Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:22.09.2019
Data ultimei ştiri: 20.09.2019 16:34:18
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 Cinema 06.06.2019 10:41:13
X-MEN: DARK PHOENIX -PREMIERĂ / „X-MEN: DARK PHOENIX” întră în cinematografe sub o rafală de critici negative
București (MEDIA EXPRES) / 6 mai 2019 / “X-Men: Dark Phoenix” intră în cinematografe de vineri, 7 iunie, filmul fiind prezentat în avanpremieră pentru presă și critici miercuri, 5 iunie, la T-Max CinemaCity din București de către Odeon Cineplex.

Cu premiera mondială în Franța la 5 iunie și review-uri surprinzător de negative (aproximativ 20% pe agregatorul de critică Rotten Tomatoes), filmul spune povestea personajului Jean Gray din franciza X-Men, pe măsură ce evoluează în ipostaza de DARK PHOENIX. Filmul începe cu o misiune X-Men de salvare a unui echipaj de oameni obișnuiți de pe naveta spațială americană Endeavour, când Jean este „lăsată în urmă” în naveta spațială în dezintegrare moment în care absoarbe o entitate cosmică care o transformă în cel mai puternic mutant din toate timpurile.

Jean nu înțelege la început care îi sunt limitele și se luptă cu memoria accidentului provocat de folosirea greșită a puterilor pe care le deținea, în urma căruia a pierit prorpia sa mamă și distruge între timp, în prezent, relația cu familia sa din palatul unde Xavier coordona viața X-Men în relația cu ei înșiși și cu lumea, după ce fusese primită și crescuse acolo, ca opțiune de salvare după accidentul de mașină.

În 1992, X-Men răspund unui semnal de alarmă al navetei spațiale Endeavour, care este distrusă de ceea ce pare o explozie solară. În vreme ce X-Men salvează toți astronauții, Grey absoarbe energia solară în propriul corp. Puterile sale fizice sunt drept urmare amplificate foarte mult. Dar ca efect, bariera mentală pe care Xavier o plasase în mintea acesteia este distrusă și Grey descoperă că tatăl său trăiește, vizitându-l. X-Men încearcă să o aducă pe Grey acasă, dar aceasta o ucide din greșeală pe Mystique și câțiva polițiști după care dispare în zbor.

Grey îl caută pe Magneto care trăia într-o insulă de refugiați mutanți pentru ajutor în încercarea de a-și controla noile puteri, dar este refuzată de către Magneto după ce se bate cu forțele militare SUA care veniseră să o aresteze. Grey se întâlnește cu Vuk, un extraterestru D'Bari care luase aparența unei femei pământene, care îi explică faptul că în ea se află o forță denumită Phoenix, care distrusese planeta civilizației din care făcea parte în urmă cu ceva vreme, supraviețuitorii urmărind-o prin spațiu deoarece aceasta era capabilă atât să ia, cât și să dea viață.

Între timp, Hank McCoy, care s-a simțit trădat de faptul că Xavier a manipulat memoriile lui când aceasta era mică, se aliază cu Magneto și refugiații săi mutanți pentru a o ucide pe Grey în New York. X-Men și facțiunea lui Magneto se bat înainte ca Magneto să se confrunte cu Grey, pentru a fi însă depășit în putere de către noua Phoenix. Xavier și Scott Summers reușesc într-un final să o oprească pe Vuk în procesul de a transfera puterea Phoenix de la Grey, cu puțin înainte ca mutanții să fie capturați de forțele guvernamentale și trimiși cu un tren către o închisoare specială.

Trenul este atacat de Vuk și extratereștrii săi de pe planeta D'Bari. Când soldații sunt bătuți de extratereștrii care-și schimbau înfățișarea, mutanții sunt eliberați ducând lupta mai departe cu un oarecare succes. Vuk încearcă din nou să ia toată puterea Phoenix de la Grey, dar aceasta dezlănțuie întregul său potențial și o târăște în spațiul extraterestru pe Vuk unde o omoară într-o mare explozie finală.

După incident toți cred că Grey- acum Phoenix a murit și școala X-Men este redenumită „Jean Grey's School for Gifted Youngsters”, McCoy fiind noul decan. La Paris, Magneto se întâlnește cu Xavier pe o terasă, unde încep un joc de șah. Filmul se termină cu un cadru general peste metropola franceză cu o pasăre Phoenix din flăcări care zboară în depărtare peste cerul Parisului.

Ca impresie generală după vizionare, am rămas după prima parte a filmului cu o anumită stare de enervare dată de încărcătura lirico-emoțională puțin cam exagerată pe care regizorul și scenaristul Simon Kinberg a imprimat-o filmului, atunci când toți membrii X-Men prezenți în poveste se luptă cu propriile identități și cu autodefinirea rolului lor în viață și societate.

Am reținut însă cu plăcere creație SF, atât la nivel vizual cât și imaginativ a entității cosmice misterioase la început și extrem de puternice care aduce în universul X-Men forțele extraterestre complementare – bine-rău -, unii venind să se răzbune și să pună stăpânire pe Pământ și să distrugă totul în cale pentru a-și clădi propria lume, alta părând să prefere asocierea cu noi, localnicii – prin puternica mutantă Jean -, pentru a ne oferi parcă o șansă și nouă.

În loc de concluzie finală, pasionații de filme SF și cu supereroi vor fi încântați să vadă acest film, în ciuda recenziilor negative din partea criticilor.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.