×

Cinema -- Data și ora publicării: 03.07.2019 14:11:25

BUZĂU-FESTIVAL-FILM / Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Buzău - BUZZ se va desfăşura între 7 şi 13 iulie



București (MEDIA EXPRES) / 3 iul 2019 / Anul acesta, în competiţiile oficiale BUZZ IFF au fost înscrise peste 3.000 de filme din 43 de țări din Europa și Israel. Titlurile care vor concura în cadrul celor patru secţiuni competiţionale – lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studenţesc şi documentar – au fost selecționate de o echipă alcătuită din criticii de film Cristi Mărculescu, George Mihalcea, Bogdan Beşliu și Laurențiu Paraschiv.

În total, 28 de filme din 16 țări europene vor concura pentru trofeele BUZZ în 2019, iar proiectele câștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și alte câteva țări europene, în timp ce publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Din juriile BUZZ IFF 2019 fac parte: Irina Margareta Nistor, actrița Georgia Tsangaraki, Massimiliano Nardulli (secțiunea lungmetraj), actrița Diana Cavallioti, regizorul Doru Nițescu și Vasiliki Maltasoglou (scurtmetraj și film studențesc) și regizorul Marius Șopterean, producătorul George Kalomenopoulos și profesorul buzoian Dan Solcan (documentar).

În competiția de lungmetraj vor participa 6 filme: „Să nu ucizi”, un film de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, bazat pe o poveste adevărată, drama rusească „Ambivalență”, în regia Valeriei Motorueva, dramedia franceză „Dreptate pentru Marchal”, în regia lui Robert Ly, thriller-ul „Werner Gruber”, realizat de regizorul moldovean Igor Sadovski, un thriller portughez – „Carga” – regizat de Bruno Gascon și drama „Holy Boom”, în regia grecoaicăi Maria Lafi.

În competiția de documentar a BUZZ IFF 2019 au fost selecționate filmele: ReGeneration (Bosnia și Herțegovina), în regia lui Emir Kapetanovic, la a doua participare la BUZZ, „Primăvara Dragonilor” (Polonia), regizat de Jarosław Wszędybył, „La fel ca ceilalți” (Franța), regizat de Phillipe Dinh, precum și două filme românești: „Omul Roșu” în regia lui Mugur Vărzariu și „Emigrant Blues”, realizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan.

Competițiile de scurtmetraj și scurtmetraj studențesc aduc și ele la Buzău 17 filme din 13 țări precum România („Havana, CUBA”, de Andrei Huțuleac, „Te distrezi?”, de Flavia Negoescu și Cătălin Moise), Franța, Federația Rusă, Ungaria, Belgia, Estonia, Finlanda etc.

Filmele din festival vor fi proiectate în locații centrale din orașul Buzău: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și curtea Muzeului Județean Buzău.

La fel ca şi la primele trei ediții, intrarea la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului va fi liberă.

În 2019, Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ – devine un festival al filmului european, iar prima țară invitată este Franța, festivalul fiind inclus în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

În cadrul secțiunii dedicată Franței, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze patru filme din portofoliul îndrăgitului actor și regizor Louis Garrel, printre care, în premieră, ultimul său film Un bărbat fidel / L'homme fidèle (2019).

În afara competiției, la BUZZ 2019 vor avea loc și proiecții speciale în cadrul secțiunilor necompetiționale Cinemateca (filme românești de valoare), BUZZ Women (filme europene realizate de femei), dar și alte proiecții surpriză, ce vor fi anunțate pe parcurs.

Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul: www.buzz-iff.com.

BUZZ 2019 este organizat cu sprijinul Primăriei Buzău / Consiliului Local Buzău și al Centrului Național al Cinematografiei.

Parteneri: Centrul Cultural Al. Marghiloman, Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean Buzău, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, UNATC I.L. Caragiale, Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Buzău

Sponsori: Proleasing Grup, Winmarkt, Vincon, Lucsor, Slik, Hotel Pietroasa

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ își propune să promoveze producții de calitate din țările europene și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact direct cu cinematografia europeană.

BUZZ IFF este un festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

CulturaALL este o asociație dedicată promovării culturii românești și europene, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relațiile culturale între România și țările din Europa.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL