×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 29.07.2019 10:10:50

AMOS-17-PROGRAMARE LANSARE / Spacecom a anunțat lansarea Amos-17 pentru 3 august



București (MEDIA EXPRES) / 28 iul 2019 / Operatorul de sateliți israelian Spacecom (Bursa din Tel Aviv: SCC), a anunțat că AMOS-17, cel mai nou satelitul său, este programat pentru lansare pe 3 august 2019 din Cape Canaveral, FL, SUA pentru poziția orbitală de 17° Est, fiind destinat în primul rând pentru Africa centrală și de sud și conectarea cu Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Planificat și proiectat de Spacecom și construit de Boeing Satellite Systems International, AMOS-17 va fi lansat de un vehicul SpaceX Falcon-9, satelitul urmând să aibă o durată de viață de 20 de ani în spațiu.

Spacecom are contracte de 58 milioane de dolari pentru servicii de comunicații pe piața africană prin AMOS-17 și consideră că, în urma lansării satelitului, mai mulți clienți vor semna contracte mari.

AMOS-17 va permite Spacecom să ofere servicii de proiectarea rețelelor de comunicații, instalarea stațiilor de sol și a facilităților de emisie, gestionarea transmisiilor pe distanțe lungi și furnizarea unei game complete de servicii de asistență.

AMOS-17 este singurul satelit HTS (Satellite High Throughput) conceput special pentru a oferi operatorilor de telefonie mobilă și furnizorilor de servicii de telecomunicații un răspuns viabil din punct de vedere economic și operațional pentru a răspunde nevoilor consumatorilor din Africa. Deoarece populația aflată în creștere a Africii include mulți locuitori rurali și în zone cu densitate scăzută a populației, justificarea economică a investițiilor în proiecte de infrastructură de telecomunicații la sol este redusă. Prin utilizarea tehnologiilor digitale avansate ale AMOS-17, furnizorii de servicii vor putea să ofere o gamă largă de servicii rapid, eficient și cu costuri reduse, se mai arată în comunicatul Spacecom.

Spacecom oferă în Africa, pentru guverne și întreprinderi comerciale servicii de internet, date și video, prin intermediul sateliților AMOS-7 și AMOS-4, la care se va adăuga AMOS-17. Potrivit unor surse, până în 2025 Africa va avea peste 1,5 miliarde de locuitori cu cea mai mare proporție de tineri din lume, toți având un apetit accelerat pentru serviciile de comunicații și vor avea nevoie de o infrastructură de conectivitate adecvată.

Tehnologia unică AMOS-17, împreună cu poziția sa orbitală deasupra Africii, permit satelitului să acopere o țară întreagă printr-un singur fascicul, pentru guverne și operatorii de telecomunicații, pentru difuzarea de conținut pentru milioane de spectatori, servicii de date în bandă largă prin terminale mici și utilizarea unei combinații de frecvențe Ka, Ku și C.

Directorul și președintele Spacecom, David Pollack, a declarat: "Spacecom a fost mult timp un pionier și liderul în furnizarea de servicii internaționale de comunicații prin satelit, în Israel și în întreaga lume. Lansarea AMOS-17 este o etapă importantă strategică care sporește prezența continuă a Israelului în spațiu și asigură creșterea corporativă".

El a continuat: "AMOS-17 este un proiect cu tehnologii prospective și oferă un impuls semnificativ pentru capacitatea parcului nostru de sateliți, flexibilitatea operațională, extinderea spre mai multe regiuni și superioritatea tehnologică. Furnizarea soluțiilor "la cheie" pentru o gamă largă de utilizări va oferi clienților noștri avantaje competitive cheie și ne va extinde partenerii și oportunitățile corporatiste ale Spacecom în anii următori."

Spacecom (Space-Communication Ltd.), operator al sateliților AMOS-3 și AMOS-7 co-localizați la 4 ° W și AMOS-4 la 65 ° E, oferă servicii de transmisie și comunicații pentru Europa, Est, Africa și Asia prin intermediul operatorilor DTS și DBS, al furnizorilor de servicii Internet (ISP), al operatorilor de telecomunicații, al integratorilor de rețele și al agențiilor guvernamentale.

Odată cu adăugarea lui AMOS-17, Spacecom își extinde în continuare aria de acoperire în Africa, întărind poziția sa de lider multi-regional de operatori prin satelit.

Reamintim că în 2016, satelitul Amos 6 construit de Aerospace Industries și valorând aproximativ 195 de milioane de dolari a fost distrus de o explozie a rachetei Space X Falcon 9 pe platofrma de lansare din Cape Canaveral. Presa internațională a anunțat că pentru a înlocui satelitul Amos-2 care era programat să-și termine misiunea în același an, Spacecom a semnat ulterior cu compania Eutelsat un contract de închiriere de capacitate de 95 milioane de dolari.

Foto: Satelitul Amos-17 în stadiile finale ale pregătirii pentru lansare. Sursa: https://www.amos-spacecom.com/
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL