Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:15.11.2019
Data ultimei ştiri: 14.11.2019 15:51:10
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 Cinema 12.08.2019 13:51:04
CINEMATOGRAFIE-BANI-ALOCARE / Guvernul a dublat bugetul de administrare al Fondului cinematografic și pentru Arhiva de Națională de Filme
București (MEDIA EXPRES) / 12 aug 2019 / Guvernul a dublat bugetul Centrului Național al Cinematografiei de la 5 la 10% din Fondul cinematografic pentru administrarea Fondului și pentru Arhiva Națională de Filme, lăsând la decizia administrației CNC să stabilească modul cum se împart banii, potrivit unei ordonanțe de Guvern publicată la 8 august în Monitorul Oficial.

Vechea prevedere stabilea că 3% din Fond se alocă ANF pentru conservare, restaurare și valorificarea filmelor și 2% pentru administrarea Fondului cinematografic.

Anca Mitran, președintele CNC, a declarat pentru Media Expres la 12 august că procentele din interiorul celor 10% vor fi alocate prin decizii ale Consiliului de administrație al instituției în funcție de prioritățile momentului – arhivare, conservare sau administrarea concursurilor de finanțare.

Printr-un alt articol, Ordonanța Guvernului din 8 august a eliminat restricția pentru membrii comisiilor de selecție la concursurile de proiecte finanțate din Fondul cinematografic de a nu putea participa timp de doi ani la concurs, fapt care, potrivit conducerii CNC, a dus la îngreunarea considerabilă a numirii comisiilor, deoarece mulți profesioniști din industrie sunt și creatori și refuzau să mai facă parte din comisiile de selecție a proiectelor cinematografice.

CNC este în prezent condus de directorul general Anca Mitran, care este și președintele Consiliui de Administrație al CNC format din VIVIANA-DENISA ANGHEL LUKACSI, reprezentant Ministerul Culturii și Identității Naționale; OTILIA ARGENTINA SÎRBU, reprezentant Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România; RADU NICOARĂ, reprezentant Societatea Producătorilor de Filme și Audiovizual – SOPFIA; GABRIELA ALBU, reprezentant Asociația Graphis 122; ANTOINE BAGNANINCHI, reprezentant Asociația Estenest și GEORGE GHEORGHE CHIRIȚĂ, reprezentant Asociația Scenariștilor Români.

Anca Mitran a spus că Fondul cinematografic are o valoare de aproximativ 100 de milioane de lei în 2019, dar alocările procentului de 10% se fac în funcție de încasările la fond, care sunt estimate la aproximativ jumătate din această sumă, restul banilor fiind destinate alocărilor din anii trecuți care încă nu au fost executate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.