×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 01.08.2019 16:42:24

ORANGE-5G-UNTOLD / Orange promovează tehnologia 5G la Untold



București (MEDIA EXPRES) / 1 aug 2019 / Orange folosește 5G la Untold (1-5 august, Cluj-Napoca) pentru transmisiuni live în VR 360 și transmisii de date mobile cu viteze de peste 1Gbps împreună cu partenerul de tehnologie Samsung și telefonul produs de acesta Samsung Galaxy S10 5G, potrivit unui comunicat difuzat de companie.

„Beneficiile tehnologiei 5G în situaţii concrete de utilizare” pot fi testate într-o zonă specială de la Cluj Arena, denumită zona Orange.

Cu ajutorul ochelarilor VR, dar şi al telefonului Samsung Galaxy S10 5G, spectatorii „vor sta virtual faţă în faţă cu artiştii preferaţi care vor concerta pe scena principală”.

Experienţa Untold va fi completată de transmisiunea live în format 4K a concertelor ce vor avea loc pe scena principală a festivalului şi va putea fi urmărită pe cele două ecrane LED amplasate în zona activărilor Orange de lângă scena principală.

„Priorităţile noastre sunt strâns legate de nevoile clienţilor, în special de dorinţa acestora de a beneficia de conectivitate neîntreruptă, dar şi de cele mai bune servicii în reţea. Toate acestea sunt susţinute de investiţii anuale în dezvoltarea reţelei de peste 100 milioane de EURO.

Acum, împreună cu parteneri tehnologici precum Samsung, dar mai ales alături de clienţi, ne propunem să demonstrăm performanţele reţelei 5G. 5G reprezintă un salt tehnologic important, ce promite un nou nivel de comunicaţii, care urmează să schimbe lumea serviciilor oferite azi.” a declarat Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer, Orange România.

„Este o onoare să fim parteneri alături de Orange în această experiență. Împreună, aducem tehnologia 5G din ce în ce mai aproape de utilizatori. Samsung a investit și avansat în domeniul 5G, fiind printre puținele companii care au dezvoltat soluții 5G end-to-end, cipuri, rețea de telecomunicații, inclusiv terminale 5G. Anul acesta, am deschis un nou drum la nivel global prin Samsung Galaxy S10 5G și suntem entuziasmați și nerăbdători pentru ceea ce va urma." a declarat Tiberiu Dobre, Head of Telecom Division Samsung Romania si Bulgaria.

În iulie 2018, Orange, alături de partenerii săi Samsung şi Cisco, realizau în Floreşti (judeţul Cluj) primul test efectuat în condiţii reale de utilizare a unei reţele 5G multi-vendor de tip acces radio la punct fix (Fixed Wireless Access - FWA). Măsurătorile realizate în timp real au arătat o viteză agregată de 3Gbps pe o celulă 5G în downlink, capacitatea totală a sistemului putând să atingă 6Gbps pentru spectrul alocat. Testul a reprezentat o premieră la nivel european, tehnologia fiind testată chiar de către clienţi în condiţii reale de utilizare.

La finalul lunii iunie, 52% din populația ţării avea acces la viteze de până la 500 Mbps prin rețeaua Orange, iar la finalul celui de-al doilea trimestru al anului 2019, 97.1% din populația țării și 100% din cea urbană are acces la cea mai extinsă reţea 4G din România, se mai arată în comunicat. Traficul 4G înregistrat în trimestrul al doilea 2019 a ajuns la aproximativ 82% din totalul traficului generat, performanţele bune ale reţelei fiind recunoscute şi de către auditorul independent Systemics care a desemnat Orange pentru a patra oară consecutiv drept „Cea mai bună reţea din România”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL