×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 18.06.2019 12:45:37

TELEKOM-BĂNCI SOLARE-WIFI / Telekom a amenajat primul spațiu verde din România cu bănci solare și wifi gratuit



București (MEDIA EXPRES) / 18 iun 2019 / Telekom a amplasat pe Aleea Magnoliilor din Grădina Botanică din București două bănci cu panouri solare ce permit încărcarea telefoanelor prin porturi USB și prin contact, precum și acces gratuit la internet prin wifi, fiind primele de acest fel instalate într-un spațiu verde în România, potrivit unui comunicat difuzat de companie.

Proiectul de amenajare a început în 2015 prin parteneriatul dintre Asociația Team Work și Fundația Telekom Romania, vizând Sectorul Taxonomic al Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universității din București. În patru ani, peste 1.800 de voluntari au desfășurat activități de curățare și amenajare a spațiului pentru a oferi vizitatorilor o nouă experiență.

Structura de alei din Sectorul Taxonomic este din nou vizibilă și înnoită, pe fiecare alee fiind plantată sau în curs de plantare o familie botanică diferită (Magnoliaceae, Ranunculaceae, Rosaceae etc.),

Aleea Magnoliilor este prima alee amenajată din Sectorul Taxonomic, fiind compusă din 11 magnolii cu perioade de înflorire din aprilie până în septembrie; la maturitate înălțimea magnoliilor plantate va fi între 2,5 și 7 metri,

Mobilierul urban nou (25 de bănci, 10 coșuri de gunoi) permite vizitatorilor să se bucure din plin de noul spațiu și două noi panouri informative oferă detalii despre Sectorul Taxonomic și Aleea Magnoliilor.

Noutatea absolută a proiectului o reprezintă instalarea în rondul central al Sectorului Taxonomic a două bănci dotate cu panouri solare, având astfel autonomie energetică; băncile permit vizitatorilor să își încarce telefonul prin porturile USB situate în lateral sau prin contact direct, folosind o suprafață specială. De asemenea, cei ce doresc să publice pe rețelele de socializare fotografii din Grădina Botanică sau pur și simplu să fie online, o pot face accesând gratuit rețeaua wifi pusă la dispoziție de Telekom Romania (WifiBotanicabyTelekom). Băncile vor putea fi utilizate și în perioadele înnorate, având capacitate de stocare a energiei solare din zilele cu vreme favorabilă.

Fundația Telekom Romania este o organiație non-profit care susține mai multe categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați, și care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamități naturale. Fundația Telekom Romania este în mod activ implicată în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în interiorul comunității.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit ce desfășoară din 2006 activități de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. În cei 14 ani de activitate au participat peste 7.000 de voluntari, însumând peste 45.000 de ore de voluntariat la evenimente și proiecte precum Curățenia de Primăvară, Curățenia de Toamnă, Vânătoarea de Comori, Green Work, Grădina Bunicii, Grădina Copiilor, Grădina din Cărți, Aleea Magnoliilor și Sectorul Taxonomic.

Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, 2012 și Premiul Spații Verzi, 2011. Persoanele care doresc să se implice în activitățile de voluntariat ale ONGului o pot face urmărind pagina de Facebook: www.facebook.com/TeamWorkNGO
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL