×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 14.09.2019 11:56:34

IBC NEWS-DIGI-NAGRA-PREMIERĂ MONDIALĂ / DIGI | RCS & RDS folosește în premieră mondială un modul de securitate fără card NAGRA în România și Ungaria



Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 14 sep 2019 / Digi / RCS & RDS și Nagra au anunțat în contextul desfășurării IBC 2019 la Amsterdam că cel mai mare operator de TV cu plata din Europa Centrală și de Est implementează un modul de acces condiționat fără card (CAM) în România și Ungaria, fiind prima implementare la nivel mondial a protecției conținutului fără card NAGRA într-un CAM SmarDTV.

Compania cu sediile principale în Elveția și Phoenix (AZ), SUA -, deținută de Kudelski Group (SIX: KUD.S) și principalul furnizor independent de soluții de protecție a conținutului și soluții de televiziune multiscreen a precizat că tehnologia fără card se bazează pe un backend NAGRA CAS de nouă generație, care poate fi folosit pentru clienții cu carduri inteligente dar oferă securitate și fără card. DIGI | RCS & RDS a implementat pentru prima dată CAM-uri bazate pe carduri în anul 2013.

„Prin implementarea de noi CAM-uri fără card, suntem în măsură să oferim o soluție de nouă generație pentru a menține serviciile noastre de TV cu plată și pentru a menține costurile scăzute de achiziție la nivelul abonaților, oferind în același timp o soluție convenabilă pentru a accesa serviciile de televiziune cu plata", a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele consiliului de administrație al DIGI | RCS & RDS. „Ne face plăcere să lucrăm cu NAGRA la această ultimă implementare și să folosim soluțiile de protecție a conținutului lor într-un mediu fără card”.

„Suntem încântați să fim parteneri cu DIGI la prima implementare a tehnologiei noastre de protecție a conținutului fără card în modulele CAM”, a declarat Thierry Legrand, vicepreședintele senior Vânzări EMEA la NAGRA. „Soluțiile noastre fără card oferă un nivel de securitate fără precedent, folosind blocul securizat hardware NAGRA în chipset-ul CAM și ajută operatorii precum DIGI | RCS și RDS pentru a furniza cu ușurință servicii de generație viitoare în mediile bazate pe carduri și fără card."

CAM NAGRA fără card, dezvoltat de SmarDTV, are o carcasă inovatoare din plastic, cu marcă personalizată pentru RCS & RDS, permițând diferențierea la punctul de vânzare cu amănuntul. Integrat cu protecția conținutului NAGRA și respectând standardul DVB CI Plus, CAM-ul fără card permite operatorilor de televiziune cu plată să livreze conținut premium direct la televizoarele integrate (iDTV) prin rețele IP de transmisie sau bandă largă, fără a fi nevoie de un set-top box, în timp ce îndeplinesc toate cerințele de securitate cerute de studiourile de la Hollywood.

NAGRA (dtv.nagra.com) este divizia de televiziune digitală a grupului Kudelski (SIX: KUD.S) ce oferă soluții de securitate și distribuție multiscreen. Compania are ca principali clienți furnizorii de conținut și operatorii DTV din întreaga lume.

În comunicatul comun NAGRA-DIGI compania de cablu din România și Ungaria (https://www.digi-communications.ro/) este prezentată sub denumirea "Digi Communications N.V., o compania olandeză cotată la Bursa de Valori din România" care este "un furnizor european important de comunicații electronice fixe și mobile, cu operațiuni în România, Ungaria, Spania și Italia. Portofoliul companiei pe principalele două piețe, România și Ungaria, include servicii de televiziune prin cablu și DTH, internet și date fixe, telefonie fixă, telefonie mobilă".

De asemenea, potrivit comunicatului, "RCS & RDS, sucursala română a DIGI, este liderul furnizor de internet de televiziune cu plată și fix pe piața locală, deținând una dintre cele mai extinse și cele mai moderne rețele de fibră optică din regiune. Operațiunile Digi în Spania și Italia constau în telefonie mobilă (ca operator de rețea virtuală mobilă - MVNO).

O noutate, în comunicat, este și mențiunea că Digi a inclus internetul fix și telefonia fixă, din septembrie 2018, în oferta Digi de pe piața spaniolă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL