile. După primele două episoade, „Cernobîl“ reuşise să obţină pe IMDb un rating mai bun decât celebrele seriale „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“.  Într-un interviu obţinut de „Adevărul“ cu ajutorul HBO România, Jared Harris a vorbit despre rolul lui Valery Legasov, chimist şi membru al Academiei de Ştiinţe din URSS care a jucat un rol crucial în investigaţia dezastrului de la Cenobîl. Actorul a explicat şi motivul care stă la baza sinuciderii personajului său, scenă care de altfel deschide miniseria.   Jared Harris a dezvăluit şi care a fost aspectul care l-a impresionat cel mai mult la această poveste, dar şi de ce este important să se vorbească şi astăzi despre tragedia care a zguduit lumea în urmă cu peste trei decenii.  „Adevărul“: Spune-ne câte ceva despre personajul tău. Jared Harris: Îl interpretez pe Valery Legasov, principalul om de ştiinţă responsabil de a face ordine şi tipul care trebuie să-şi dea seama cum să pună Pandora la loc în cutie. El a fost scos din viaţa sa într-o dimineaţă şi aşezat în cel mai groaznic loc de pe pământ. Nu este un erou, însă realizează că nu are încotro şi nu poate pleca până nu termină treaba.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/interviu-jared-harris-despre-seria-cernobil-e-sfasietor-Intotdeauna-oamenii-nu-provocat-nenorocirea-cei-platesc-mai-mare-pret-1_5cf62e66445219c57e6b85bf/index.html
 
Telenovela „Te voi găsi, te voi iubi” are premiera la Pro 2 pe 7 iunie
 
De vineri, 7 iunie, ora 18.00, Pro 2 va difuza telenovela „Te voi găsi, te voi iubi”, cu Ariadne Díaz în rolul principal. Producţia a fost difuzată în Mexic anul trecut şi este un remake al serialului chilian „Ámbar', iar din distribuţia ei mai fac parte şi alţi actori cunoscuţi: Andres Palacios, Arturo Peniche, Chantal Andere, Grettell Valdez, Fernando Alonso, Rossana Najera, Ricardo Margaleff, Polo Morin şi Raquel Garza. „Te voi găsi, te voi iubi' spune povestea Marisei (Ariadne Díaz), o femeie puternică şi ambiţioasă. Ea și fetița ei, Nicole (Ana Paula Martínez), duc o viață liniștită într-un orăşel de provincie, împreună cu bunica și cu doica. Vrând să înceapă o nouă viaţă, Marisa se angajează în domeniul imobiliar și se mută în capitală, în Mexico City. Aici, îl cunoaşte pe Miky (Andrés Palacios), un şofer cu multe vise, de care se îndrăgosteşte. Însă tocmai când credea că şi-a găsit fericirea, Marisa este bulversată de apariţia tatălui natural al lui Nicole, care schimbă cursul poveştii.
https://tvmania.ro/telenovela-te-voi-gasi-te-voi-iubi-are-premiera-la-pro-2-pe-7-iunie-258851.html
 
AUDIENȚE. Finala Champions League. Câți telespectatori au văzut meciul Tottenham - Liverpool pe Digi Sport, Look Plus și Telekom Sport
 
AUDIENȚE. Cum s-a împărțit publicul finalei Champions League între Digi Sport, Look Plus și Telekom Sport. Peste un milion de persoane au urmărit finala Champions League dintre Tottenham și Liverpool, pe cele trei televiziuni, partidă încheiată cu victoria Liverpool (0 - 2). Amintim că a fost prima dată, după mai mulți ani, când finala Champions League n-a intrat și pe Pro TV, după ce compania a renunțat anul trecut la drepturile de difuzare. NAȚIONAL. La nivelul întregii țări partida a obținut puțin peste un milion de telespectatori, la cele trei posturi, Digi Sport, Look Plus și Telekom Sport. Digi Sport a avut aproape 600.000 de telespectatori, media pe minut. Postul a fost, pe intervalul meciului, al treilea cel mai urmărit în clasamentul general. Look Sport avea în jur de 310.000 de persoane, media. Telekom Sport a fost mult în urma primelor două, cu o medie de 145.000 de persoane. URBAN. La orașe, Digi Sport a fost a doua cea mai urmărită televiziune, peste Pro TV, cu finala Champions League. peste 410.000 a fost media postului, la orașe. Look Sport, cu aceeași partidă, avea aproape 120.000 de telespectatori orășeni, media. Pe Telekom Sport erau aproape 70.000 de persoane.
 
https://www.paginademedia.ro/2019/06/audiente-finala-champions-league-2019
 
Noutăți Netflix în iunie. Patru filme românești, din această lună pe Netflix. Dark, Jessica Jones, Black Mirror, Designated Survivor și alte 80 de producții
 
Ce titluri noi vin pe Netflix în luna iunie. Vedetele lunii sunt: Dark, sezonul 2 (din 21 iunie), Jessica Jones (sezon final), Black Mirror (5 iunie), Designated Survivor (7 iunie) și 3% (7 iunie). Tot în iunie, pe Netflix vor intra și patru filme românești, Selfie, Selfie 69, Oh, Ramona (film în limba engleză după un roman semnat de Andrei Ciobanu) și Poveste de dragoste, regizate de Cristina Iacob. La capitolul titluri licențiate, Netflix aduce serialul Glee (șase sezoane), iZombie (sezonul cinci), Hotel Transylvania, Justice League și Zodiac ( cu Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey, Jr. și Chloë Sevigny). Netflix aduce și filmul All The Money in The World, în regia lui Ridley Scott. Amintim că mai multe scene din All The Money in The World au fost filmate din nou, după ce Kevin Spacey a fost înlocuit cu Christopher Plummer, ca urmare a scandalului sexual în care a fost implicat Spacey.
https://www.paginademedia.ro/2019/06/noutati-netflix-iunie-2019
 
TVR se pregătește de Bacalaureat. Ecranizări ale romanelor de la BAC, pe TVR 1
 
Și Televiziunea Română se pregătește de examenul de Bacalaureat. Postul va difuza ecranizări ale operelor care intră în lista pentru examenul de bacalaureat la limba și literatura română. Marți, 4 iunie, TVR 1 difuzează Ion: blestemul iubirii inspirat din a doua parte a romanului scris de Liviu Rebreanu, după ce luni, 3 iunie a fost difuzată prima parte, Ion: blestemul pământului. Ion al Glanetaşului, din Prislop, e un tânăr sărac, dar harnic, care iubeşte pământul cu patimă. Dornic de înavuţire, vrea să-l silească pe Vasile Baciu, unul dintre bogătaşii satului, să i-o dea de nevastă pe fiica lui, Ana, şi odată cu ea, şi pământurile. Prins între lăcomia care-l roade şi dragostea sinceră pentru Florica, o fată săracă, Ion nu se mulţumeşte să aleagă şi sfârşeşte tragic. Din distribuție fac parte Şerban Ionescu (Ion), Ioana Crăciunescu (Ana), Ion Besoiu, Catrinel Dumitrescu, Petre Gheorghiu și Tamara Buciuceanu.
https://www.paginademedia.ro/2019/06/tvr-se-pregateste-de-bacalaureat-televiziunea-romana-va-difuza-ecranizari-ale-romanelor-de-bac
 
ANCOM a primit 40 de sesizări cu privire la procesul de portare a numerelor, în primele cinci luni
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primit, în primele cinci luni ale anului, a anunţat arbitrul pieţei telecom, într-un comunicat transmis luni AGERPRES. Conform datelor oficiale, pe parcursul anului 2018, autoritatea a contorizat 568 de sesizări cu privire la procesul de portare, principalele probleme fiind legate de netransmiterea unor mesaje între bazele de date ale furnizorilor, refuzul portării şi asignarea numerelor provizorii. "O mare parte dintre utilizatorii care s-au adresat ANCOM au solicitat anularea procesului de portare. Trebuie subliniat că ANCOM nu este în măsură să anuleze un proces de portare, demersurile în acest sens revenind exclusiv în responsabilitatea părţilor implicate în acest proces. În concluzie, ANCOM recomandă utilizatorilor să studieze amănunţit contractele pe care le semnează cu furnizorii de servicii de telefonie, acordând o atenţie sporită documentelor destinate procesului de portare a numerelor de telefon şi, nu în ultimul rând, să ceară de la furnizorul acceptor exemplarele documentelor semnate (cereri de portare, de anulare, contracte etc.) şi să le păstreze", se menţionează în comunicatul citat.
https://www.economica.net/ancom-a-primit-40-de-sesizari-cu-privire-la-procesul-de-portare-a-numerelor-in-primele-cinci-luni_169562.html
 
Documentarul „Killing Michael Jackson”, despre circumstanţele morţii starului pop, achiziţionat de Discovery
 
Documentarul „Killing Michael Jackson”, care explorează circumstanţele în care a murit starul pop, a fost achiziţionat de Discovery pentru canale din teritorii internaţionale. Filmul are durata de o oră şi cuprinde mărturii făcute de trei detectivi americani - Orlando Martinez, Dan Myers şi Scott Smith - care au luat parte la prima investigaţie privind moartea cântăreţului, în 2009. Doctorul Conrad Murray, care a fost închis în 2011 pentru că i-a administrat o doză letală de propofol, apare, de asemenea, în documentar. Producătorii de la Zig Zag au spus că detectivii reexaminează moartea lui Jackson prin redeschiderea cazului oficial la Los Angeles Police Department şi au promis noi dezvăluiri şi imagini inedite. Documentarul va fi difuzat în Marea Britanie, Germania, Polonia, Italia, ţările scandinave, Belgia şi Noua Zeelandă.
https://www.news.ro/cultura-media/documentarul-killing-michael-jackson-despre-circumstantele-mortii-starului-pop-achizitionat-de-discovery-1922404603082019061319022719
 
Regizorul Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, discuţie cu publicul la Grădina cu Filme
 
Regizorul Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă vor fi prezenţi miercuri, la Grădina cu Filme de la Creart, pentru o discuţie cu publicul după proiecţia „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”. Lungmetrajul va fi proiectat miercuri şi joi, de la ora 21.00, în programul Seara Filmului Românesc. După proiecţia din seara de miercuri, regizorul Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă vor fi prezenţi pentru o discuţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan. Preţul biletelor, disponibile pe bilete.ro, este de 10 lei. „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, cel de-al şaselea lungmetraj al regizorului Radu Jude, a fost primul film românesc recompensat cu Globul de Cristal la Karlovy Vary şi propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.
https://www.news.ro/entertainment/regizorul-radu-jude-si-istoricul-adrian-cioflanca-discutie-cu-publicul-la-gradina-cu-filme-1922400003302019061519022840
 
Serialul „Dead to Me”, cu Christina Applegate şi Linda Cardellini, va avea un al doilea sezon
 
Serialul „Nu mai exişti pentru mine/ Dead to Me” al Netflix, cu Christina Applegate şi Linda Cardellini în rolurile principale, va avea un al doilea sezon. Jen (Christina Applegate) este determinată să afle adevărul despre moartea soţului ei în urma unui accident de maşină. Judy (Linda Cardellini) este o optimistă cu spirit liber care a suferit o pierdere recentă. Atunci când cele două femei se întâlnesc într-un grup de sprijin, devin prietene bune, în ciuda personalităţilor lor diametral opuse. Liz Feldman, creatoarea serialului şi showrunner, va fi producător executiv pentru al doilea sezon împreună cu Applegate, Jessica Elbaum de la Gloria Sanchez Productions şi Will Ferrell şi Adam McKay de la Gary Sanchez Productions. Serialul s-a bucurat de critici favorabile, înregistrând un rating de 87% pe Rotten Tomatoes.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-dead-to-me-cu-christina-applegate-si-linda-cardellini-va-avea-un-al-doilea-sezon-1922401604002019061019023449
 
România, ţară invitată la Festivalul de film european de la Guanajuato. Radu Muntean, cineast în focus
 
România este ţară invitată la Festivalul de film european de la Guanajuato (Mexic), unde Radu Muntean este cineast în focus. Participarea românească în festivalul care a început luni şi va avea loc până duminică va include, pe lângă cele 12 pelicule prezentate în diferite secţiuni, expoziţia „Satul tradiţional românesc: oameni şi meşteşuguri” a fotografului Sorin Onişor şi un concert de muzică de cameră în interpretarea pianistei Camelia Crenguţa Goilă şi a sopranei Mihaela Elena Bilciurescu Nicola.
https://www.news.ro/entertainment/romania-tara-invitata-la-festivalul-de-film-european-de-la-guanajuato-radu-muntean-cineast-in-focus-1922401004392019061219023654
 
Noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră
 
Cinci noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini va demara la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente: din Bucureşti şi Ilfov, Braşov şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoralul Mării Negre şi până la Iaşi, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timişoara şi Arad. Anul acesta, imaginile vor fi preluate de noile maşini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de maşinile Google permite realizarea unor imagini mai precise şi de calitate. Pe lângă noua cameră, a fost schimbat şi exteriorul maşinilor Street View, pentru a reflecta câteva dintre frumuseţile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc şi Marea Barieră de Corali. Echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces. Oraşele unde va fi folosit trekker-ul sunt: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.
https://www.news.ro/cultura-media/noi-masini-google-street-view-vor-strabate-romania-in-aceasta-vara-pentru-a-actualiza-imaginile-din-tara-noastra-1922403504002019061019023480
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL