×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 18.07.2019 16:45:30

VODAFONE-UPC-APROBARE / Comisia Europeană a aprobat preluarea rețelelor de cablu Liberty Global de către Vodafone



București (MEDIA EXPRES) / 18 iul 2019 / Comisia Europeană a aprobat achiziționarea rețelei de cablu Liberty Global de către Vodafone în Germania, Cehia, Ungaria și România, potrivit unui anunț preluat pe larg de presa internațională.

Aprobarea este condiționată de respectarea unui pachet de angajamente oferit de Vodafone mai ales pentru piața din Germania, pentru a asigura o ofertă cu "prețuri corecte, servicii de înaltă calitate și produse inovatoare", potrivit comisarului european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței.

Pentru a elimina preocupările UE privind concurența pe piața germană, Vodafone sa angajat să acorde competitorului său Telefónica acces la rețeaua de cablu ce rezultă după fuziunea Vodafone și a filialei din Germania, Unitymedia, a Liberty Global.

În plus, Vodafone “se va abține de la îngrădirea contractuală a posibilității ca radiodifuzorii care sunt prezenți pe platforma TV rezultată în urma fuziuni să distribuie conținutul lor prin servicii de tip OTT”.

Vodafone a convenit, de asemenea, să nu majoreze taxele de transport plătite de radiodifuzorii publici pentru distribuirea televiziunilor lineare prin rețeaua de cablu Vodafone și să continue să transporte semnalele HbbTV, care permit spectatorilor să acceseze serviciile interactive ale radiodifuzorilor.

"Comisia Europeana a recunoscut avantajele considerabile pe care aceasta tranzactie importanta le aduce milioanelor de consumatori din Germania, Ungaria, Romania si Republica Ceha", a declarat Mike Fries, CEO al Liberty Global. "Și este o veste bună pentru angajații noștri din fiecare piață, pentru că vor face parte dintr-un grup cu distribuție națională pe fix și mobil".

Vodafone și Liberty Global au tranzacția în luna mai 2018 la un preț de 18,4 miliarde de euro. Concurenții, asociațiile industriale și asociațiile de locatari din Germania au criticat puternic planul, din cauza preocupărilor legate de concurență.

Comisia Europeană a examinat în detaliu preluarea planificată și a aprobat tranzacția, care urmează să fie finalizată până la 31 iulie 2019.

În România tranzacția are o semnificație aparte, rețeaua UPC fiind construită începând de la mijlocul deceniului 1990 printr-o serie de achiziții succesive a zeci de operatori locali de cablu. Tranzacția reprezintă în România o "captură" semnificativă în domeniul distribuției TV prin cablu realizată de un gigant din industria comunicațiilor mobile.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL