×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 28.08.2019 15:16:28

TELESTE-BILANȚ SEMESTRIAL / Teleste a avut încasări mai mici dar estimează o creștere până la finalul anului



București (MEDIA EXPRES) / 28 aug 2019 / Teleste a terminat prima jumătate a anului pe minus dar se așteaptă ca până la finalul anului vânzările nete ale companiei să rămână la nivelul anului 2018 (250,3 milioane EUR), cu un rezultat operațional ajustat în creștere, comparativ cu 2018, cu 9,7 milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei publicat la jumătatea lunii august.

Teleste estimează că operatorii de cablu vor crește serviciile de bandă largă pentru gospodării cu 30-40% pe an și că până în prezent cablul european a reușit să răspundă în mod competitiv cererii din ce în ce mai mare, investind în actualizări ale rețelelor în frecvența de 1,2 GHz conform standardului DOCSIS 3.1.

Investițiile în extinderea gamei de frecvențe tradiționale pe infrastructura HFC continuă, iar operatorii planifică deja investiții în soluții de rețea cu arhitectură de acces distribuit, de generație următoare. De ani buni, industria de cablu, inclusiv Teleste, se pregătește pentru următorul val tehnologic prin care investițiile în infrastructura rețelei de cablu pot fi continuate în mod competitiv și în anii următori.

Teleste se așteaptă ca noile proiecte de investiții bazate pe arhitectura de acces distribuit să fie lansate în Europa și America de Nord în anul 2019. Transformarea în noua arhitectură de acces necesită o pregătire atentă și Teleste se așteaptă ca proiectele de upgrade să crească și tot mai mulți operatori să lanseze proiecte de investiții în arhitectură distribuită în 2020.

Transformarea în arhitectura distribuită oferă Teleste oportunități de creștere, dar implică și riscuri, se arată printre altele în raportul companiei. Creșterea este generată de valoarea crescută a produselor optice din rețeaua de acces precum și de posibilitatea de a utiliza transformarea tehnologică pentru a extinde afacerile pe piețele din America de Nord. Cel mai important risc este legat de realizarea interoperabilității cu sistemele centrale ale rețelelor de cablu.

La nivelul grupului, Teleste a înregistrat comenzi mai scăzute cu 3,7%, până la 122,1 milioane EUR (126,8), în primul semestru din 2019, comenzile fiind mai mici în zona serviciilor de rețea. Vânzările nete au scăzut cu 6,1%, însumând 116,8 milioane EUR (124,5), vânzările nete scăzând tot în zona serviciilor de rețea. Teleste a cheltuit cu personalul 33,7 milioane EUR (33,3) milioane EUR, cu o creștere de 1,1%. Cheltuielile pentru materiale și servicii de fabricație s-au ridicat la 60,9 milioane EUR (69,1) milioane, cu o scădere de 11,9%. Alte cheltuieli de exploatare s-au ridicat la 22,5 (15,7) milioane EUR. Rezultatul operațional ajustat a scăzut cu 16,3%, până la 3,6 (4,3) milioane EUR, reprezentând 3,1% (3,4%) din vânzările nete. Cheltuielile financiare nete au fost de 0,3 (0,4) milioane EUR, iar impozitele directe ale Grupului s-au ridicat la 1,0 (1,0) milioane EUR. Venitul ajustat pe acțiune a fost de 0,13 EUR (0,16).

Fondată în 1954, Teleste este o companie de tehnologie și servicii constând din două domenii de afaceri: a. soluții video și de bandă largă și b. servicii de rețea. Europa este principala piață, dar compania își propune să-și extindă afacerile în special în America de Nord. Printre clienții Teleste se numără operatori de cablu, operatori de transport public, producători de material rulant și organizații din sectorul public.

La sfârșitul semestrului I 2019 grupul Teleste avea 1.367 de angajați, dintre care 64% lucrau înafara Finlandei. Compania-mamă din Finlanda un birou în Olanda și companii subsidiare în alte 14 țări.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL